UN LEAC BUN…Ceaiul de scortisoarã si dafin este puternic parfumat si, tocmai de aceea, are efecte relaxante si reconfortante. Reduce stresul si eliminã stãrile anxioase. În cazul în care suferi de insomnii, apeleazã la ajutorul acestei bãuturi si te vei putea bucura de un somn odihnitor. Pentru a prepara acest ceai, puneti frunza de dafin în apa fierbinte si lãsati amestecul sã infuzeze aproximativ 10 minute. Apoi, se strecoarã si se beau 1 pânã la 3 cãni pe zi. Ceaiul de scortisoarã si dafin te poate ajuta sã si scapi de kilogramele în plus. Dar acest ceai nu este pentru toti. Din acest articol veti afla care sunt categoriile de persoane care nu pot consuma aceastã bãuturã miraculoasã.
Ceaiul de scortisoarã si dafin este recunoscut pentru rezultatele sale în ceea ce priveste curele de slãbire. Atât scortisoara, cât si dafinul stimuleazã arderea grãsimilor si îmbunãtãteste digestia. Mai mult, aceste douã condimente, folosite adesea la gãtit, au numeroase întrebuintãri terapeutice.
Beneficii pentru sãnãtate
Ceaiul de scortisoarã si dafin poate avea atât beneficii, gratie proprietãtilor antioxidante, antiinflamatoare si antifungice ale celor douã condimente, cât si contraindicatii. Iatã care sunt acestea: Este binecunoscut faptul cã dafinul si scortisoara mentin sãnãtatea inimii. Potrivit unui studiu, cele douã condimente îmbunãtãtesc nivelul glicemiei si a profilului lipidic. Mai mult, bãut regulat, acest ceai inhibã efectele dãunãtoare ale radicalilor liberi, datoritã continutului ridicat de antioxidanti. Consumat timp de 30 de zile (între una si trei cãni pe zi), ceaiul de scortisoarã si dafin contribuie la scãderea riscului de aparitie a diabetului de tip 2 si a bolilor cardiovasculare. De asemenea, aceastã bãuturã ajutã la cresterea colesterolului bun si la scãderea colesterolului rãu, a trigliceridelor si a hipertensiunii arteriale. Având efecte antiinflamatoare, ceaiul reduce si amelioreazã inflamatiile din organism, fapt pentru care este folosit pentru combaterea durerilor de cap si a celor articulare. În plus, este util si pentru diminuarea durerilor menstruale. Ceaiul de scortisoarã si dafin este puternic parfumat si, tocmai de aceea, are efecte relaxante si reconfortante. Reduce stresul si eliminã stãrile anxioase. În cazul în care suferiti de insomnii, apelati la ajutorul acestei bãuturi si vã vei putea bucura de un somn odihnitor.
Modul de preparare al ceaiului de scortisoarã si dafin
Ai nevoie de 1 litru de apã, o linguritã de scortisoarã mãcinatã, 6 frunze de dafin si miere aditional. Se pune apa la fiert si se lasã pânã o dã în clocot, dupã care se adaugã scortisoara si frunzele de dafin. Se mai lasã la foc mic sã fiarbã 5 minute. Dupã ce se rãceste ceaiul se strecoarã si se serveste cãldut. Se poate îndulci cu putinã miere. Ceaiul se bea pe durata întregii zile. Este benefic pentru sistemul digestiv. Ceaiul de scortisoarã alungã senzatia de greatã sau vomã si previne formarea ulcerelor. Datoritã consumului de ceai alimentele sunt digerate mai usor si este reglat ritmul intestinal. Reduce nivelul de colesterol, consumul regulat în cantitãti moderate, reduce în cantitãti moderate si trigliceride din sânge, iar asta ajutã la prevenirea din sânge a teroamelor si a trombelor. Este adjuvant pentru gripã si rãcealã: Scortisoara are proprietãti antibiotice. Poate reduce inflamatiile si ameliora simtomele rãcelii precum febrã sau tuse. Este de ajutor si în ameliorarea durerilor de cap si a migrenelor, sporeste capacitatea de concentrare. Scortisoara stimuleazã activitatea creierului, sporeste puterea de concentrare, creste nivelul de productivitate, viteza de autorãspuns. Acest lucru este posibil deoarece scortisoara are capacitatea de a controla nivelul de insulinã din sânge. Stimuleazã circulatia sângelui. Scortisoara are proprietãti anticoagulante si este un ingredient care subtiazã sângele si îmbunãtãteste circulatia. Consumul regulat purificã sângele, reduce durerea si creste rata metabolicã.
Contraindicatiile ceaiului de scortisoarã si dafin
ATENTIE…Ceaiul de scortisoarã si dafin nu este indicat persoanelor alergice la aceste mirodenii. Mai mult, dacã este consumat în exces, dafinul poate determina aparitia tulburãrilor gastrice (greata si vãrsãturile). Astfel cã, acest ceai nu este recomandat persoanelor care se confruntã cu ulcer gastric sau gastritã. În ceea ce priveste scortisoara, dacã este consumatã în exces, poate fi toxicã pentru organism, deoarece are în compozitie cumarinã (o substantã toxicã de naturã vegetalã). Bãutura nu este indicatã nici femeilor însãrcinate, dar nici celor care alãpteazã. Tototdatã, dacã urmezi vreun tratament medicamentos, nu este bine sã consumi acest ceai, fãrã sã vorbesti cu un medic mai întâi. Ceaiul de scortisoarã si dafin poate duce la intoxicatii, astfel încât este foarte important sã ceri sfatul unui medic înainte de a-l consuma.