spot_img
spot_img
4.6 C
Vaslui
27-nov.-2024
spot_img
spot_img

Continuã evaluarea candidatilor care îsi doresc sã devinã directori

- Advertisement -

COMPETITIE… Candidatii care au trecut de proba scrisã a concursului pentru ocuparea posturilor de director/director adjunct se pregãtesc de proba interviului. Aceasta este programatã în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie si va consta, potrivit ultimelor declaratii fãcute de reprezentantii Ministerului Educatiei, într-o evaluare a competentelor digitale. Astfel, candidatii vor trebui sã stie sã creeze un document Word sau Excel, sã prelucreze un tabel, sã foloseascã anumite formule de calcul sau sã le trimitã pe o adresã de e-mail indicatã de comisie. În judetul Vaslui, 114 cadre didactice au trecut de proba scrisã si urmeazã sã participe la interviu. Printre acestia se numãrã si directorii Cãtãlin Ignat si Narcis Aprodu de la Liceul „Mihail Kogãlniceanu, Ramona Pavel de la Liceul cu Program Sportiv, Alexandru Filip de la Colegiul Economic Anghel Ruginã, Cezarina Mihaela Scutaru de la Liceul „Emil Racovi, Oana Caterina Hosofschi si Ovidiu Lisievici de la Liceul Ion Mincu, Mirela Anca Suhan si Ina-Clara Vlad de la Liceul Stefan Procopiu.

Pentru a putea ocupa un post de director de scoalã, candidatii trebuie sã obtinã cel putin nota 7 la fiecare probã (proba scrisã si proba de interviu). Proba scrisã s-a desfãsurat pe data de 15 octombrie, circa 60% dintre itemi vizând capacitãtile cognitive si de leadership, circa 20% – competentele de management, iar restul – reglementãrile legale din bibliografia de concurs. În prima parte a probei, candidatii au avut de fãcut analogii: prin ce se aseamãnã cel mai bine, din varaintele date, învãtãtorul si profesorul, catalogul si carnetul de note, manualul si culegerea. La punctul Subtest Itemi Situationali – Leadership, candidatii trebuiau sã rezolve probleme precum: dacã doi sau mai multi dintre colegii dvs. din scoalã se ceartã, care e decizia cea mai adecvatã? (a) Nu vã este teamã sã le spuneti cã gresesc; (b) tineti partea persoanei a cãrei opinie o împãrtãsiti; (c) Încercati sã evitati implicarea în acest conflict. (d) Încercati sã rezolvati problema care cauzeazã conflictul lor (Rãspunsul corect este „d”).

Viitorii directori trebuie sã stie sã foloseascã unele formule din Excel

Radu Szekely, consilier al ministrului Educatiei, a anuntat în cadrul unui interviu cã va „evalua capacitatea sau abilitatea de a produce un text, oricare ar fi el acum, într-un document word, de a-l salva, de a-l atasa unui e-mail si de a-l transmite comisiei în acest format”. Acesta a precizat cã vor fi urmãrite competentele tehnice: „Comisia va evalua competentele tehnice efectiv, nu ceea ce scrie în acel document, atât doar cã se va evalua si scrierea corectã, adicã scrierea corectã cu diacritice si asa mai departe, dar doar din perspectiva formei de data aceasta, nu a continutului”. „Nici nu este timp si nu este scopul acestei probe sã evalueze competente de elaborare de documente scolare”, a punctat Radu Szekely. Candidatii trebuie sã stie sã foloseascã unele formule din Excel, precum realizarea unei sume, generarea unui grafic, dupã cum a subliniat Radu Szekely: „În ceea ce priveste formatul, va fi fie format Word, fie Excel în care li se va cere sã introducã niste date similare celor pe care le-au avut la proba scrisã si sã foloseascã niste formule din Excel pentru a realiza o sumã, un procentaj, sã genereze un grafic din acele date, si la fel, sã salveze documentul, sã-l transmitã comisiei.”

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.