spot_img
8.5 C
Vaslui
01-oct.-2024
spot_img

Echipa de roboticã de la Husi a proiectat un nou robot, cu care vrea sã intre în competitia FTC! Episcopia Husilor o sustine financiar!

- Advertisement -

VIITOR… „Quasar Robotics”, echipa de roboticã a Colegiului National „Cuza Vodã” Husi, cea care face cinste orasului în competitii puternice din acest domeniu, are nevoie de sustinerea celor care admirã si cred în munca si talentul acestor elevi. Episcopia Husilor, de pildã, cea care a sustinut în ultima perioadã constant Clubul „Qasar Robotics”, îi va sprijini financiar pentru a-si continua misiunea. Reprezentantii Episcopiei au fãcut un comunicat de presã în acest sens, în care au anuntat faptul cã elevii de la „Quasar” au fost în vizitã la PS Ignatie, Episcopul Husilor, prezentându-si noul proiect si, obtinând confirmarea sprijinului Episcopiei, în demersul loc competitional.

„Echipa de elevi a Clubului de roboticã apartinând Colegiului National „Cuza Vodã” din Husi, „Quasar Robotics”, a fost vineri, 27 septembrie 2024, în vizitã la Pãrintele Episcop Ignatie. Tinerii i-au prezentat Ierarhului Husilor proiectul noului robot, cu care doresc sã se înscrie în competitia din acest an, First Tech Challenge, si au primit un sprijin financiar pentru realizarea acestui deziderat. Echipa „Quasar Robotics” a participat, pânã în prezent la ultimele 8 sezoane ale acestei competitii, reusind sã punã Husul pe harta roboticii din România. În sezonul competitional anterior, 2023-2024, au cîstigat premiul Design II, bazat pe ingeniozitatea cu care echipa a îmbinat mecanismele necesare temei de joc. Deviza lor este: „Construim roboti, crestem oameni!”, prin care echipa încearcã sã implementeze educatia STEM încã de la cele mai fragede vârste”, au transmis, într-un comunicat de presã publicat pe site-ul episcopiahusilor.ro, reprezentatii Episcopiei Husilor. Succesul de la editia precedentã a competitiei First Tech Challenge a dat echipei de la Husi un entuziasm în plus de a continua sã facã lucruri mari în acest domeniu în care inteligenta, cercetarea si nu în ultimul rând, pasiunea de a construi pentru viitor, sunt fundamentul. „Competitia FTC nu este doar despre a construi roboti si a participa cu ei în competitie. În spatele unui sezon se ascund ore întregi de muncã, idei ce trebuie transpuse din mintea elevilor în ceva fizic si mai ales, existã o echipã ce se dedicã trup si suflet pentru ceea ce iubește sã facã. Emotiile, energia si adrenalina din cadrul regionalei de la Iasi ne-au aratat cã munca noastrã nu a fost în zadar. În final, premiul 2 DESIGN AWARD, a pus cel mai bine în evidentã evolutia noastrã din acest sezon reusind chiar sã cîstigãm meciuri singuri în alianta. În urma celor 3 zile am reusit sã ne clasãm pe locul 7 din cele 48 de echipe înscrise la League Tournament Iasi. Le multumim echipelor care au dat dovada de „gracious professionalism” si le urãm succes în etapele urmãtoare ale competitiei”, a fost mesajul echipei , „Quasar Robotics”, dupã succesul din primãvara acestui an.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.