spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Lenuța Damian, profesoara cu diplomă falsă, ajunge în fața magistraților de la Judecătoria Vaslui

- Advertisement -
CONFRUNTARE… Lenuța Damian va da piept cu judecătorii, după ce procurorii au finalizat cercetarea penală.

DECIZIE… Profesoara Lenuța Damian, cea care, la începutul anului, a reușit să pună pe jar tot învățământul vasluian după ce a fost depistată cu o diplomă de studii falsă, va da piept cu judecătorii. Anchetatorii au finalizat cercetarea penală și au trimis dosarul către instanță. Zilele trecute, la Judecătoria Vaslui s-au judecat măsurile și excepțiile dispuse de judecătorul de cameră preliminară. Urmează faza contestațiilor ca, în cel mai scurt timp, dosarul să ajungă și pe fondul instanței. Necazurile profesoarei au început după ce polițiștii au acuzat-o de fals și uz de fals. Anchetatorii au susținut că profesoara Damian și-a falsificat diploma de studii și, în baza acelui fals, a ajuns până la gradul I didactic. Pe lângă presupusul fals al dilpomei de studii, pe timpul anchetei, au apărut noi semne de întrebare. Unul dintre ele era legat de modul în care profesoara a reușit să obțină gradul II didactic, grad despre care se spune că este cel mai dificil de obținut. O altă dilemă este legată de examenul de titularizare, un alt examen greu de trecut. Cu toate acestea, ținând cont de faptul că Lenuța Damian a obținut titularizarea în 2009, o explicație ar putea exista. Și asta pentru că, timp de doi ani, tocmai în acea perioadă, examenul de titularizare a fost simplificat prin faptul că era susținut în cadrul unității de învățământ unde activa cadrul didactic. Într-un final, cazul Lenuța Damian rămâne o palmă peste învățământul vasluian și multe cadre didactice cu ștate vechi se întreabă dacă este un caz unic, caracterizat de mult tupeu sau sau este doar un caz descoperit de autorități.

Pentru profesoara Lenuța Damian de la Codăești, acuzată că și-ar fi falsificat diploma de studii, încep adevăratele necazuri. Și asta după ce, zilele trecute, magistrații Judecătoriei Vaslui au judecat măsurile și excepțiile dispuse de judecătorul de cameră preliminară. Urmează faza contestațiilor care, dacă e ținem cont de ceea ce s-a întâmplat în dosarul lui Dumitru Buzatu, poate dura și câteva luni, ca apoi Lenuța Damian să fie judecată, pe fondul instanței. Întreaga poveste a început după ce polițiștii au reținut-o pe profesoara Lenuța Damian și au acuzat-o de fals și uz de fals. În urma perchezițiilor domiciliare, anchetatorii au adunat probe și spun că profesoara Damian și-ar fi falsificat dimploma de studii și, cu ajutorul falsului, a reușit să ajungă până la gradul I didactic. Denunțul a fost făcut de o persoană care o știa bine pe Lenunța Damian și care a observat că aceasta se cam încurcă, atunci când este întrebată unde și-a făcut studiile de licență. Deși spunea că a absolvit la Bacău, diploma ei era eliberată de Facultatea de Litere de la Suceava. Denunțătorul nu a stat pe gânduri și a predat actul polițiștilor, care au fost și ei curioși să verifice situația. Și nu mică le-a fost mirarea când au constatat că numărul acelei diplome era identic cu al altor diplome emise prin țară, semn că aveau de-a face cu o serie întreagă de falsuri. După ce au strâns probe importante, anchetatorii au luat cu asalt casa viceprimăriței Damian, au făcut percheziții și apoi și au reținut-o. Dacă pentru unii a fost de necrezut o asemenea grozăvie, pentru cei care o știu pe profesoara Damian, situația nu a fost chiar surprinzătoare. Femeia a fost și în trecut anchetată pentru falsuri, după ce a fost prinsă modificând notele și foile matricole ale unor elevi. Cazul însă, deși important, a fost clasat, iar profesoara a ieșit basma curată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Să i se ia toti banii cu care a fost remunerată până la momentul actual pentru că nu i se cuvin. Ca și în alte cazuri legislația nu va face nimic și va rămâne cu toată averea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.