spot_img
spot_img
2.3 C
Vaslui
14-nov.-2024
spot_img

Criminalul din Husi catalogat „psihic bolnav si periculos” de politistii strãini!

- Advertisement -

EFECTE… Crimele înfiorãtoare de care este acuzat huseanul Cãtãlin Dorinel Ciolpan, 40 de ani, considerat pânã recent un modest sofer de camion, nu contenesc sã genereze reactii. Dacã în Germania, anchetatorii au declarat cã vor trimite probele în toatã Europa, pentru cã sunt convinsi cã Ciolpan a mai violat si ucis si prin alte locuri, decât Germania si Austria, la Vaslui, investigatorii si-au amintit de cele patru cazuri de femei ucise si ascunse prin pãduri, în perioada 2000 – 2004. Existã o vagã bãnuialã, interesant de verificat, dacã Ciolpan este numitorul comun al crimelor din Vaslui si a celor din Austria si Germania. Mai mult decât atât, fiul uneia dintre victime, Liviu Bîru, face alte dezvãluiri socante: rãmãsitele trupesti ale mamei sale, Maria Bîru, 46 de ani, nu au fost înmormântate nici acum, dupã 17 ani de la crimã. Se pare cã, cele câteva oase ale femeii, descoperite în pãdurea Mitoc, sunt si azi la Medicina Legalã în Bucuresti. Între timp, coincidentã sau nu, tatãl presupusului criminal confirmã faptul cã Ciolpan a avut o vreme o Dacia Papuc, cu care a cãrat lemne din pãdure, pentru vânzare.

Modul îngrozitor în care au sfârsit Carolin, fatã din Endingen – Germania si tânãra fantuzoaicã, stabilitã o vreme în Austria, Lucile, au stârnit reactii ample în fata unui caz clar de psihopat periculos, capabil sã violeze si sã ucidã apoi victimele, cu atâta cruzime. Anchetatorii germani, dupã o investigatie care a durat mai bine de 8 luni, l-a descoperit pe huseanul Ciolpan ca fiind autorul în cazul mortii lui Carolin. Compararea probelor AND, indubitabile în aceastã situatie, a arãtat cã si Lucile, în 2004, a murit de mâna aceluiasi autor. Ciolpan a fost depistat pe baza armei crimei, de fiecare datã o barã de la sistemul hidraulic, aruncatã, în primul caz, în apa unui râul, din preajma locului unde a fost ucisã Lucile, în 2014. Anchetatorii germani au declarat public faptul cã experienta îi face sã creadã cã Ciolpan, principal suspect în acest caz înfiorãtor, nu ar fi la primele douã violuri urmate de crimã. „Brutalitatea extremã cu care a omorât victimele ne aratã cã avem de-a face cu un psihic bolnav si periculos”, au spus acestia. Convingerea omologilor din Germania, i-a fãcut pe anchetatorii vasluienii sã îsi reaminteascã de cazurile care au îngrozit Vasluiul în perioada 2000 – 2004. Atunci, patru femei au fost violate si omorâte, dupã ce s-au urcat în masini de ocazie. Trupurile lor au fost descoperite apoi în pãdure, în locuri ferite. Toate dosarele au rãmas pânã azi cu A.N. (autor necunoscut).

Femei violate si ucise, autor sau autori neidentificati!

Întreaga dezbatere creatã în jurul cazului „Ciolpan”, fatã de care planeazã acum noi suspiciuni, a stârnit efecte nebãnuite. Fiul uneia dintre vicmtiele de atunci, Maria Bîru, 46 de ani, a rememorat momentele tragice ale pierderii mamei, dezvãluind cã nici acum, în iunie 2017, trupul mamei nu i-a fost dat, pentru înmormântarea crestineascã. Îsi aminteste cã femeia plecase din satul Rãchitoasa, judetul Bacãu, pentru a ajunge la o rudã din Vaslui. Era data de 28 august, iar femeia a luat o masinã de ocazie, pentru a ajunge la destinatie mai repede. Din acel moment, luni de zile nu s-a mai stiut nimic de Maria. În decembrie 2000 au fost gãsite într-o pãdure niste rãmãsite trupesti, iar anchetatorii au considerat cã sunt ale Mariei Bîru. Nu putea fi recunoscutã prea usor, întrucât doar scheletul mai rãmãsese si hainele de pe ea. Fiul ei si-a amintit cã tot ceea ce s-a gãsit în pãdurea Mitoc a fost dus la Medicina Legalã la Bucuresti si… acolo a rãmas pânã azi. Nici acum nu a primit vreo hârtie prin care sã i se spunã nici dacã acelea sunt rãmãsitele mamei sale, nici vreun rãspuns despre ce s-a întâmplat cu femeia, dispãrutã pe 28 august 2000. Dupã Maria Bîru, alte trei vasluience au sfârsit într-un fel asemãnãtor, însã autorul sau autorii nu au fost îndetificati. Si dacã tot este vorba despre anul 2000, trebuie de reamintit cã în acest an, pe 13 octombrie, directoarea Muzeului Municipal Husi, Violeta Veturia Bazarciuc, a fost gãsitã ucisã prin strangulare în biroul sãu din clãdirea Muzeului. Si în cazul ei autorul a rãmas neidentificat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.