spot_img
11.2 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

VIDEO | Pe Silvian Spiridon, un designer bârlădean condamnat la închisoare în urma mediatizatului caz de viol al unei eleve olimpice, îl lasă nervii. Îi înjură pe judecători de la un ordin de protecție

- Advertisement -

INJURII… Eliberat condiționat din spatele gratiilor în 2018 și apoi reabilitat, fostul designer bârlădean Silvian Spiridon are o problemă cu judecătorii bârlădeni. Cum la modă sunt live-urile pe TikTok, acesta transmite un mesaj judecătorilor, în stilul lui Alice Gentimir. Așa cum se poate vedea pe acel live, Spiridon aduce injurii la adresa unui magistrat, fără să ofere indicii suficiente privind motivul supărării sale. La un moment dat spune că nu și-ar mai fi văzut propriul copil din luna mai a.c. Silvian Spiridon este deja un personaj celebru, care a ținut acum 8 ani, în 2016, prima pagină a ziarelor locale și naționale, fiind atunci protagonistul unui scandal de zile mari. A fost acuzat că ar fi violat o elevă olimpică din Bârlad, de 17 ani, cu care a reușit, până la finalul judecății, să se împace, la un mediator. Prețul împăcării ar fi fost o mașină și 50.000 de lei. Spiridon însă nu a reușit să scape de acuzațiile din dosar și a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru sechestrare de persoană. A fost eliberat condiționat în 2018 ca, în 2023, să ceară judecătorilor reabilitarea sa. Acum cu cazierul “curățat” a început să-i înjure pe judecători. Din verificările făcute de reporterii Vremea Nouă se pare că este vorba de un ordin de protecție pe care l-a solicitat o persoană față de Silvian Spriridon. Ordinul a fost dat pe 7 mai și coincide cu declarația sa care spune că nu și-a văzut copilul din luna mai. Curios este că judecătorii au dispus și o amendă judiciară în acest dosar, pe care Spiridon a contestat-o imediat, dar instanța i-a respins-o.

După ce s-a liberat condiționat din închisoare, Silvian Spriridon și-a descoperit un nou talent, cel de a se judeca cu oricine l-a supărat. Deși a absolvit cursurile unei școli de top de modă din Milano, Spiridon, după ce a făcut doi ani de pușcărie a căpătat veleități de jurist. Are în acest moment pe rolul instanțelor de judecată mai multe procese cu toate instituțiile publice din România, de la Parlamentul României, Guvern și Președinția României, până la cele locale, cum ar fi ANAF Bârlad, Primăria Bârlad, Poliția Locală, dar și CUP Bârlad, o companie de utilități din subordinea primăriei. Motivele sunt diverse. De asemenea, are și tot felul de procese de contestare a unor executări silite, semn că Spiridon are de achitat către terți tot felul de sume de bani. Reapariția în spațiul public uimește prin faptul că imediat după ce și-a obținut reabilitarea în urma condamnării suferite, acesta pornește cu judecătorii bârlădeni un adevărat război pe rețelele de socializare. Dacă e să ne luăm după ce spune în acea postare, se pare că supărarea lui Spiridon ar fi cauzată de o decizie a judecătorului respectiv care a făcut să nu-și mai vadă copilul de câteva luni. Iată ce reclamă Spriridon pe rețelele de socializare: “Băi, tinere! Tu ești prost tare de tot și cred că au ajuns judecători cu vaci, cu oi. Nu mi-am văzut copilul din mai (n.r. luna mai 2024) și se umblă se minte în instanță, se umblă cu manevre, cu șmecherii. Ești un prost și mă c..c pe tine”. Și injuriile la adresa magistratului continuă, ba chiar devin și ceva mai dure. Pe rolul instanțelor bârlădene apar două procese cu o anumită femeie care sunt înregistrate chiar în luna mai, pe 8.05.2024, respectiv 9.05.2024, având obiectul cauzelor, pretenții și în care Spiridon apare ca reclamant. Cum portalul instanțelor de judecată e zgârcit în informații, nu avem detalii despre aceste procese, însă studiind cu atenție toate cauzele sale de la Judecătoria Bârlad am dat peste un proces în care se cere reexaminarea unei amenzi judiciare dintr-un alt dosar, în care ce credeți că se invocă – ordin de protecție împotriva lui Spiridon pe șase luni. Și instanța îl încuviințează. În cele două procese intentate de Spiridon, probabil acesta cere acelei persoane (posibil mama copilului său) să-i permită să vadă copilul, dar instanța nici până la această dată nu a fixat un termen de judecată, deși au trecut aproape cinci luni de când a înregistrat cererea. Și cel mai probabil de aici a intervenit supărarea fostului condamnat reabilitat, fiindcă dacă facem un calcul simplu, mai are o lună de ispășit din ordinul de protecție, iar cererea sa prin care cere instanței dreptul de a-și vedea copilul nu a primit termen.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.