EDUCATIE… Grãdinitele si scolile din Vaslui, care se înscriu în proiectul „Fiecare Copil Meritã o Poveste”, implementat de Asociatia OvidiuRo, vor primi cãrti ilustrate, materiale educationale si formare online pentru cadrele didactice. Tot ce trebuie sã facã este sã completeze formularul disponibil pe site-ul ONG-ului pânã pe data de 16 octombrie.
Proiectul „Fiecare Copil Meritã o Poveste” este derulat în parteneriat cu UiPath Foundation si cu Inspectoratele Judetene din Galati, Vaslui si Botosani: „Dragi directori de grãdinite si scoli, prin acest proiect, Asociatia OvidiuRo îsi propune sã ofere copiilor prescolari din medii rurale defavorizate, sansa de a descoperi frumusetea cãrtilor si sã dea profesorilor instrumentele necesare pentru un act educational de calitate. În acest proiect vom oferi: 15.000 de cãrti pentru copii, precum si formare online si materiale educationale de calitate (kit-uri de lecturã sau GrãdiBiblioteci) pentru 760 de profesori. Dacã doriti ca în grãdinita dumneavoastrã copiii sã primeascã o carte pentru acasã si profesorii sã beneficieze de ateliere de lecturã si materiale educationale, vã rugãm sã completati formularul de înscriere”, au transmis reprezentantii Asociatiei OvidiuRo.
OvidiuRo face educatia prescolarã accesibilã tuturor copiilor
OvidiuRo este o organizatie non-guvernamentalã care îsi propune sã mobilizeze resursele publice si private pentru a asigura o educatie timpurie de calitate copiilor din cele mai sãrace zone din România, prin activitãti care extind vocabularul copiilor mici si le îmbunãtãtesc abilitãtile socio-emotionale. „Misiunea asociatiei este de a face educatia prescolarã accesibilã si eficientã pentru toti copiii din România. Creierul copilului are nevoie de stimulare pentru a se dezvolta, iar succesul în scoalã este în mare mãsurã dependent de experientele din primii ani de viatã. Copiii care cresc în familii în care nu existã cãrti, o situatie din pãcate frecventã în comunitãtile sãrace, sunt deja foarte dezavantajati pânã la momentul începerii clasei întâi, iar riscul de abandon scolar este foarte mare. Frecventarea grãdinitei este esentialã pentru acesti copii. Cãrti potrivite vârstei lor si participarea la activitãti alãturi de educatori îi îndreaptã pe copii pe drumul frumos al literatiei, drum ce îi va educa si îi va ajuta, în final, sã rupã cercul vicios al sãrãciei, în care familiile lor au fost prinse”.