PRACTICĂ… Ziua Națională a Meseriilor a fost sărbătorită de elevii Liceului “Ion Mincu” așa cum se cuvine: cu activități specifice specializărilor pe care le urmează. Spre exemplu, elevii de la specializarea “Industrie alimentară” au făcut pizza și mucenici, iar cei de la specializarea “Vânzător în unități de alimentație publică” au făcut pâine. Una dintre eleve a filmat rețeta și o împărtășește astăzi cu cititorii Vremea Nouă. Astfel, dacă doriți să faceți o pâine de casă foarte bună, aveți nevoie de făină integrală, cartofi, semințe de susan și in hidratate, ulei bio, drojdie și sare. Pentru un gust autentic, trebuie să fie coaptă într-un vas de lut. Elevii de la specializarea “Tehnician în transporturi – practic la agentul economic”, au mers la un atelier de mecanică auto. “La Liceul “Ion Mincu” am învățat să transform pasiunea în carieră”, spune unul dintre elevii unității de învățământ, care îi îndeamnă pe tinerii care vor să aibă o meserie să se înscrie la acest liceu.
La acest liceu poți învăța peste 20 de meserii
Liceul “Ion Mincu” vine în întâmpinarea elevilor care vor să urmeze învățământul profesional și dual cu peste 150 de locuri, distribuite pe specializările Mecanic auto, Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, Zidar-pietrar-tencuitor, Brutar-patiser, Preparator produse din lapte, Ospătar/Vânzător în unități de alimentație, Bucătar, Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist. Printre oportunitățile pe care le oferă unitatea de învățământ, se numără: “dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, posibilitatea organizării de sejururi și evenimente deosebite, posibilitatea de a deschide propria afacere, angajarea la un agent economic de profil din țară sau din afara țării, asigurată de o pregătire tehnică de calitate, teoretică și practică”.
Zero comentarii! La Mosailov la articol roiesc muștele în jurul kktului, apoi tot ele se plâng ca pute.
Dar ce e de comentat ? ăștia trebuie sa mai învețe meserie pana sa facă ceva, am fost in vacanta si numai tineret era in bucătării dar o mâncare oribilă, pizza si pâine? asta fast food de chioșcuri nu mâncare serioasă
Subscriu, e o meserie frumoasa dar nu pentru oricine, trebuie sa-ți placa, sa ai simțuri, gusturi, ustensile, experienta cu produse și moduri de preparare
Eu cred ca mai mult se învață la cursuri de 3 – 6 luni decât din scoli de astea
Daca și profesoara care face prăjituri preda așa zisa etica la mișto, fara nicio pregătire în spate se mai numește școala…