spot_img
17.2 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Directorii care nu au promovat concursul, șanse mari să fie validați prin detașare

- Advertisement -
DETAȘĂRI… Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a anunțat că pe data de 22 decembrie va avea loc o ședință a Consiliului de Administrație în cadrul căreia vor fi validate detașările în interesul învățământului pentru unitățile de învățământ care nu au un director sau director adjunct promovat la concurs.

ÎN INTERESUL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI… Școlile din județul Vaslui, rămase fără directori în urma concursului, vor avea o conducere numită prin detașare. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a anunțat ieri că pe data de 22 decembrie va avea loc o ședință a Consiliului de Administrație în cadrul căreia vor fi validate detașările în interesul învățământului pentru unitățile de învățământ care nu au un director sau director adjunct promovat la concurs. “Ca urmare, până pe data de 21 decembrie (n.r. azi) ora 16:00, persoanele care ocupă deja o funcție pe aceste posturi vacante trebuie să trimită pe adresa de email a ISJ Vaslui acordul semnat și datat. La această dată, pot participa și alte cadre didactice din unitățile de învățământ care nu ocupă funcții de conducere în acest moment. Pentru acestea, este nevoie ca acordul să fie însoțit de un CV și de o scrisoare de intenție”, se arată în anunțul publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Potrivit inspectoratului școlar, 77 unități de învățământ din județul Vaslui au funcții de director/director adjunct rămase vacante după concurs. Spre exemplu, la Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ Bârlad, Liceul Tehnologic “Dimitrie Cantemir” Fălciu, Școala Gimnazială “Anastasie Panu” Huși, Școala Gimnazială” Mihail Sadoveanu” Huși și Școala Gimnazială “Constantin Parfene” Vaslui sunt vacante ambele funcții de conducere. De asemenea, funcții de director rămase vacante după concurs mai sunt și în școlile gimnaziale din comunele Alexandru Vlahuță, Averești, Băcani, Costești, Dănești, Văleni, Laza, Pogana, Pungești, Puiești, Șuletea etc. Dacă în cazul acestor comune candidații nu au promovat concursul, în alte localități candidații au promovat examenul, însă nu au obținut posturile pentru că au fost ocupate de cei cu medii mai mari decât ale lor. Este cazul mai multor candidați înscriși pentru funcții de conducere precum cele de la Școala Gimnazială “Alexandra Nechita” Vaslui, Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri” Vaslui, Palatul Copiilor, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad, Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ Bârlad, Șoala Gimnazială “Crețeștii de Sus” și Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui.

Directori cu ani buni de experiență, respinși la examen

La concursul pentru ocuparea funcțiilor de director/ director adjunct s-au înscris 203 candidați, din care 196 au fost prezenți la proba scrisă, 6 au lipsit iar un candidat a fost amânat pentru sesiunea următoare. „În urma evaluării scrise, s-au înregistrat următoarele rezultate statistice: procent de promovare – 58,16; un număr de 114 candidați au obținut note între 7,00 și 9,00; un număr de 82 de candidați au obținut note sub 7,00”, a transmis inspectoratul școlar. Directori cu ani buni de experiență au picat examenul la o distanță de câteva puncte. Jumătate dintre cei care au candidat pentru un post de director acolo unde, de obicei, se înregistrează rezultate slabe la Bacalaureat, au călcat, parcă, pe urmele elevilor, nereușind să obțină o notă de trecere (n.r. nota minimă 7). Astfel, din cei 10 candidați înscriși pentru funcțiile de directori și directori adjuncți la liceele din Vladia, Vetrișoaia, Fălciu, Puiești și Murgeni, cinci au fost declarați admiși, iar cinci respinși. Printre candidații picați se numără și directorul Liceului “Dimitrie Cantemir” din Fălciu, Marian Darie, care a primit nota 5,6 la proba scrisă. Acesta fusese numit director prin detașare de curând, însă de-a lungul anilor a mai condus unitatea de învățământ considerată printre cele mai slabe: în 2021 a înregistrat o promovabilitate la BAC de 0%. Unii directori cu ștate vechi au ratat concursul la mustață: Vasile Romilă, director la Școala Gimnazială Voinești, a picat cu nota 6,8, iar Luigi Sorin Grădinaru, director la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, cu nota 6,6. În Todirești, singurul candidat care a trecut de proba scrisă a picat la interviu cu nota 6,20 (n.r. nota minimă de promovare este 7). Același lucru s-a întâmplat și la Școala Gimnazială “Constantin Rotaru” din satul Târzii, unde singurul candidat a picat cu nota 4,80 la interviu. La școlile “Constantin Motaș“ din Vaslui, precum și la cele din Ferești și Oșești, candidații nu s-au mai prezentat la examen.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Rahat cu mac, concurs, dosare…Formulati clar, sa stie oamenii: carnetelul de partid si/sau un pliculet consistent ori chiar o sacosica plina cu ochiul dracului. Astea sunt ”criteriile de evaluare”. Vai, vai, ce limbaj sofisticat pentru niste incompetenti profesional, care, ce rusine, au ajuns sa ”evalueze”…Ce? Nu aveti nici un drept sa evaluati vreo ceva pentru ca sunteti prosti si impostori, nu ati dat nici un concurs, nu sunteti legitimi, cine naiba va da dreptul sa evaluati voi? Sa dispareti cat mai curand!

  2. adica ? daca la o scoala nu sa prezentat pentru director nici o persoana , si a luat examenul o persoana pentru director adjunct , ramane cel care e pe functie? chiar fara examen? ce mod de atragere la PNL ,, ,,, si cind i i auzi „Eu nu- la nici un partid ” eu cunosc problemele scolii ” vai vai si

  3. Directori de nota 4! Vreti performanta cu asemenea prostalii la conducere?De la ISJ in jos, numiti politic, mentinuti politic, dati-le functii, ce mai conteaza ca au 0 rezultate!

  4. si Catanescu? Ea a evaluat si contestatiile?

    SIMULACRU de „ievaluare”.

    NIste incpompetenti in frunte cu niste prosti numiti politic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.