spot_img
spot_img
1 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Au explodat preturile pentru terenurile din Husi!

- Advertisement -

PRETURI Între 6 si 20 de euro, metrul pãtrat! Pãmântul intravilan al husenilor nu se mai vinde deloc ieftin, iar zona cea mai scumpã rãmâne în continuare “Brosteniul”, desi ultima tendintã în preferintele celor cu posibilitãti materiale pentru a-si construi o casã este reprezentatã de zona “Dobrina”, unde metrul pãtrat de teren ajunge si la 14 euro. La polul opus se gãsesc cartierele “Corni” si “Plopeni”, unde pretul nu trece de 7 euro pe metrul pãtrat, se plâng ofertantii, din cauza lipsei utilitãtilor sau a drumurilor stricate.

Infrastructura nemodernizatã si lipsa sistemului de apã-canal reprezintã dezavantajele principale ale zonelor din municipiul Husi, în care terenurile pentru casã nu prea au cãutare. Este cazul cartierelor “Corni” si “Plopeni”, considerate, în prezent, cel mai putin atractive pentru cumpãrãtori: 6 – 7 euro pe metrul pãtrat – cam aici se mentine pretul. Pe “Dric” si în cartierul “Recea”, tranzactiile se fac în jurul valorii de 10 euro metrul pãtrat, desi vânzãtorii pot cere si pânã la 15 euro. “Cartierul <<Recea>>, desi un cartier relativ nou, asfaltat, rãmâne dezavantajat din cauza lipsei unor utilitãti, a distantei fatã de centru, de piatã, dar si de cele mai multe institutii de învãtãmânt. Copiii acestei zone au o problemã cu deplasarea la scoalã, mai ales iarna. De aceea, husenii cu bani pentru construit casã nu se înghesuie în aceastã zonã, în momentul de fatã”, considerã Mihai Chiroscã, specialist în imobiliare. Tot în jur de 10 euro pentru metrul pãtrat se vinde terenul în zona centralã a municipiului Husi sau în zona “Schit”. “Înainte era, într-adevãr, o modã sã ai casã în centrul urbei, dar acum este exact invers. Oamenii vor verdeatã, vor aer curat, nu mai vor aglomeratie. Plus cã prin centrul Husului nu prea mai sunt terenuri de vânzare, decât case vechi. Iar negocierile sunt altele, pentru un teren cu tot cu casã. În ce priveste zona <<Schit>>, aici e o mare problemã cu terenul în pantã. Au fost probleme cu alunecãrile de teren si de aceea cererea nu e atât de mare, în aceastã zonã. Dar cam cu 10 euro se vinde metrul pãtrat aici”, a mai spus Mihai Chiroscã.

Vecinii buni, un motiv în plus sã-si ridice casã în zonã!

Cel mai scump teren pentru casã din municipiul Husi rãmâne, în continuare, cel din zona “Brosteni”, unde se cere si 20 de euro pe metrul pãtrat, dar, în functie de pozitionare si facilitãti, se poate cumpãra si cu 14 euro. “Sã stiti cã nu degeaba cumpãrãtorii se orienteazã spre acest cartier. Nu doar cã pozitia e frumoasã, cu multã verdeatã, cu vedere la Motoc, dar aici casele nu au, ca în alte pãrti, pe lângã ele, cotete cu animale, cu pãsãri, etc.. Nu existã mirosuri, zgomote, deranj într-un cuvânt. Peste tot sunt grãdini frumoase, cochete, cu foarte multe flori, arbusti, brazi, iar aspectul general al cartierului este, într-adevãr, unul atrãgãtor. Si, ca un element secundar, dar important pentru unii, sã stiti cã eventualii cumpãrãtori sunt atrasi si de nivelul socio-economic al vecinilor. Da, pare greu de crezut, dar cumpãrãtorii chiar întreabã si de acest aspect. Dacã aud cã au vecin, de exemplu, un medic, un politist, atunci par si mai motivati. Nu stim dacã aceasta vine din elitism sau, pur si simplu, pentru cã le place sã aibã vecini buni”, spune specialistul în imobiliare. O perioadã de expansiune întregistreazã si zona “Dobrina”, unde se vede cu ochiul liber cum înfloresc locuintele arãtoase. În ultimii ani, “Dobrina” a început sã fie preferatã de huseni, iar metrul pãtrat în aceastã zonã se vinde si cu 14 euro. Atuul zonei, spun cunoscãtorii, este reprezentat, între altele, de pozitia spectaculoasã, cu priveliste cãtre întreg orasul. “Si dacã nu ai bani de casã, atunci e bun si un apartament. Preturile la apartamente, în municipiul Husi, la modul general, sunt, într-o medie, urmãtoarele: un apartament cu douã camere, în jur de 20.000 de euro, cu 3 camere, cam 25.000 de euro, iar cu 4 camere, în jur de 30.000 de euro sau ceva mai mult, în functie de negocieri si conditii”, spun agentii imobiliari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.