spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Brânzã bunã în „burduf” de …frigider. Cum trebuie pãstratã „fresh” pe caniculã! (FOTO)

- Advertisement -

SFATURI…Brânza este un aliment care se consumã în special vara, cu salate de toate felurile. Având în vedere cã afarã temperaturile sunt extrem de ridicate, iar pretul acestui aliment este destul de piperat, iatã câteva metode prin care le facem ca acestea sã reziste putin mai mult, în frigider. Brânza este un aliment de bazã pentru români, însã cei care o folosesc observã cã aceasta nu se mentine „fresh” pentru foarte mult timp. Pentru a afla cum putem pãstra brânza proaspãtã si delicioasã pentru o perioadã mai lungã de timp, trebuie doar sã tinem cont de sfaturile celebrului chef Andrei Martin.

Brânza este un ingredient delicios si versatil în bucãtãrie, utilizat într-o varietate de retete, de la aperitive si paste, pânã la sandwich-uri si pizza. Cu toate acestea, pãstrarea corectã a brânzei în frigider poate fi o provocare, deoarece existã riscul ca aceasta sã se strice sau sã-si piardã textura si gustul. Pentru a afla cum putem pãstra brânza proaspãtã si delicioasã pentru o perioadã mai lungã de timp, celebrul bucãtar, Chef Andrei Martin, cunoscut pentru abilitãtile sale culinare de exceptie si cunostintele adânci în domeniul gastronomiei, a dezvãluit secretul sãu pentru pãstrarea brânzei în frigider. Acesta spune cã cel mai important lucru este temperatura, dar si ambalajului corect în care trebuie tinutã. El recomandã ca brânza sã fie pãstratã la o temperaturã constantã de aproximativ 4 grade C. Aceastã temperaturã mentine brânza într-un mediu rece si controlat, împiedicând dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului care pot cauza degradarea acesteia. Ambalajul este crucial. Chef Andrei sugereazã ca brânza sã fie tinutã în ambalajul original, în cazul în care acesta este un ambalaj sigilat si rezistent la umiditate. Dacã ambalajul original nu este adecvat sau a fost deschis, puteti înfãsura brânza în folie de plastic sau hârtie pergament pentru a o proteja de umiditate si aer. Pentru brânza maturatã sau cu coajã naturalã, este bine sã utilizati hârtie pergament pentru a permite brânzei sã respire.

Evitati contactul direct cu aerul si separati tipurile de brânzã

Un alt sfat important oferit de Chef Andrei este evitarea contactului direct al brânzei cu aerul din frigider. Oxigenul poate accelera degradarea si uscarea brânzei. Pãstrati brânza într-un recipient sigilat sau înfãsuratã strâns în folie de plastic pentru a împiedica aerul sã intre în contact cu ea. Chef Andrei subliniazã, de asemenea, importanta separãrii tipurilor de brânzã în frigider. Brânzele cu miros puternic, cum ar fi brânza Roquefort sau brânza cu mucegai, ar trebui sã fie tinute în recipiente individuale sau în pungi sigilate pentru a preveni contaminarea aromelor celorlalte brânzeturi. Chef Andrei dezvãluie un alt secret: înmuiati un prosop de bucãtãrie în otet alb si stoarceti-l bine. Apoi, înfãsurati brânza în prosopul umed si puneti-o într-un recipient în frigider. Otetul alb ajutã la mentinerea umiditãtii optime în jurul brânzei, prevenind uscarea acesteia si protejând-o de aer.

Un alt truc te ajutã sã pãstrezi brânza proaspãtã pe perioada temperaturilor caniculare

SFATURI…Sarah Taylor, expert în sigurantã alimentarã, a împãrtãsit recent câteva dintre cele mai bune modalitãti de a pãstra brânza pe timp de varã. „Fiecare brânzã este unicã si, prin urmare, fiecare are cerinte diferite pentru a le mentine cât mai bine. Brânzeturile tari, cum ar fi parmezanul, au un continut scãzut de umiditate si trebuie învelite în folie alimentarã, decât în hârtie alimentarã sau de copt. Hârtia va lãsa aerul sã treacã, iar brânza se va usca si mai tare. Brânzeturile moi au un continut de apã mai mare si trebuie sã poatã respira, dacã brânzeturile moi sunt tinute în pungi, pot acumula amoniac ce poate afecta aroma si pot distruge brânza”, spune expertul. La fel si brânza scoaptã sau casul. Trebuie tinutã în frigider într-o farfurie, spãlatã dupã ce ati cumpãrat-o si acoperitã cu douã servetele de bucãtãrie. În acest fel, brânza va rezista mai mult timp. Atentie, brânza de orice fel nu trebuie pusã la congelator!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.