spot_img
spot_img
2.5 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Cei mai buni din Husi!

- Advertisement -

PERFORMANTÃ Anul scolar este aproape de final si, dupã rezultatele din cei patru ani de liceu, Colegiile husene si-au desemnat, cu mândrie, sefii de promotie! Este vorba despre Andrei Traian Romila, reprezentantul Colegiul National „Cuza Vodã” si Alexandru Enache, absolvent al Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir”. Ambii au reusit sã aibã mediile celor patru ani de liceu aproape de 10,00, fiind un exemplu pentru colegii lor.

DE EXCEPTIE Anul acesta a fost anul pasionatilor de matematicã! Sefii de promotie de la „Cuza Vodã” si „Dimitrie Cantemir”, cele douã Colegii din municipiul Husi, sunt elevi de exceptie la aceastã disciplinã, atât de grea pentru marea majoritate. Andrei Traian Romila a urmat profilul „Matematicã-informaticã” (MI1), iar media celor patru ani de liceu este de 9,93, cu mentiunea cã a XI-a si a XII-a au fost terminate cu 10,00, pe linie! În cazul sãu, asteptãrile au fost confirmate, profesorii lãudându-l pentru modul în care si-a înteles rostul de elev al unei scoli de prestigiu. Traian vrea sã urmeze „Automaticã si Calculatoare” la Iasi si, modest, în fata performantei sale scolare, sustine cã… nu a fost deloc greu sã aibã aceste rezultate. „Mie mi-au plãcut foarte mult anii de liceu. Mi-am respectat profesorii, mi-am fãcut temele si, mai mult de douã, trei ore pe zi, nu am învãtat. Poate cã am si prins eu mai repede informatiile din clasã, dar mie, mai mult timp îmi luau temele scrise. Era mai migãlos, în rest, mi s-a pãrut totul usor si frumos. Vreau sã îmi fac o carierã în IT, cred cã e o profesie în care se câstigã foarte bine, dacã esti bun”, a spus Traian. Despre el, circulã o „legendã” în liceul, potrivit cãreia a reusit performanta de a învãta tot manualul de Algebrã de clasa a XI-a, în doar douã sãptãmâni. „Într-adevãr, asa este. Trebuia sã mã pregãtesc pentru olimpiadã la „Analizã matematicã” mai intens si am spus cã este nevoie sã „scap” mai repede de algebrã, care este mai usoarã, pentru a valorifica timpul. Asa, doamna profesoarã Lenuta Copacinschi, fatã de care am toatã admiratia si respectul, mi-a predat materia, eu am învãtat-o în douã sãptãmâni, si am trecut sã lucrez apoi la „Analizã”, povesteste, cu zâmbetul pe buze, Andrei Traian Romila, seful de promotie de la Colegiul National „Cuza Vodã”. „Este, într-adevãr, un copil foarte bun, cu mult bun simt, echilibrat si cu posibilitãti intelectuale certe”, au confirmat si profesorii sãi.

„Nu conteazã dacã esti de la tarã sau de la oras, conteazã ce îti doresti de la viatã”!

SÂRGUINTÃ La Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, surpriza este cu atât mai deosebitã, cu cât seful de promotie este din mediul rural! Elevul Alexandru Enache este din Tãtãrãni si demonstreazã astfel cã, dacã ai suficientã ambitie si dragoste de carte, reusesti sã învingi toate ideile preconcepute despre educatia de la sate, în raport cu cea din oras. Alexandru a terminat profilul „Economic”, cu media celor patru ani, 9,62. Îsi doreste sã devinã un economist bun si vrea sã facã facultatea în Bucuresti. „Pãrintii m-au încurajat sã învãt si sunt mândri de mine. Pentru mine nu a fost asa de usor sã am aceste rezultate, ba chiar pot spune cã a fost greu, a trebuit sã muncesc mult. Multe materii, mult de învãtat, dar am vrut sã reusesc! În fiecare zi, m-am pregãtit cam douã, trei ore pe zi, dar secretul este sã tii din scurt toate obiectele, sã nu lasi lectii neînvãtate. Nu conteazã dacã esti de la tarã, conteazã ce îti doresti de la viatã. Cred cã trãsãtura care m-a ajutat sã ajung aici, a fost seriozitatea. Sunt bucuros cã am terminat liceul cu bine si le multumesc profesorilor mei pentru tot ce m-au învãtat”, a spus, cu modestie si recunostintã, seful de promotie din 2013 al Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi, Alexandru Enache.

„Viata e ceea ce se întâmplã în timp ce tu esti ocupat fãcându-ti alte planuri.” (John Lennon)

Primul din Negresti

Ziarul Vremea Nouã a prezentat în ultimele zile cei mai buni elevi de la liceele din Bârlad si Vaslui, tineri care prin multã muncã si seriozitate au reusit sã obtinã rezultate exceptionale. Nu a fost uitat orasul Negresti, acolo unde, anul acesta au absolvit cursurile Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” nu mai putin de 227 de elevi. Cel care s-a clasat pe cea mai înaltã treaptã a fost George Uleru.

Admirator declarat al cântãretului britanic John Lennon, fost component al trupei The Beatles, tânãrul a reusit sã obtinã pe ritmul muzicii anilor ’60 o medie generalã de invidiat, 9.82. „Cheia succesului, atât în obtinerea performantei educationale cât si în alte domenii, reprezintã, în opinia mea, cumulul atributelor esentiale existente în fiecare dintre noi: respect, bun-simt, decentã, perseverentã si modestie. Pe lângã acestea mai este necesarã o <<minte deschisã>> cãtre noutãti si ambitia de a nu te lãsa <<sã fii prins cu temele nefãcute>>. Cel putin din punctul meu de vedere, anii pe care i-am petrecut în liceu <<si-au respectat blazonul>> oferindu-mi momente de neuitat alãturi de colegi si de personalul didactic. Olimpiade, concursuri, excursii, petreceri, chiar si banalele ore de curs au fãcut ca în ultimii patru ani fiecare dintre noi sã se simtã cu adevãrat special. Relatia pe care am avut-o cu domnii profesori pe parcursul anilor de liceu a fost una exceptinalã, si aici cred ca pot sã mã pronunt cel putin pentru întreg colectivul clasei din care am fãcut parte. Tin sã multumesc cu aceastã ocazie întreg personalului didactic pentru modul exemplar în care si-a fãcut datoria si sã le urez tuturor cadrelor didactice mult succes în activitatea viitoare.”, a declarat George Uleru. Întrebat ce planuri de viitor are, George a ales sã rãspundã printr-o scurtã poveste. „<<La scoalã, profesorii m-au întrebat ce vreau sã fac atunci când o sã fiu mare. Le-am spus cã vreau sã fiu fericit. Atunci ei mi-au spus sã nu înteleg cerinta, iar eu le-am spus cã ei nu înteleg viata!>>. As putea spune cã binecunoscutul cântãret britanic John Lennon exprimã într-un mod exceptional orientãrile mele de viitor. Desigur, fericirea este în multe cazuri garantatã de succesul si dezvoltarea pe plan cultural si material, directii spre care voi opta.”, a încheiat George Uleru.

Prima din Murgeni!

„Am fost eleva la Liceul tehnologic ” Ghenutã Coman”, profilul Resurse Naturale si Protectia Mediului, specializarea Tehniian Veterinar. Titulatura de „sef de promotie” este o onoare si o mândrie pentru mine insã toate acestea nu a fost meritul meu în totalitate, o parte din aceastã reusitã le revine profesorilor si de asemenea doamnei diriginte Lucica Cojocaru, le multumesc din tot sufletul pentru tot efortul pe care l-au depus in formarea mea profesionalã, îi multumesc de asemenea si domnului director Drilea Alexandru care m-a ajutat si m-a sprijinit în momentele mai delicate din viata mea . Aceastã specializare nu este întocmai ceea ce mi-am dorit , dar datorita problemelor financiare pe care parintii mei le-au avut nu am avut posibilitatea de a urma o alta specializare. Însa nu imi pare rau ca am ramas la acest liceu, pentru ca am avut niste colegi minunati si împreunã am petrecut momente frumoase…Îmi doresc foarte mult sa trec cu mine si peste examenul de bacalaureat iar în continuare în functie de media obtinutã, ma voi orienta spre o facultate anume poate chiar si de profil” , Maria Diana Miron

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.