spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Cel mai puternic cutremur din acest an!

- Advertisement -

CUTREMUR…. Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs ieri dupã amiazã în regiunea Vrancea. Institutul National pentru Fizica Pãmântului (INFP) informeazã cã acesta s-a produs la o adâncime de 88 km în apropiere de Focsani. Acesta a fost seismul cu cea mai mare magnitudine dintre cele care au avut loc anul acesta în zona Vrancea. Miscarea seismicã a fost resimtitã si în judetul Vaslui, provocând panicã în rândul celor care locuiesc în imobile cu risc seismic.

Ieri, 11 august, în regiunea Vrancei s-a produs un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter. Potrivit datelor publicate de INFP, cutremurul a avut loc la ora 16.31, producându-se la o adâncime de 88 km, iar epicentrul sãu a fost localizat la aproximativ 35 km de Focsani. Este cel de-a treilea cutremur care a avut loc sãptãmâna trecutã, celelalte douã fiind de o mai micã intensitate, 3,1, respectiv 3,8 grade pe scara Richter. Astfel, cutremurul de ieri a fost cel mai puternic dintre cele care s-au produs anul acesta în zona Vrancea. Utimul cutremur cu intensitate mai mare decât cel de ieri, s-a înregistrat pe 1 decembrie 2012, magnitudinea acestuia fiind de 4,8 grade pe scara Richter.

Judetul Valui, în pericol în cazul unui seism puternic

Miscarea seismicã de ieri a fost resimtitã si în judetul Vaslui, aceasta provocând panicã, în special în rândul celor care locuiesc în imobile cu grad ridicat de risc seismic. În judet existã nu mai putin de 106 blocuri cu risc seismic, care nu au fost consolidate, iar multe dintre ele au structura de rezistentã subrezitã din cauza lucrãrilor de modernizare a apartamentelor. Bârlãdenii sunt cei mai expusi la pericolul producerii unui cutremur de o intensitate mai mare, acolo unde mai multe blocuri au bulinã rosie. Pe lângã faptul cã sunt vechi, acestea si-au scãzut rezistenta si din cauza locatarilor care au efectuat modificãri ale apartamentelor, factori ce duc la cresterea pericolului de prãbusire.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.