spot_img
spot_img
4.9 C
Vaslui
25-nov.-2024
spot_img
spot_img

Dumitru Buzatu, ironic în ședința CJ: “Eu sunt foarte panicat. Mă tem să nu se întoarcă virusul” (VIDEO)

- Advertisement -
ÎN DERÂDERE… Dumitru Buzatu i-a răspuns ironic consilierului județean Liviu Iacob, care a întrebat în videoconferință când îi va convoca în plen: “Am înțeles că la o anumită inițiativă, virusul a plecat, dar dacă ținem ședința în plen și se întoarce, atunci nu v-aș pune eu în pericol pe dvs?”

LA MIȘTO… Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, iese la rampă cu noi declarații despre pandemie. Întrebat de consilierul Liviu Iacob, dacă vor reveni la ședințele cu prezență fizică, de îndată ce situația epidemiologică la nivelul județului e bună, acesta a spus ironic că ar putea face asta, însă e “foarte panicat”. “Da, vă văd, de asta am și întrebat, că mă uitam la dvs. și îmi păreați foarte panicat”, i-a răspuns consilierul PNL. “Panicat… Mă tem să nu se întoarcă virusul. Am înțeles că la o anumită inițiativă virusul a plecat, dar dacă ținem ședința în plen și se întoarce, atunci nu v-aș pune eu în pericol pe dvs? Cu tot respectul și stima și prietenia pe care v-o port… Parcă n-aș vrea să…”, a spus Dumitru Buzatu. De asemenea, acesta a comentat subtil și implicarea ministrului Sănătății în vaccinarea sătenilor de la Rebricea: “Eu mulțumesc foarte mult pentru grija aceasta extraordinară, nici nu mă îndoiesc că ea există și… Evident, pregătind lucrurile acestea, sigur că va trebui să trecem și la ședințele în plen, dacă nu se întâmplă ceva deosebit… Mai ales că în ultimele zile i-a și vaccinat doamna ministru pe locuitorii județului Vaslui, am putea trece în pas alergător la reuniunile în plen. Totuși, ne luăm măsuri de precauție”. Dacă acum tratează situația cu precauție, la începutul pandemiei nu a fost deloc așa. Președintele CJ a fost criticat de nenumărate ori de consilierii din opoziție pentru că nu respecta măsurile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Acesta nu purta mască de protecție la ședințele desfășurate în interiorul Consiliului Județean și refuza să mute reuniunile în mediul online. Ulterior, acesta a fost văzut în diferite contexte purtând mască de protecție, iar apoi a declarat că s-a și vaccinat.

Singurul proiect supus votului în ședința de ieri a avut legătură cu cel de-al doilea drum strategic pe care Consiliul Județean vrea să-l construiască. Consilierii județeni au votat încheierea unui act adițional la Acordul de parteneriat dintre Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și UAT Județul Vaslui, pentru realizarea proiectului „Sprijin la nivelul Regiunii Nord-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”. Acest proiect are drept scop elaborarea documentației tehnico-economice pentru implementarea proiectului de investiții ,,Axa rutieră strategică Sud – Vest a județului Vaslui”, proiect ce urmează a fi depus la finanțare în perioada de programare 2021-2027. Potrivit actului adițional aprobat ieri, valoarea totală a proiectului a crescut de la 48.830.825,56 lei la 49.756.074,03 lei.

Președintele CJ, declarație confuzantă despre al doilea drum strategic: “drumul pietruit va deschide un orizont nou circulației rutiere”

Înainte de a supune la vot proiectul, președintele CJ a vorbit despre al doilea drum strategic în județul Vaslui, însă exprimarea a fost una confuzantă. Acesta a folosit cuvinte precum “promoțional” (termen folosit în vânzări) în loc de “promovare” și expresii ca “drumul pietruit va deschide un orizont nou circulației rutiere între UAT-urile care se găsesc pe linia acestui drum”. Iată, mai exact, ce a declarat acesta: “chiar dacă este un act adițional, o dezbatere a acestei probleme ne servește tuturor, este de fapt și o modalitatea promoțională a activității noastre. Nu e un lucru foarte simplu ca pe parcursul a două mandate, să construim două drumuri de o asemenea importanță. Primul drum strategic e în lucru acum, al doilea, prin oportunitatea aceasta de a depune aplicație pentru a rezolva niște probleme care altfel cu foarte mare greutate am fi reușit să le rezolvăm. Strategicul acesta are un parcurs pe drum pietruit, cât și pe drum asfaltat. Drumul pietruit va deschide un orizont nou circulației rutiere între UAT-urile care se găsesc pe linia acestui drum, dar pe de altă parte vom găsi resursele necesare pentru a reabilita un drum care e de foarte mare interes pentru județul Vaslui. Este vorba despre porțiunea de la Pogana până la Dragomirești la întâlnirea cu Drumul Național. Este, de asemenea, un drum foarte dificil, la 15 ani după ce a fost reparat. Datorită traficului intens de pe această porțiune de drum, deteriorările sunt vizibile, noi vom interveni cu o reparație care să facă circulabil drumul până la momentul finanțării acestui proiect, însă partea cea mai consistentă va reveni aplicației noastre pentru care am convocat ședința de astăzi”.

Axa rutieră va facilita accesul cu Bacău și Galați

PROIECT… “Axa rutieră strategică Sud -Vest a județului Vaslui” va facilita tranzitul populației din 9 UAT-uri din județul Vaslui, pe ruta Galați-Bacău, cu ocolirea municipiului Bârlad: Pogana, Ciocani, Ivești, Pogonești, Tutova, Pochidia, Iana, Puiești, Dragomirești. Impactul realizării proiectului de infrastructură rutieră “Axa rutieră strategică Sud-Vest a judetului Vaslui” asupra dezvoltării economice a județului rezultă din: “îmbunătățirea accesului la piețele regionale, eficiența activităților economice, valorificarea potențialului agricol, industrial și turistic al zonei, asigurându-se desfășurarea unui trafic rutier în condiții optime de siguranță și confort; asigurarea unei legături rutiere de calitate între DN2F(Bacău) și rețeaua TEN-T Comprehensive(E581 – Bârlad); – facilitarea accesului populației și firmelor din zonă la Aeroportul din Bacău, parte a rețelei TEN-T, precum și la infrastructura de afaceri din centrele urbane Galați și Bacău; creșterea traficului rutier pe traseul modernizat, datorită îmbunătățirii parametrilor tehnici ai sistemului rutier; reducerea timpului și a costurilor de transport al mărfurilor și călătorilor; acces facil al populatiei la servicii publice de calitate, asigurate de municipiile Bacău și Galați; creșterea fluxurilor de capital, a mobilității forței de muncă, a accesibilității spre și în interiorul zonei, determinând o dezvoltare durabilă a acesteia și implicit la crearea de noi oportunități de afaceri și locuri de muncă în arealele rurale, având în vedere că un număr mare de comune situate pe traseul axei rutiere propuse înregistrează un grad de marginalizare medie-severă”, se arată în Justificarea impactului proiectului de infrastructură rutieră “Axa rutieră strategică Sud-Vest a județului Vaslui” asupra dezvoltării economice a județului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.