spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Aura din Pochidia, absolventa Colegiului “Codreanu”, a intrat la Medicină cu nota 10

- Advertisement -
Aura-Maria Boțoroga

PERFORMANȚĂ…Vasluiul strălucește și la Cluj, acolo unde o elevă, absolventă a Colegiului Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, a dat examen de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj și a reușit să ia nota 10. Iată cum o fată dintr-o comună îndepărtată a Vasluiului, mai exact din satul Borodești, comuna Pochidia, reușește să performeze. Este vorba despre Aura-Maria Boțoroga, care a avut un parcurs fenomenal de-a lungul timpului: 9,94 media celor patru ani de liceu, 9,85 media finală la examenul de Bacalaureat și 10 la examenul de admitere la Medicină. Își dorește să ajungă medic generalist, să își îndeplinească atribuțiile și sarcinile cu pasiune și responsabilitate. Nota 10 la examenul de admitere dă dovadă de multă pregătire, de un devotament înnăscut, de multe nopți nedormite și muncă asiduă, iar dacă ai credință, atunci totul devine mai ușor. “Nota 10 este doar harul lui Dumnezeu”.

Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad are absolvenți de excepție. După rezultatele foarte bune ale elitelor la BAC, iată că acestea confirmă. Aura Maria nu a fost șefă de promoție, nu a luat Bac-ul cu 10, dar iată că reușește la Admitere la Medicină să obțină nota maximă. Aceasta a ales să-și petreacă anii de studenție la Cluj, fiindcă acolo este prețuită performanța: «Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” deține echipamente performante, cămine cu condiții excelente, inclusiv profesori care se implică în formarea ta ca medic. Fiind un centru foarte bine cotat, o să am în jurul meu și colegi foarte pregătiți. În plus, un alt factor care m-a determinat să aleg Medicina la UMF Cluj-Napoca este acela că nu se plătesc examenele și trebuie să înveți, așa cum ar fi normal să se întâmple la orice facultate. După ce am terminat clasa a XI-a, am participat la JSM (Junior Summer Medschool), o tabără de două săptămâni organizată de Organizația Studenților Mediciniști. Acestă experiență, pe care o recomand tuturor elevilor dornici de Medicină, mi-a întărit și mai mult dorința de a-mi petrece anii studenției la Cluj”, a povestit Aura.

“Cei ce seamănă cu lacrimi, cu bucurie vor secera”

Pe 21 iulie a fost ziua Z pentru Aura, ziua în care munca ei de o viață i-a fost răsplătită. După multe nopți nedormite, în care a învățat și s-a pregătit pentru examen, a venit și momentul să culeagă ce a sădit: 10 la examenul de admitere! “Pentru acest examen m-am pregătit doi ani, o perioadă plină de nopți nedormite. Nu am făcut pregătire în particular cu un profesor. Această decizie s-a potrivit bine modului meu autodidact de învățare. Pentru a înțelege conceptele din manualul de Biologie pentru admitere, am urmărit videoclipurile de pe platformele Mitocondria si MedClass. Cu această ocazie le aduc mii de mulțumiri fondatorilor acestor platforme: Ioana Herghea și Attila Szakacs”, a spus Aura. În tot acest timp, adolescenta l-a purtat în gândurile sale pe Dumnezeu, care a ajutat-o ca în timpul examenului să-și păstreze concentrarea și starea psihică: “Nota 10 obținută la examenul de admitere reprezintă pentru mine și pentru cei care mă iubesc o adevărată bucurie și binecuvântare! Nota 10 este doar harul lui Dumnezeu, care m-a ajutat nespus să îmi păstrez o stare psihică bună în timpul examenului. După ce am ieșit de la examen, aveam încredere că am obținut un punctaj bun. Însă, când a apărut baremul și mi-am dat seama că nu am greșit nimic, nu îmi venea să cred. Slavă lui Dumnezeu pentru toate câte mi le-a dăruit și pentru cele viitoare”, a mai povestit Aura. 

Examenul de admitere, pe primul loc în lista cu priorități a Aurei

Pentru Aura, prioritară a fost Admiterea, așadar a pus examenul de Bacalaureat pe locul II. Deși pare greu de crezut, Aura spune că nu s-a pregătit atât de mult pentru Bacalaureat, cât s-a pregătit pentru Admitere, dar este surprinzător cum notele obținute la examenul de BAC sunt atât de mari, demne de un elev care învață. “Recunosc că nu am investit atât de mult timp pentru examenul de Bacalaureat, prioritară pentru mine fiind admiterea la Medicină. Am avut profesori dedicați, care și-au făcut bine treaba la clasă. La Limba și Literatura Română am luat 9.75, la Matematică 9.80, iar la Chimie nota 10. Astfel, media la BAC este 9.85”, ne-a mai spus adolescenta. Aura a participat an de an la Olimpiada de Chimie, olimpiadă care a pregătit-o pentru examenul de admitere ce avea să-l dea după finalizarea ciclului liceal. “Olimpiadele au fost competiții care m-au pregătit atât intelectual, cât și psihic pentru examenul de admitere. Locul de la olimpiadele județene a fost diferit de la an la an, situându-mă în fiecare an în primele trei. Cu toate că un punctaj bun te încurajează să continui în această direcție, pentru mine a fost mai importantă experiența în sine, care m-a ajutat să fac față provocărilor viitoare”, a mai povestit proaspăta studentă.

Recunoscătoare profesoarelor de chimie, dar și părinților ei

PASIUNE… Pe când era doar o copilă la Școala Gimnazială din satul Sălceni, Aura a simțit o atracție de la primul contact cu chimia. Dacă multor elevi le dă bătăi de cap această materie, pentru ea nu este așa. Este chimie între cele două. “Primele noțiuni de chimie le-am învațat de la doamna prof. Ciocan Paula, profesoară la Școala Gimnazială din satul Sălceni, locul unde eu am terminat gimnaziul. Pot să spun că de la primul contact cu această materie am simțit o atracție. Deși majoritatea elevilor au dificultăți în înțelegerea chimiei, eu nu am întâmpinat deloc probleme, dimpotrivă”, a spus Aura. Susținerea și îndrumarea unui profesor sunt cele mai importante pentru un elev dornic să învețe și să se dezvolte. Așa a fost și în cazul Aurei, din copila fricoasă în clasa a IX-a care nu știa de ce poate fi în stare, în studenta la medicină. Datorită profesoarei ei de chimie, care a sădit în ea curajul necesar, atenția și dorința de dezvoltare, a reușit să ajungă sus, cu multă muncă, determinare și pasiune, dar și cu ajutorul lui Dumnezeu. “În ceea ce privește Chimia, îi sunt profund recunoscătoare doamnei prof. Tilibașa Aura, care m-a susținut încă din clasa a IX-a, oferindu-mi îndrumarea necesară pentru participarea la Olimpiadă. Datorită deschiderii dumneaei, eu am îndrăgit și mai mult chimia. Țin să îi mulțumesc pentru toată răbdarea și încrederea pe care a avut-o în copila fricoasă din clasa a IX-a de acum patru ani, care nu credea că e în stare de lucruri mărețe. A sădit în mine curajul, atenția la detalii și dorința permanentă de dezvoltare, iar pentru toate acestea îi mulțumesc. Le mulțumesc părinților pentru încrederea și susținerea necondiționată, profesorilor care au contribuit la dobândirea cunoștințelor mele și tuturor oamenilor care s-au rugat pentru mine”, a mai spus aceasta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Felicitări Audă!! Orice succes are un preț (muncă intelectuală intensă, sacrificii, seriozitate etc). Faptul că la bază stă seriozitatea, acceptarea efortului intelectual, sunt convins că vei deveni un doctor bun, respectat și de care noi avem nevoie. Mai mult, fiind un copil de la țară, care cunoaște greutățile și suferința, te face să fii oțelită și nimic nu-i va sta în cale.
    Mă bucur pentru tine.

  2. Felicitari! Sunt copii de exceptie. Dar, vremea noua, de ce ii uitati pe ceilalti? E ca si cum munca lor nu conteaza. Vad ca ii promovati doar pe cei de 10. Sunt copii de 9.90,,,9 80, la fel de buni. Aia nu merita aplaudati???? Frumos ar fi fost sa faceti un articol de promovare pentru toti medicinistii. Au muncit pe branci si cei de 8 si 9.

  3. Și mitocondria și medclass sunt platforme de meditații pentru care se plătesc bani mulți luna de luna. La medclass spre exemplu, un abonament era 10 milioane pe luna pentru ambele materii (anul acesta). Așa ca este impropriu să spui ca nu ai făcut meditații. Platformele contracost sunt alte forme de pregătire, dar în care părinții bagă bani grei, ca și în pregătirile în privat.
    Fără pregătiri și muuulti, mulți bani este aproape imposibil să mai intri în ziua de azi la Medicină, la ce nivel au ajuns subiectele.
    Iar subiectele sunt făcute de universitari tot mai grele pentru ca să încurajeze mafia meditațiilor. Căci ei sunt cei mai căutați pentru pregătirile la admitere.
    Așadar, vreți la Medicină? Înarmați-vă cu bani și muuuuulta putere de muncă.
    În orice caz, Aura merită toate felicitările din lume pentru această reușită de excepție!

  4. Felicitari, Aura! Un sir de performante extraordinare de care numai cei cu adevarat dedicati sint capabili! Codreanu nu se dezminte si tine stacheta sus, ca de obicei. La ce bun? Pai la o infinitate de lucruri, situatii, oportunitati in care se va dovedi ca antrenamentul asta intens o va ajuta sa se descurce cu usurinta prin viata. La fel ca un alergator ultra-antrenat, care castiga relaxat orice competitie si toti se intreaba cum a facut. Viata nu e doar despre castiguri materiale si excursii. Poate fata asta va descoperi peste cativa ani leacul unei boli acum incurabile, poate va deveni o somitate in domeniul ei, poate isi alege alta profesie si va folosi acolo tot ce stie din medicina, chimie. Noptile astea de nesomn n-au fost degeaba, i-au calit spiritul si i-au antrenat simturile ca sa fie buna in orice isi va propune sa faca. Bafta!

  5. In primul rand nu doar admiterea la medicina este un etalon de performanta asa cum lasa vremea noua sa se inteleaga. In al doilea rand nota de la admitere este zero comparativ cu ceea ce se intampla pe perioada facultatii si trei, indiferent daca esti de zece si te mentii de zece in ochii poporului astuia cu educatie sanitara facuta de catre protv si antena1 vei fi criminal in halate albe sau spagar nenorocit etc . Asa ca, intreb ca om dezamagit de locul in care traieste si tara de doi lei in care lucreaza , la ce bun?????oricum asistenta lui florin salam este mai respectata are casa masina excursii si posibilitati inzecit mai mari fata de fata aceasta!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.