spot_img
spot_img
3.2 C
Vaslui
25-nov.-2024
spot_img
spot_img

CAB a decis arestarea preventivă a procurorului Marin Niţă; decizia poate fi atacată cu recurs

- Advertisement -

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, duminică, arestarea preventivă pentru 29 de zile a procurorului Marin Niţă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, acuzat de luare de mită.

Judecătorii CAB au admis propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă, însă decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de Marin Niţă, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, desfăşurându-şi activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi ca urmare a delegării, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi faţă de Gheorghiţă Iordache, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat arestarea preventivă a inculpatului Marin Niţă.
„Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La datele de 25, respectiv 26 octombrie 2012, procurorii au dispus reţinerea inculpaţilor Niţă Marin şi Iordache Gheorghiţă pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile”, precizează sursa citată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul lunii iunie 2012, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Marin Niţă a pretins de la un denunţător, direct şi prin intermediul lui Gheorghiţă Iordache, suma de 5.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a dispune faţă de denunţător o soluţie de netrimitere în judecată pentru instigare la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, într-o cauză penală pe care o avea în instrumentare.

După ce a primit de la denunţător suma de 2.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi, inculpatul a dispus faţă de denunţător scoaterea de sub urmărirea penală şi i-a comunicat în scris soluţia, precizează comunicatul de presă.

La data de 25 octombrie 2012, după ce a pretins diferenţa de bani solicitată în acelaşi scop, inculpatul Niţă Marin a primit de la o persoană din anturajul denunţătorului suma de 2.500 de euro, reprezentând o a doua tranşă din totalul de 5.000 de euro. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În demersul său, inculpatul Niţă Marin a fost sprijinit de inculpatul Iordache Gheorghiţă, care a intermediat atât relaţiile dintre procuror şi denunţător, cât şi pretinderea sumelor de bani cu titlu de mită.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.