spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

ALTERNATIVA LA CHEVRON: NOUA GENERATIE!

- Advertisement -

PROIECTE Ieri, în cadrul unei conferinte de presã, Daniel Andrei, presedintele PP-DD Bârlad si candidat la Primãria Bârlad din partea acestei formatiuni politice, s-a tinut de cuvânt si a divulgat cine sunt cei care au conceput misteriosul proiect „Terra Berladensis”. Este de fapt un proiect al unor tineri bârlãdeni, care au absolvit scoli superioare si acum lucreazã în diverse orase al tãrii sau în Europa, dar care vor sã se întoarcã acasã si sã punã umãrul la dezvoltarea Bârladului. Daniel Andrei crede în acest concept, pe care îl va supune dezbaterii publice si care va deveni cel mai probabil baza proiectului lui electoral, pe termen lung. Daniel Andrei a precizat cã acest proiect vine sã ofere o alternativã la ceea ce societatea civilã din Bârlad a spus „NU” Chevronului. „Când spui „NU” gazelor de sist, fiindcã e normal dacã ne gândim la sãnãtatea bârlãdenilor, trebuie sã pui ceva în loc. Nu se poate sã spui doar cã esti împotrivã si sã nu vii cu un proiect viabil si la fel de rentabil, însã curat” a spus acesta. Proiectul „Terra Berladensis” este un proiect care se axeazã pe trei piloni, care la prima vedere sunt provocatori: turism, educatie si culturã. În principal, proiectul prevede dezvoltarea turismului egumenic la Bârlad, precum si înfiintarea unei mari Universitãti „Academia Bârlãdeanã”. Pentru implementarea acestui proiect Daniel Andrei va folosi resursa umanã din zona Bârlad. „Bârladul va deveni în urmãtorii ani un exemplu de urmat, astfel încât vor veni sã ia notite de la noi, cum de am reusit sã transformãm orasul într-un timp relativ scurt într-un centru egumenic important, care va atrage peste un milion de turisti anual”, a spus purtãtorul de cuvânt al celor care au realizat proiectul „Terra Berladensis”. Conferinta s-a încheiat cu anuntul fãcut de Daniel Andrei, prin care a anuntat cã duminicã, 6 mai, bârlãdenii sunt invitati la o întâlnire cu Dan Puric. „Doresc dezbatere publicã pentru proiect. Relatii si informatii la telefon 0766 90.90.81″, a precizat Daniel Andrei.

Asa cum a promis în conferinta de presã de acum câteva zile, ieri, Daniel Andrei a chemat în fata opiniei publice bârlãdene pentru a explica proiectul lansat de el, intitulat „Terra Berladensis”, pe cei care l-au întocmit. Proiectul este asumat de Daniel Andrei si dupã ce va fi îmbunãtãtit în urma dezbaterilor cu societatea civilã va sta cel mai probabil ca bazã a proiectului sãu electoral, el fiind candidatul PP-DD Bârlad la functia de primar al acestei localitãti. Daniel Andrei l-a prezentat pe Sorin Ciobanu, reprezentantul acelui grup de initiativã care a conceput acestui proiect. „Reprezint grupul de initiativã care a creat acest proiect, Terra Berladensis. Suntem cinci persoane care am lucrat la el, toti suntem bârlãdeni însã nici unul nu locuieste în Bârlad: o parte sunt în Bucuresti, o parte în strãinãtate. Ne-am gândit la acest proiect si vrem sã-l punem în practicã, pentru cã noi toti vrem sã ne întoarcem cât de curând în Bârlad si vrem sã creãm o perspectivã atât pentru noi si pentru copiii nostri. Avem o experientã profesionalã diferitã, suntem ingineri, jurnalisti si economisti, iar o parte trãiesc în Marea Britanie si în SUA” s-a prezentat Sorin Ciobanu.

„Am ales un om de afaceri ambitios”

Sorin Ciobanu, cel care este purtãtorul de cuvânt al tinerilor care au fãcut proiectul Terra Berladensis, a precizat cã a ales sã prezinte proiectul lui Daniel Andrei nu întâmplãtor. „Noi am ales pe Daniel Andrei pentru cã este un om de afaceri ambitios si care a demonstrat prin analizele pe care le-am fãcut cã este un vizionar în afaceri, fiind primul om de afaceri din Moldova care a înfiintat sistemul de rate propriu prin magazinele sale”, a spus Sorin Ciobanu.

„Vom dezvolta turismul ecumenic”

În prezentarea fãcutã, Sorin Ciobanu a arãtat cã proiectul Terra Berladensis este axat pe trei piloni principali: turistic, educational si cultural. Pilonul turistic se axeaxã pe ridicarea în Grãdina Publicã a celei mai mari constructii sub formã de cruce din lumea, care sã aibã în componentã trei biserici – una ruseascã, una greceascã si una româneascã – si care sã atragã anual cel putin un milion de turisti în Bârlad. Transformarea radicalã a Bârladului va cuprinde si înfiintarea unui Aqua Park, cel mai mare din România, care va avea apã caldã tot timpul anului si va fi o excelentã alternativã la Marea Neagrã si realizarea celei mai mari Grãdini Zoologice din sud-estul Europei. Proiectul mai cuprinde si pilonul educational prin înfiintarea unei Universitãti „Academia Bârlãdeanã”, care si ea va fi una renumitã pe plan national si international. „Personalitãtile, înaintasii nostri ne obligã sã creãm ceva durabil si mãret. Ne dorim foarte mult sã atragem investitori în zona Bârlad, în special pentru Aqua Park, pentru Grãdina Zoologicã pe care vrem sã o extindem, sã fie un punct de atractie pentru turisti” a spus Sorin Ciobanu. Proiectul Terra Berladensis este conceput sã se deruleze pe o duratã de cel putin 35 de ani, costurile estimate pentru realizarea lui fiind de un miliard de euro. „Bârladul va deveni un exemplu de urmat, vor veni multi sã ia notite de cum am reusit sã transformãm Bârladul într-un timp relativ scurt”, a mai spus Sorin Ciobanu.

Alternativã la Chevron

Sorin Ciobanu, tânãrul bârlãdean care a oferit ieri exlicatii privind ambitiosul proiect Terra Berladensis, la care a lucrat împreunã cu alti patru bârlãdeni plecati de nevoie prin alte zãri ale lumii, este public manager la o agentie de publicitate în Bucuresti si are în spate o istorie frumoasã, referitor la ambitiile sale. A avut permanent initiative, a colaborat si la un post de radio bârlãdean, a vrut tot timpul ca orasul sãu sã fie unul modern si sã iasã din rutina învechitã de trai. Acum a vãzut în proiectul întocmit o alternativã la Chevron, fiind inspirat de mitingul care s-a desfãsurat acum douã zile la Bârlad împotriva gazelor de sist. „Dumnezeu ne-a dat gazele de sist si noi nu vrem sã le exploatãm si pe bunã dreptate, pentru cã avem dreptul la viatã sãnãtoasã, corectã si durabilã. Dar ce punem în loc? Cei care au creat aceastã miscare nu au venit cu nimic în plus, cu un alt proiect, cu o contraofertã la Chevron. Acest proiect (Terra Berladensis – n.r.) este alternativa noastrã la Chevron. De asta ne aflãm aici, ca sã oferim alternative. Sã stiti cã tinerii în principiu vor veni alãturi de noi, pentru cã poate fi provocarea vietii lor, sã transforme acest oras”‚ a spus Sorin Ciobanu. „Cu sigurantã toatã lumea se va bucura de acest lucru. Mãcar noi propunem ceva, suntem nebuni, cum vreti, dar cei care nu au fãcut nimic timp de 20 de ani cum sunt? Nimeni nu vine cu nimic concret, niciun partid”, a încheiat Daniel Andrei conferinta de presã.

Dan Purinc, Daniel Andrei si demnitatea

INVITATIE…. Omul de culturã Dan Puric va veni la Bârlad la invitatia lui Daniel Andrei, dumincã 6 mai la Casa de Culturã, unde îsi va prezenta lucrarea intitulatã ,,Fii demn”. Este o ocazie unicã pentru bârlãdeni de a discuta cu omul care le-a arãtat românilor cã existã luminã la capãtul tunelului. Daniel Andrei crede cã venirea actorului si regizorului în Bârlad va fi de bun augur si este convins cã bârlãdeni vor fi multumiti.

Ei au nenorocit Bârladul în ultimii cinci ani!

ANALIZÃ Bârladul a ajuns la limita de jos din punct de vedere social si economic, iar situatia pare sã se agraveze de la an la an. O analizã fãcutã de omul de afaceri Daniel Andrei, candidatul Partidului Poporului la primãria din Bârlad, aratã cã, în perioada 2007-2012, acest municipiu a pierdut finantãri europene de peste 100 milioane de euro. O sumã imensã pentru un oras cu strãzi care aratã foarte rãu, spatii verzi neîngrijite sau locuri de joacã pentru copii ca si inexistente. În acest timp, primarul Constantinescu îndatoreazã orasul pe 10-20 de ani de zile pentru un moft al sãu, centru SPA si cinematograf 3D. În aceastã perioadã, alte orase din judet au beneficiat de finantãri de zeci de milioane de euro, cu care se refac strãzi sau zone centrale, în timp ce Bârladul este „adormit”. „De ce la altii se poate si la noi nu? De ce altii pot sã aducã bani pentru dezvoltarea oraselor si la Bârlad nu s-a fãcut nimic?”, se întreabã Daniel Andrei, cel care refuzã sã nominalizeze ceea ce stie fiecare bârlãdean.

Acum un an de zile, primarul Constantinescu anunta, bucuros, cã va face un împrumut de trei milioane de euro pentru realizarea unui centru SPA si a unui cinematograf 3D. Atunci, primarul spunea cã a fãcut sondaj printre localnici si majoritatea sunt de acord cu investitia, desi mii de locuitori ai orasului locuiesc pe strãzi fãrã asfalt sau canalizare. Edilul orasului nu a fãcut nimic, în ultimii cinci ani, iar datele de la Ministerul Dezvoltãrii spun totul despre neimplicarea lui Constantinescu. A promis cã va face sosea de centurã, dar proiectul a „murit”, a sustinut cã va asfalta strãzile din cartierele noi ale orasului, dar contractul de executie a fost suspendat pentru suspiciune de fraudã. A fãcut multe promisiuni, dar nu a dus mai nimic la capãt. În acest timp, primarii de la Vaslui, Husi sau Negresti au lucrat cu folos si au adus finantãri. Conform oficialilor din Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului, municipiul Vaslui a accesat un proiect de modernizare a strãzilor, spatiilor verzi si centre sociale de peste 1.000 de miliarde lei, plus alte proiecte, în valoare de multe milioane de euro, la Husi a fost câstigat un proiect de 600 de miliarde, iar la Negresti se vor realiza investitii în infrastructurã în valoare de peste 450 miliarde. Bârladul nu are niciun proiect accesat în ultimii cinci ani de zile, o aratã cifrele oficiale. Situatia este dramaticã si aratã incompetenta primarului Constantinescu si a parlamentarului PSD de Bârlad, Adrian Solomon, cel care s-a evidentiat mai mult prin circul mediatic, decât prin accesarea unor proiecte necesare comunitãtii. În mod ironic, sunt primãrii comunale în judet care au adus mai multi bani în folosul comunitãtilor, decât municipalitatea bârlãdeanã. Este vorba, de exemplu, de primãria Drânceni, care a accesat si câstigat un proiect de aproape 2,5 milioane de euro pentru promovarea la nivel national a obiectivelor turistice. Primãria Husi a câstigat, la fel, un proiect de valoare egalã pentru actiuni de marketing si promovare a obiectivelor turistice zonei.

Daniel Andrei: „Cred cã nu s-a vrut si nu s-a putut face nimic pentru Bârlad”

„Peste 100 de milioane de euro din fonduri europene a pierdut Bârladul în perioada 2007-2012. Sunt 4.500 de miliarde pe care Bârladul le-a pierdut. De ce altii pot sã dezvolte zonele în care locuiesc si noi nu putem? Puteam si încã mai putem sã accesãm fonduri europene, dar cineva nu a fost în stare s-o facã. Decât sã împrumutãm bani pentru cinema 3D sau centru SPA mai bine facem un parteneriat public privat si cãutãm investitori pentru aceste proiecte. Toti banii, în opinia mea, ar trebui sã fie folositi la cofinantarea unor proiecte europene. Este grav, dar proiectele europene sunt inexistente la Bârlad. Altii au vrut si au putut. Noi stãm, discutãm si nu facem nimic. Cred cã nici nu s-a dorit si nici nu s-a putut face ceva pentru a atrage fonduri europene la Bârlad”, a acuzat Daniel Andrei, candidatul PP-DD la primãria Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.