spot_img
spot_img
3.7 C
Vaslui
27-nov.-2024
spot_img
spot_img

Copiii voluntari de la Școala „G. Tutoveanu”, la copiii speciali de la Myosotis, de 1 Iunie! (FOTO)

- Advertisement -
BUCURIE…La acest proiect au participat 115 elevi, de la clasele V-VII, de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, care au oferit în dar legume și fructe copiilor din cadrul Asociației Myosotis și Casa cu Grădină.

PROIECT CU SUFLET… Sunt mulți ani de când Școala Gimnazială „George Tutoveanu” din Bârlad desfășoară activități în cadrul Asociației Naționale S.N.A.C., care promovează și dezvoltă activități de voluntariat în comunitate. În acest an școlar, din cauza pandemiei de COVID-19, s-au reprogramat activitățile din „Săptămâna legumelor și fructelor donate”. Pe 1,2 și 3 iunie, elevii, părinții și cadrele didactice din Școala Gimnazială „George Tutoveanu” au făcut și vor face, prin bunătatea lor, bucurii copiilor din Asociația Myosotis de la Casa Esme și Centrul de Servicii Comunitare -Casa cu Grădină.

Pe parcursul celor trei zile, începând cu 1 Iunie, partenerii de proiect împreună cu coordonatoarea acestuia, prof. Mariana Mamalaucă, au organizat activități cu copiii instituțiilor partenere, Asociația Myosotis și Casa cu Grădină. Au fost pregătite pachete pentru beneficiarii de servicii din aceste instituții, pachete care aveau legume și fructe, în principal. La acest proiect au participat circa 115 elevi, de la clasele V-VII, de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, care oferă în dar legume și fructe copiilor din cadrul Asociației Myosotis și Casa cu Grădină.

“Cu sprijinul părinților și al profesorilor diriginți (Munteanu Oana, Spânu Liliana, Mocanu Adriana, Maftei Vasilica, Prăjescu Lorena, Robu Ionela) copiii din școala noastră au oferit darurile pregătite dovedind că, împreună cu adulții, sunt deschiși de a învăța, mai mult, despre spirit civic, solidaritate, implicare-valorile zilelor noastre.”, a precizat prof. Mariana Mamalaucă, coordonatorul de proiect.

Ziua a doua: „Prieten drag”

Ieri, 2 iunie, s-a derulat a doua etapă a proiectului, când au fost trimise scrisorile copiilor de la clasa a VII-a, sub genericul “Prieten drag”, copiilor cu dizabilități de la Casa Esme. Coordonatorul proiectului școlar SNAC, prof. Mamalaucă Mariana, a propus elevilor să le transmită copiilor de la Casa Esme, prin scrisorile lor, gândurile și sentimentele care i-au determinat să le pregătească darurile. Aceasta ne-a prezentat și câteva dintre scrisorile emoționante, trimise către copiii de la Casa Esme, care sunt cu dizabilități.

„Dragă copilule, niciodată să nu crezi că ești ghinionist! Doar pentru că situațiile noastre sunt diferite , asta nu mă face pe mine mai presus sau pe tine mai prejos. M-am gândit să îți fac acest cadou pentru a-ți pune un zâmbet pe față. Îl meriți din plin! Îți doresc numai bine!”scrie eleva Alexandra Plăcintă.

“Dragul meu prieten, am aflat că ești un copil cu dizabilități, dar eu știu că, înainte de toate, ești un copil, cu aceleași nevoi și dorințe ca toți restul. Gândindu-mă la problemele tale de sănătate, eu și mai mulți voluntari am venit la tine pentru a îți oferi sprijin. Eu una te susțin foarte mult și sper din tot sufletul să fii bine, așa că ori de câte ori va fi nevoie, voi fi aproape pentru a te ajuta! Multă sănătate, prietene! Cu drag”, scrie un alt elev al Școlii “G.Tutoveanu” din Bârlad, unui copil cu dezabilități de la “Casa Esme”.

“Salut! Probabil nu mă cunoști. Eu sunt doar un copil norocos numit Rafael. Viața ta nu a fost așa norocoasă, dar în viitor vei avea parte de lucruri plăcute, ce vor acoperi găurile lăsate de lucrurile cele rele. Aș vrea să-ți mai spun un mic secret ce nu trebuie să fie dezvăluit: <<Noi, oamenii mai norocoși, în viitor vom avea nevoie de ajutorul eroilor ca tine, persoane care știu ce e aceea viață ghinionistă și care au trecut prin aceasta>>. Până atunci, trebuie să reziști, iar pentru acest lucru , îți ofer câteva lucruri mici. Sper să îți placă!” Rafael Toma.

Mâine, 3 iunie, se vor încheia cele trei zile de voluntariat din acest proiect care poate fi intitulat și “de la suflet de copil, la suflet de copil”, tot printr-o acțiune emoționantă. Toți cei 115 copii vor oferi alte și alte daruri, constând în fructe și legume, pentru Casa Esme – Casa cu Grădină și vor petrece timp cu noii lor prieteni. Înființat în luna mai a anului 2005, Centrul de Zi pentru copii cu dizabilități “Casa Esme”, proiect al Asociației Myosotis România, răspunde nevoii copiilor cu dizabilități de intelect de a primi servicii instructiv-educative adaptate particularităților individuale și tipului de dizabilitate cu care se confruntă. De serviciile oferite la “Casa Esme” se bucură în prezent 61 de copii și tineri cu diverse dizabilități din Bârlad, ce au vârste cuprinse între 4 și 18 ani.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.