spot_img
17.9 C
Vaslui
28-oct.-2024
spot_img

Greșeala uriașă care a costat 450 de miliarde de euro România. Fost director de bancă: „Era la fel de important ca aderarea la NATO”

- Advertisement -

Cunoscutul analist economic Radu Georgescu explică unde au greșit cel mai mult guvernele din ultimii 10 ani și cât de mult a costat acestă eroare pentru România. Cu acei bani, economia României nu ar fi avut problemele uriașe de deficit și ar fi cunoscut o altă dezvoltare.

Radu Georgescu vorbește despre un paradox economic și face legătura între faptul că datoria externă a României a crescut în mai puțin de un deceniu cu sute de miliarde, iar în același timp din țară au ieșit alte sute de miliarde de euro. Între cele două elemente există o legătură, spune cunoscutul economist.

În România avem un paradox economic. În ultimii 10 ani datoria externă a României a crescut cu 240 miliarde euro. Dar acești bani nu au rămas în România. Din România au ieșit 210 miliarde euro în ultimii 10 ani. Cu alte cuvinte ne-am împrumutat pentru a susține economiile altor țări. Noi rămânem cu împrumuturile pe care trebuie să le plătim noi și copiii noștri. Iar alte țări s-au dezvoltat cu banii noștri”, susține cunoscutul economist…https://adevarul.ro/economie/greseala-uriasa-care-a-costat-450-de-miliarde-de-2397526.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.