Ieri, consilierii locali au aprobat noul regulament al circulatiei rutiere, activitatea de blocare, ridicare, transport, depozitare si eliberare a masinilor parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat. Dupa discutii, toti cei 23 de consilieri locali au aprobat in unanimitate acest regulament.
Consilierul local, Gheorghe Vazdoaga, consilierul local PSD, a tinut sa mentioneze ca intocmirea proceselor verbale trebuie facute doar de organele specializate, respectiv de catre agentii de la Politia Rutiera. In acest fel, nu ar mai exista riscul anularii in instanta a unor procese verbale incorect completate.
„Din punctul meu de vedere, singurul organism care poate intocmi procesul verbal sunt agentii Politiei Rutiere. Faptul ca cineva din imputernicitii primarului sau din comisia locala constata ca eu mi-am parcat neregulamentar autovehiculul, poate da un telefon, dar efectiv procesul verbal trebuie facut de catre un om de specialitate. Altfel riscam ca aceste procese verbale sa fie desfiintate de catre instanta”, a declarat Gheorghe Vazdoaga.
O alta interpelare a venit si din partea consilierului local Florentin Petrariu, care este de parere ca incasarea tarifelor ar trebui sa se faca de catre Directia de Impozite si Taxe.
„Regulamentul este mai bun decat cel vechi, si eficient. Drumul pana la depozit unde sunt duse masinile este extrem de prost, tarcul arata ca si cum acolo s-ar depozita fiare vechi, iar cel de acolo te intampina si te intreaba ce treaba ai pe aici. Nu am inteles de ca cetateanul sa nu aiba treaba cu HSR-ul si sa plateasca la impozite si taxe. Cred eu ca cetateanul ar trebui sa plateasca banii la impozite si taxe si apoi Primaria sa deconteze contravaloarea serviciului”, a declarat Florentin Petrariu.
Tarifele noi pentru deblocarea rotilor, ridicarea si depozitarea masinilor
In cadrul sedintei, consilierii Gheorghe Vazdoaga si Florin Egner au solicitat o situatie privind sumele platite de HSR la bugetul local. Conform regulamentului aprobat ieri, 75 de lei este tariful pentru deblocarea rotilor pentru autoturisme si platforme, 120 de lei autoutilitare, microbuze si rulote, 300 de lei pentru autocare, camioane, tractoare si 500 de lei pentru autovehicole cu masa mai mare de 20 de tone. Tariful pentru ridicarea, transportul si depozitarea masinilor ridicare este de 200 lei de, fara TVA.