spot_img
14.4 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

VIDEO | „TÃCEREA E TOT VIOLENTÃ. VOCEA TA E SOLUTIA”- o campanie pentru cresterea sigurantei elevilor, derulatã de Politia Românã (FOTO)

- Advertisement -

SIGURANTÃ…”Tãcerea e tot violentã. Vocea ta e solutia”,- este titlul unei campanii derulate pentru cresterea sigurantei în mediul scolar. Actiunea IPJ Vaslui are la bazã o observatie simplã si puternicã: atunci când nu luãm atitudine fatã de violenta din scoli, suntem pãrtasi la acea formã de agresiune. În cadrul întâlnirilor avute cu elevii, politistii vasluieni le-au transmis acestora recomandãri pentru prevenirea violentei fizice si psihice în mediul scolar, precum si pentru combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor. În colaborare cu reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui au fost organizate la douã scoli din Bârlad si una din Osesti, discutii interactive, în cadrul cãrora au fost prezentate informatii importante despre identificarea si raportarea cazurilor de abuz, hãrtuire si violentã de orice tip.

O nouã campanie pentru cresterea gradului de constientizare în ceea ce priveste necesitatea asigurãrii unui climat de sigurantã în mediul scolar, intitulatã „Tãcerea e tot violentã. Vocea ta e solutia”, a fost initiatã la nivelul Politiei Române. Campania are la bazã o observatie simplã si puternicã: atunci când nu luãm atitudine fatã de violenta din scoli, suntem pãrtasi la acea formã de agresiune. Prin faptul cã nu spunem nimic, validãm comportamentul unui agresor asupra unui copil din mediul scolar. Acest lucru poate fi combãtut printr-o putere care existã la îndemâna oricui: aceea de a vorbi, de a opri violenta în orice formã se manifestã ea.

Politistii vasluieni, prezenti pânã acum la Bârlad si Osesti

Pe parcursul întregului an scolar 2024-2025, politistii vasluieni vor intensifica activitãtile educativ-preventive în cadrul Campaniei pentru responsabilizarea si constientizarea elevilor asupra realitãtilor actuale, cu scopul cresterii gradului de sigurantã al acestora prin prevenirea victimizãrii minorilor, prevenirea si combaterea delicventei juvenile si/sau infractionalitãtii în mediul scolar si a traficului de droguri. „Parteneriatul strategic initiat de Politia Românã, alãturi de mai multi parteneri institutionali, precum Ministerul Educatiei, Agentia Nationalã Antidrog (ANA), organizatii de pãrinti si elevi, precum si specialisti în medicinã, ONG-uri si nu numai, îsi propune sã protejeze tinerii de pericolele actuale, cum ar fi consumul de droguri si comportamentele violente, atât în viata de zi cu zi, cât si în mediul online, pe trei directii de actiune. Prima este informarea populatiei cu privire la identificarea comportamentelor de risc si situatiile vulnerabile la care pot fi expusi elevii, în vederea reducerii victimizãrii, precum si în referire la importanta, mecanismul si beneficiile semnalãrii/sesizãrii faptelor antisociale sãvârsite în unitãtile de învãtãmânt, pentru dezvoltarea spiritului civic, în scopul prevenirii si combaterii delincventei juvenile si/ sau infractionalitãtii în mediul scolar. A doua directie este informarea elevilor, cadrelor didactice, pãrintilor, precum si a populatiei generale, cu privire la experienta unui canal de informare www.sigurantascolara.ro , în care sunt prezentate informatii si recomandãri ale institutiilor responsabile pentru crearea unui climat de sigurantã scolarã optim. A treia directie este întelegerea consecintelor fenomenelor negative asupra dezvoltãrii psihologice si asupra climatului educational”, au specificat politistii vasluieni.

Politistii au început la scolile din Bârlad, unde elevii au probleme cu obrãznicia si consumul de droguri!

Politistii vasluieni au început promovarea acestei campanii în institutiile de învãtãmânt preuniversitar din judet, la Scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, Scoala Gimnazialã „Victor Ion Popa” Bârlad si Scoala Gimnazialã Osesti, transmitînd elevilor un mesaj puternic, ce îndeamnã pe fiecare dintre noi sã luãm atitudinea corespunzãtoare pentru a stopa fenomenul violentei în scoli: „Tãcerea este tot violentã. Vocea ta e solutia. Vorbeste. Protejeazã. Semnaleazã violenta scolarã si traficul de droguri”, este semnalul IPJ Vaslui pentru elevii judetului. Pe parcursul activitãtilor, elevii au fost încurajati sã îsi dezvolte curajul de a discuta deschis despre problemele lor si sã cearã sprijinul autoritãtilor sau al profesorilor în situatiile de risc. Sau sã sune cu curaj la 119! S-a subliniat cã tãcerea poate agrava aceste probleme, în timp ce vocea lor poate reprezenta solutia pentru prevenirea sau oprirea acestora. Activitãtile preventive au fost realizate cu sprijinul direct al unitãtilor de învãtãmânt si al profesorilor, având ca obiectiv principal crearea unui mediu educational sigur, care sã favorizeze dezvoltarea armonioasã a tinerilor. Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui îsi reafirmã angajamentul de a continua aceste actiuni pe parcursul întregului an scolar, în toate unitãtile de învãtãmânt, pentru a preveni si reduce cazurile de violentã si consum de droguri în mediul scolar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.