spot_img
spot_img
0.4 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Copiii din județul Vaslui, privați de pachetul “Cornul, laptele și merele”

- Advertisement -
EXPLICAȚIE… Consiliul Județean a transmis că a scos la licitație contractul, însă procedura nu a fost finalizată.

PROGRAM… Pachetul “Cornul, laptele și merele” nu a ajuns în școlile din Vaslui nici acum, la mai bine de patru luni de la începerea cursurilor. Pentru mulți dintre copiii din mediul rural reprezenta micul dejun pe care familia nu-l putea oferi acasă. “Nu am înțeles ce s-a întâmplat cu acest program, care era foarte bun, mai ales pentru cei de la țară. Cunosc copii care se bucurau de acest pachet pentru că nu primeau nimic de acasă. Cornul nu era cine știe ce, de multe ori era prea tare ca să îl mănânci, însă laptele și merele le prindeau foarte bine. Am tot întrebat la școală ce se întâmplă, însă nu am primit niciun răspuns. Nu e vorba că fata mea depinde de acest pachet, însă mi se pare frustrant să văd că atunci când, în sfârșit, merge și la noi ceva bine, se schimbă sau se renunță”, ne-a declarat mama unei fetițe.

Întrucât mai mulți părinți ne-au semnalat aceste lucruri, am întrebat instituțiile statului. “Consiliul Județean se ocupă de licitație, așteptăm finalizarea ei, astfel încât copiii să beneficieze de corn, lapte și mere. Comuna Coroiești este singura care și-a asumat să implementeze programul”, a declarat prof. Andrei Huiba, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Consiliul Județean a transmis că a scos la licitație contractul, însă procedura nu a fost finalizată. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, în această perioadă Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) evaluează și verifică ofertele depuse, astfel că va mai dura până când elevii se vor putea bucura, din nou, de pachetul “Cornul, laptele și merele”.

Pachetul “Cornul, laptele și merele” trebuie să ajungă la 37.150 de elevi din județ

Consiliul Județean a aprobat continuarea programului încă din luna august a anului 2023, însă Guvernul a emis prea târziu hotărârea care reglementează programul, criteriile de licitație fiind publicate cu doar cinci zile înainte să înceapă școala. Astfel, licitația privind contractele de furnizare și distribuție a produselor a fost lansată abia la finalul lunii octombrie. Potrivit hotărârii Consiliului Județean, 37.150 de preșcolari și elevi din ciclurile primar și gimnazial din județ trebuie să primească, săptămânal, următoarele produse alimentare: două mere cu o greutate de cel puțin 100 grame fiecare, trei porții de lapte de consum fără adaos de lapte praf (lapte tratat termic, pasteurizat sau UHT, fără zahăr sau alți îndulcitori și fără adaos de cacao), două porții de produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf (iaurt, lapte acru, lapte căvăsit, chefir, sana, caș nefermentat și nearomatizat etc.), cinci porții de produse de panificație (corn sau baton ambalat, din făină integrală/dietetică ce poate conține adaos de zaharuri și grăsimi, covrigi simpli sau biscuiți uscați, ambalați, din făină integrală/dietetică, ce pot conține adaos de zaharuri și grăsimi).

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Prindea bine la majoritatea copiilor, dar nu mai încap alte firme, care poate au produse mai bune, de marii mahări ai județului. Dați pentru cei care aduc calitate, nu cantitate😡😡😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.