spot_img
8.5 C
Vaslui
01-oct.-2024
spot_img

Ziua Internationalã a Persoanelor Vârstnice. Ghiorghe Iacob, liderul pensionarilor din Vaslui: „La multi ani cu sãnãtate si liniste”

- Advertisement -

LA MULTI ANI… De Ziua Internationalã a Persoanelor Vârstnice, Ghiorghe Iacob, liderul pensionarilor din Vaslui, are un mesaj pentru toti cei ajunsi la vârsta senectutii. „Ziua Internationalã a Vârstnicilor este o sãrbãtoare si, totodatã, o dovadã în plus a pretuirii sincere si a respectului pe care natiunile lumii le datoreazã persoanelor de vârsta a treia, pentru eforturile si acumulãrile din societate realizate de acestea de-a lungul timpului. Astfel, astãzi, 1 octombrie, vreau sã le transmit tuturor pensionarilor din judet, si nu numai, la multi ani cu sãnãtate si liniste. Nu în ultimul rând, le doresc sã adune cât mai multe amintiri frumoase alãturi de familie si cei dragi lor”, a transmis Ghiorghe Iacob, presedintele Aliantei Judetene „Solidaritate” Pensionarilor Municipiul Vaslui.

De asemenea, acesta a explicat cum a fost stabilitã ziua de 1 Octombrie si de ce este important sã fie celebratã în fiecare an: „Prin Rezolutia Natiunilor Unite nr. 45/106/14.12.1190, s-a stabilit ziua de 1 Octombrie ca fiind „Ziua Internationalã a Vârstnicilor”, iar la 16 decembrie 1191, Adunarea Generalã a ONU a adoptat, prin Rezolutia 46/91, „Principiile Natiunilor Unite pentru persoanele în vârstã destinate a le permite sã trãiascã mai bine în anii cîstigati”, astfel cã, în aceastã zi va fi sãrbãtoritã cea de-a 31-a aniversare a Zilei Internationale a Vârstnicilor. Sãrbãtorirea acestei zile reprezintã un prilej în plus pentru autoritãtile centrale si locale, pentru organizatiile de pensionari, de a cinsti persoanele vârstnice din România, un segment extrem de important prin prisma realizãrilor din ultimele decenii, dar si foarte numeros, reprezentând, în medie, 5.003.000 de persoane. Celebrarea zilei de 1 Octombrie trebuie sã acorde atentie nu doar impactului noului mediu social asupra persoanelor vârstnice, ci si impactului acestora asupra noilor realitãti sociale. Se observã, o datã în plus, necesitatea imperioasã a existentei unei agende axate pe vârsta populatiei pentru ca mediile sustenabile urbane sã poatã promova principiile echitãtii, ale bunãstãrii si prosperitãtii pentru toate categoriile de populatie”, a transmis Ghiorghe Iacob, presedintele Aliantei Judetene „Solidaritate” Pensionarilor Municipiul Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.