spot_img
10.6 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Profesorii se bat, elevii protesteazã!

- Advertisement -

Scandal-monstru la Scoala din Deleni

REVOLUTIA ELEVILOR Elevii scolii din Deleni au protestat împotriva profesorului de fizicã si chimie care, potrivit declaratiei lor, vine la ore în stare de ebrietate, îi jigneste si îi loveste. În schimb, cadrele didactice îl acuzã pe Licã Irinel Dobos, directorul proaspãt demis, cã i-a instigat pe copii împotriva dascãlului Claudiu Tãnase din cauza unui conflict mai vechi, conflict care a culminat cu o bãtaie în toatã regula între cei doi protagonisti.

Ieri, elevii scolii din Deleni au declansat un protest spontan, nemultumiti de profesorul de fizicã – chimie, Claudiu Tãnase. Se pare cã elevii clasei a VIII-a, a cãror dirigintã este Anca Elena Dobos, sotia fostului director, Licã Irinel Dobos, s-au revoltat împotriva profesorului în momentul în care acesta i-a anuntat cã va fi noul lor diriginte. Acestia acuzã dascãlul cã le-ar fi adresat în repetate rânduri cuvinte jignitoare, i-ar fi lovit si ar fi venit la ore în stare de ebrietate. Exemplul copiilor din clasa a VIII-a, care au iesit pe holul scolii, a fost preluat si de elevii celorlalte clase. Între Claudiu Tãnase si Licã Irinel Dobos, existã un conflict mai vechi, punctul culminant fiind atins, acum câteva zile, în momentul în care cei doi protagonisti s-au luat la bãtaie în fata elevilor si a celorlalti profesori. „Mâine la ora 12 se va întruni Consiliul Profesoral si o echipã a Inspectoratului se va deplasa la scoala din Deleni pentru a realiza o anchetã. Sanctiunile vor fi aplicate în functie de rezultatele anchetei”, a declarat ieri Vasile Ursanu, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, prezent la fata locului.

„Nu am avut niciun amestec în actiunea elevilor”

„Elevii au actionat în acest mod din proprie initiativã, nici eu, nici sotia mea, nu am fost implicati în protestul lor. Copiii au fost jigniti în repetate rânduri, bruscati si amenintati cã vor fi lãsati repetenti, existând inclusiv o plângere fãcutã de pãrinti pe numele acestuia la Inspectorat. Întradevãr, nu am o relatie amiabilã cu dumnealui din mai multe motive. Din momentul în care am obtinut mandatul de director, am întâmpinat nenumãrate dificultãti, dar si presiuni, atât din partea numitului Claudiu Tãnase, dar si din partea primarului, Vasile Zanfir. Fostul director a refuzat în repetate rânduri sã predea arhiva si inventarul scolii, drept urmare am anuntat Inspectoratul. De asemenea, am descoperit 3 diplome de capacitate false, emise în timpul mandatului acestuia. În ceea ce priveste conflictul cu domnul primar, acesta a izbucnit în momentul în care soacra mea si-a anuntat candidatura la Primãrie. Sunt nemultumit si de faptul cã una dintre cele douã centrale termice care au dispãrut în timpul mandatului lui Claudiu Tãnase a ajuns, potrivit informatiei oferite de un pãrinte, acasã la primar”, a declarat Licã Irinel Dobos. Acesta sustine cã profesorul de fizicã nu îsi face treaba, lipseste nemotivat, iar presiunea pusã asupra copiilor a fost atât de mare încât una dintre eleve a încercat sã se sinucidã.

„Elevii au fost instigati”

„Elevii au fost instigati atât de pãrinti cât si de fostul director si sotia acestuia. Am fost întâmpinat de copii cu huiduieli si pancarte cu mesaje <<Nu avem nevoie de tine>> , <<Vrem sã pleci din clasã>>. Elevii fac tot posibilul sã mã împiedice sã îmi desfãsor ora în conditii normale, fiind încurajati de Licã Irinel Dobos si de Anca Elena Dobos sã aibã un comportament nepotrivit, promitându-le cã îi vor trece clasa la sfârsitul anului scolar, chiar dacã vor avea note mici. Sunt profesor la 3 scoli din judet, Deleni, Osesti si Buda, si nu am mai avut alte probleme. Cum se face cã doar la scoala din Deleni am avut un comportament neadecvat? Trebuie sã mentionez si faptul cã o parte din pãrintii elevilor care s-au ridicat împotriva mea lucreazã la firma soacrei lui Licã Irinel Dobos sau au luat în arendã pãmânt de la aceasta. Atât eu cât si colegii mei am trãit într-o tensiune continuã din cauza fostului director si a sotiei acestuia care ne-au jignit în repetate rânduri, au avut o atitudine arogantã chiar dictatorialã, îngrãdindu-ne drepul la opinie. Pe parcursul mandatului, acesta a sãvârsit numeroase abateri, drept dovadã fiind demis”, a declarat Claudiu Tãnase.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

30 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.