Bãuturã, curse ilegale, bãtãi ca-n filme si oameni rãniti!

VIATA DE NOAPTE A VASLUIULUI

SITUATIE ALARMANTÃ… Mai multi tineri care s-au ametit bine într-o parcare din zona Moara Grecilor s-au apucat sã se batã ca în filme, în plinã stradã. Lovituri date cu sete si cu multã sãlbãticie, înjurãturi, tinere bete care tipau, cu alte cuvinte tot tacâmul pentru a-i trezi pe vasluienii de bunã credintã. Bãtaia, care a avut loc marti dimineata, în jurul orei 01:00, a fost întreruptã de mai multe echipaje ale Jandarmeriei si Politiei. În urma incidentului, un bãrbat în vârstã de 30 de ani din municipiul Vaslui a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui.

Bãtãile în cluburi si chiar în plinã stradã sunt un lucru din ce în ce mai întâlnit în municipiul Vaslui. Legea se aplicã cu teamã sau chiar deloc, iar asta se vede în numãrul tot mai mare al rãfuielilor din spatiul public. În scurt timp, dacã situatia va continua sã meargã în aceastã directie, siguranta cetãteanului va rãmâne doar un punct bifat la bilanturile anuale ale institutiilor statului. Dacã din birouri, Vasluiul pare un oras linistit, ferit de scandaluri, realitatea din teren e cu totul alta. Bãtãile din cluburi sunt la ordinea zilei, iar mucosii plini de bani nemunciti nici mãcar nu se mai feresc de consecintele faptelor lor.

Vasluienii din Moara Grecilor, terorizati de gãstile venite din afara orasului

In ultimii ani, polul dezordinii si al destrãbãlãrii s-a mutat din parcarea de lângã Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui la intrarea în oras dinspre Muntenii de Sus, în capãtul de linie unde autobuzele Transurb întorc spre oras. Searã de searã, zeci de tineri din oras si din comunele învecinate se strâng în parcarea respectivã, unde consumã alcool, tureazã motoarele si din când în când mai fac câte o “liniutã” pânã aproape de Silver Mall. Asa s-a ajuns ca vasluienii care locuiesc în Moara Grecilor sã trãiascã un cosmar de nedescris. “Searã de searã la noi, în Moara Grecilor, e o hãrmãlaie de nedescris, din cauza motoretelor, a masinilor tunate si a boxelor date la maxim. Tinerii ãstia par cã nu au nici mãcar cei sapte ani de acasã, ca sã nu mai vorbim de un liceu sau chiar de o facultate. Într-o searã, i-am surprins pe câtiva mâncând seminte chiar în fata portii mele. Stãteau cocotati pe o bancã. Le-am spus cã nu e frumos sã stea cu picioarele urcate pe bancã. Nici n-am apucat sã termin ce am avut de zis, cã unul dintre ei mi-a spus sã-mi fac vitezã în casã dacã nu vreau sã am de suferit. Am intrat în casã, pentru cã nu aveam chef sã mã cert cu ei, si am sunat la Politie. Dupã un sfert de orã a venit un echipaj, le-a luat datele si a plecat. Ei si-au vãzut în continuare de activitatea lor, spartul semintelor si bãutul berilor” ne-a declarat un vasluian care locuieste în Moara Grecilor. Si nu este singurul care a avut de-a face cu gãstile de tineri care terorizeazã Vasluiul. “De multe ori, dupã ce consumã bãuturi în acea parcare, se urcã în masini si pornesc spre oras. Fetele ies pe geam si tipã, bãietii aruncã cu sticle de bere, boxele bubuie. E ceva de nedescris pentru noi, iar Politia stie care este situatia aici, pentru cã nu o singurã datã am fãcut reclamatii. Am fost mai multi cei care ne-am plâns, dar deocamdatã degeaba. Nu s-a luat nicio mãsurã” ne-a declarat o altã persoanã care locuieste în Moara Grecilor.

Bãutura si liniutele i-au fãcut sã se încaiere

Nu doar cei care locuiesc în Moara Grecilor au de suferit de pe urma acestor teribilisti. Marti dimineata, în jurul orei 01:00, mai multe masini au fost oprite în trafic, vizavi de Teoclinik, dupã ce mai multi tineri s-au luat la bãtaie. Episodul ne-a fost relatat de o femeie care locuieste la un bloc din apropiere si care a vãzut întreaga scenã. “Erau douã masini care fãceau întrecere. În fiecare masinã erau mai multe persoane sub influenta bãuturilor alcoolice. La un moment dat cele douã autoturisme s-au ciocnit usor, iar dupã câtiva metri soferii au oprit, iar de acolo s-a iscat un adevãrat scandal. Am vãzut un bãrbat care a coborât din masina care se afla în spate, pentru a reprosa ceva celuilalt sofer, însã n-a apucat sã spunã mare lucru, cã a si fost luat la bãtaie. L-au lovit cu pumnii si picioarele pânã i-au dat sângele. Imediat a venit o dubã de Jandarmerie, mai multe masini de Politie, dar si o ambulantã care l-a dus pe bãiatul bãtut la spital. Nu e prima datã când se fac întreceri prin zona asta, dar pânã acum n-am mai vãzut sã se ia la bãtaie.

Conflict confirmat de Politie

Bãtaia de pe bulevardul Stefan cel Mare din Vaslui a fost confirmatã si de reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, care au declarat cã în cauzã a fost deschis dosar penal. Potrivit unor surse, cel bãtut este un bãiat în vârstã de 30 de ani din Vaslui, iar agresorul ar fi un minor din comuna Todiresti. “Apelul la 112 a fost dat pe 9 iulie la ora 00:58, de cãtre o persoanã în vârstã de 20 de ani, care ne-a sesizat faptul cã fratele sãu a coborât din autoturism si s-a dus la o altã masinã, unde a avut loc o discutie în contradictoriu. În urma acelei discutii, persoana respectivã a fost lovitã de cãtre un pasager al celuilalt autoturism. Victima a fost preluatã de o ambulantã si transportatã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. În continuare se fac cercetãri pentru a fi identificat si agresorul. În cauzã s-a întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de loviri sau alte violente” a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.