PONT…Postul se apropie cu pasi repezi, iar o portie de cartofii prãjiti devine mâncare nationalã la românii care postesc. Si tinerii preferã acest tip de mâncare, iar pentru copii cartofii prãjiti sunt considerati o delicatesã, trecutã la statutul de mâncare preferatã. Ne plac cartofii de la McDonals sau de la KFC, iar copiii se dau în vând dupã ei. Astãzi, vã propunem o retetã de cartofi prãjiti care este peste cele de la fast food-uri si care se face foarte usor. Se adaugã un ingredient ieftin, care aparent nu are nicio valoare, dar care dã un gust deosebit cartofilor prãjiti. Existã multe cotroverse privind uleiul în care se prãjesc cartofii, cum ar fi folosirea uleiului de palmier. Noi vã recomandãm uleiul nostru de floarea soarelui sau, pentru cei care îsi doresc produse mai putin procesate, uleiul produs la Crasna, mai ales cel în variantã nerafinatã.
Toatã lumea face cartofi prãjiti, de la gospodine, bãrbati neîndemânatici sau tineri flãmânzi. Este prima mâncare pe care si adolescentii învatã sã o gãteascã. Însã secretul unor cartofi prãjiti deliciosi constã în adãugarea unor ingrediente ieftine, dar cu rezultate spectaculoase. Iatã ce retetã vã propunem astãzi, mai ales cã în putin timp va î ncepe postul Crãciunului. „Sã nu faceti cartofii prãjiti acasã pânã nu cititi aceastã retetã. Veti dori sã-i faceti doar asa! Sã începem sã vã explicãm reteta noastrã, tãind trei cartofi în felii, apoi în bastonase.Dupã aceea, cartofii astfel tãiati trebuie pusi într-un bol, adãugat o linguritã de sare, douã linguri de zahãr si un litru de apã. Sunt sigur cã nu ati mai încercat niciodatã sã faceti cartofii asa. Nu doar cã ies extrem de crocanti, dar au si un gust incredibil de delicios. Puneti peste ei cuburi de gheatã si amestecati foarte bine. Dupã ce ati terminat, scoateti toatã apa din cartofi, scurgând-o printr-o sitã, apoi puneti cartofii pe un prosop de hârtie si uscati-i bine. Într-un bol, adãugati o canã de fãinã de grâu trecând-o printr-o sitã, o canã de amidon de porumb si amestecati. Bãieti, aceastã retetã fãcutã cu cartofi este uimitoare si îi veti face mai gustosi! Faceti-o acasã si sunt sigur cã va place si familiei voastre. Acum, puneti cartofii în bol, împrãstiati-i în exces bine peste aceastã amestecãturã, cartofii fãcuti asa sunt mult mai crocanti si mai gustosi. Veti dori sã îi faceti asa de fiecare datã. Acum, îndepãrtati fãina, puneti cartofii într-o sitã pe care o asezati peste un bol si îi agitati din plin. Adãugati în tigaie suficient ulei pentru a acoperi cartofii, apoi puneti cartofii în ulei si lãsati sã se prãjeascã. Dupã ce s-au prãjit, îi scoti din tigaie cu ajutorul unei spumiere pentru a se scurge tot uleiul. Si sunt gata! Îi puteti servi cu sosul preferat! Poftã bunã, sper cã o sã vã placã!”, a spus un bucãtar care a strâns multe vizualizãri pe retelele de socializare.