spot_img
13.8 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Dezastru continuă la Protecția Copilului Vaslui | Încă două minore implicate în afaceri cu droguri și sex!

- Advertisement -

EȘEC DUPĂ EȘEC… Acum trei săptămâni făceam cunoscută tragedia a două tinere “salvate” de instituția numită DGASPC Vaslui. Ambele au fost implicate în afaceri cu droguri și prostituție. Două fete au început să se prostitueze atunci când erau internate într-unul din centrele instituției. Una dintre acestea a decedat într-un accident ciudat. În această săptămână alte două minore au fost găsite de polițiști în casa unui “macho man”, în acelașI context: droguri și prostituție. Din păcate nu sunt singurele exemple ale rezultatelor execepționale ale profesioniștilor de la DGASPC Vaslui. Există mai multe cazuri și absolut nicio clarificare de la managerul acesti instituții, Dragoș Cazacu. Singura sa măsură vizibilă până acum a fost acea de a acționa în judecată ziariștii care au relatat despre aceste cazuri!

Petronela a murit în teribilul accident de la Moara Domnească cu trei zile înainte ca Tribunalul Vaslui să anunțe sentința în care aceasta era judecată. Alături de ea, în dosar au fost judecați alți trei bărbați: “peștele” și cei care livrau drogurile pentru fete. Aflată sub protecția instituției care ar fi trebuit să o ajute, tânăra de 18 ani a ajuns să-și vândă trupul încă de la 16 ani, iar o altă fată de 13 ani dintr-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui (DGASPC) Vaslui i-a urmat calea, fiind traficată. Instituția a eșuat în salvarea celor două minore vulnerabile”

S-a întâmplat această tragedie la sfârșitul lunii august. Imediat după publicarea acestui material s-a întâmplat să primim citația de Judecătoria Vaslui prin care eram anunțați că suntem chemați în judecată de către directorul Dragoș Cazacu. Acesta nu neagă nicio informație din materialele noastre, ci se plânge că i-a fost șifonată imaginea. Și ca să nu existe alte acuzații, precizăm că materialele incriminate de Cazacu au fost altele, deci a fost doar o întâmplare că am primit citația în urma acestui material. În această săptămână, o nouă știre în care apar două minore aflate în grija DGASPC a apărut în ziarul nostru. În fapt, este vorba de comunicatul oficial al IPJ Vaslui și despre două minore în același context insalubru: droguri și prostituție.

Sex cu minore drogate, minore declarate dispărute dintr-un centru DGASPC

“Polițiștii (…) au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație legală și viol săvârșit asupra unui minor. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în dimineața de 11 septembrie 2024, în jurul orei 03.50, în urma unui apel 112, prin care se reclama tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost depistat un bărbat, în locuința sa din municipiul Vaslui, alături de alte persoane, printre care și două minore, de 14 și respectiv 15 ani (declarate dispărute dintr-un Centru de Protecție a Copilului), constatându-se că ar fi consumat alcool și substanțe psihoactive puse la dispoziție de către bărbat. În cursul intervenției, a fost descoperită, în aceeași locație, o cantitate de Brephedrone (substanță psihoactivă), precum și obiecte purtând urme de substanță. Cercetările efectuate au reliefat și faptul că bărbatul ar fi întreținut relații sexuale cu cele două victime minore, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care s-ar fi aflat, cauzată de consumul de băuturi alcoolice și substanțe cu efect psihoactiv. ..”, comunicatul IPJ Vaslui.

“Sergeant la școala vieții, cea mai importantă”

Și ca să nu fie lucrurile neclare vă prezentăm și masculul feroce care a profitat de două adolescente de 14 și 15 ani. Așa cum se prezintă pe Facebook este “seargeant la școala vieții, cea mai importantă”. Se numește Cristian Hînceanu și, conform IPJ Vaslui,  ”beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”. Teoretic, acest ne-ar putea acționa în judecată așa cum a făcut-o și Dragoș Cazacu pentru că i-am afectat imaginea impecabilă. De aici putem trage și o concluzie, puțin subiectivă: este foarte riscantă meseria de ziarist în județul Vaslui! Vorbim de cei care aleg să descrie realitatea și nu discursurile politicienilor care conduc județul!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

26 COMENTARII

  1. Părerea mea: Cazacu se straduie sa facă treabă bună, merge inopinat la aceste centre, cere mereu atenție și responsabilitate. Asta e adevărul,chiar dacă îl hulesc mulți. Nu poate fi el acuzat pt că fug fetele. Daca vor sa fuga, o fac oricând. Sunt probleme cu copii din familii așezate, darmite cu aceste fete. Sigur, aceste centre nu le asigura dragostea și grija pe care le ar avea în familie.Probleme vor fi mereu, dar nu trebuie scos țap ispășitor directorul. Problema e amplă, e nevoie de mulți factori care sa se implice. Eu as face parteneriat cu mănăstirile de maici, sa meargă ocazional aceste fete pe acolo, să învețe să gătească, să muncească, să învețe buna cuviință, sa și primească ceva , și poate ar fi rezultate.

    • Seful totdeauna e răspunzător de ceea ce se intampla in instituția pe care o conduce, el nu face altceva, atât are de făcut, organizare, sancționări, remedieri, masuri, nu e pus șef doar sa primească salariu, degeaba se plimba daca nu face si nu remediază nimic, cine a fost sancționat vreodată acolo sau a fost dat afara ? ca de intamplat nu e prima data când se intampla, si multe sau intamplat chiar făcute de angajați

  2. “Domnule” Gelu Irimia, dc nu veniti sa vedeti cum Domnul Director Cazacu ajuta copiii si bătrânii in zonele calamitate? Asta nu e interesant, nu? Pt ca aveti o obsesie bolnava sa scrieți doar de rau! Astazi, de Ziua Sfintei Cruci, sa va dea Dzeu sanatate dvs si colegilor, dupa cat adevăr redați in articole!

  3. Am un vecin care si-a adus fiul acasa după un an de stat la o casa familiara al DGASPC numai piele și os, tunsoare de deținut de nu- l mai recunoșteau vecinii!

  4. Felicitati domnule Irimia, va urmaresc articolele si va admir pentru ca sunteti un mare ziarist. Totusi ceva nu se leagă. In primul rand nu publicati si punctul de vedere al DGASPC-ului si asta nu este tocmai deontologic. Al 2 lea aspect vreau sa subliniez ca DGASPC-ul nu este organ de urmarire. Un copil cand pleaca dintr-un centru de asta si spune ca se duce la scoala , nu il urmareste nimeni pentru ca nu este politie. Grav era daca cei de la protectie nu raportau dispariatia minorelor. Se vede ca sunt familii cu un singur copil si le este greu sa il tină in frau. Apropo domnule Irimia, copii dv ce mai fac? Tot? Tot, ce sa faca si ei.cum se inteleg cu manica Filipineză? A… nu sunt cu dv? Am inteles. Dar unde sunt? Era odata o campanie,se numeste așa” tu sti ce face copilul tau?” O zi bună, și cum am spus…mare ziarist mai sunteți.

  5. Știți cum se ducea Ceaușescu prin orfelinate când era filmat de TVR și părea atât de sensibil la bieții copii, iar în realitate îl durea în cur?!? Fix asa e la DGASPC și fix așa e Dragoș Cazacu. Banul de pe spatele copiilor sa iasă că – n rest…

  6. Toate canalele de știri prezintă cazul de la DGASPC Vaslui și nu se ia nicio masura, se fura la aceste centre și din pachetele aduse de aparținători, din hainele aduse de aparținători, din ajutoare care nu mai ajung la beneficiari, se fura din alimente, detergenți, pasta de dinti, lenjerie. Ce fel de persoane pot fi acestia care fura de la copii orfani, din alocații sau din banii lăsați de aparținători?

  7. Băi oameni buni, ce poti învața de la un betiv si un fustrat,Dna Doctor Hossu ce faceti,…spuneti sa ia tratamentul….
    Băi oameni buni, uitați și voi la ce ajungeți. A intrat ăsta să conducă instituția ca un clovn și v a transformat în circ instituția. De ce permiteți asta? Ideal ar fi să fiți o familie și el să nu poată dezbina cum face de 4 ani. Cum scoateți venin așa din voi? De ce l lăsați să vă facă asta?

  8. Trafic de carne vie, trafic ds persoane, adoptii ilegale, sub ochii autoritatilor juduciare. Abuzurile clanului lui Buzatu, Cazacu, Zara Buca Costel. Ilrgalitati la DGASPC

  9. Desființați aceasta instituție de fabricat prostituate, că oameni din ele vad că nu ies. Cine îl ține în funcție pe acest om, chiar nu i rusine de ce se întâmplă acolo? Dai in judecata un ziar, că arată adevărul, asta e tara in care trăim☹️Cat PSD conduce țara, nu se va face nimic pentru bieții copii. Trebuie sa fii bolnav mintal, dacă îți bați joc de tinerețea unor copii. Se cheltuie milioane anual, banii alocați copiilor, sunt furați de jagardelele astea nesătule și bolnave cu capul.

  10. Dar de fetele date în plasament prin comune ce ziceți mai corupților de la Protecția copilului Câte făceau sex și fumau știu eu ce.Era un preot care aranja darea în plasament unul Petronel, lua bani și dădea copii în plasament pe la toți escrocii.Verificatii.Coruptii și escrocii județului.

  11. Fetele fug din centre deoarece sunt înfometate, nu au îmbrăcăminte corespunzătoare, nu au bani sa-si cumpere o eugenie sau o ciocolata. La un centru din Barlad era o fata care cerșea o bomboana de la părinții veniți cu copiii din comunitate la terapie. La centru de adulti Malaiesti beneficiarii au la dispoziție 10 min sa servească masa altfel sunt scoși în șuturi afara, sunt mulți fără dinți din tinerețe deoarece instituția nu asigura servicii stomatologice și nu se pot hrăni ușor. Personalul este fără pregătire și cu un comportament agresiv, verbal și psihic, este total diferit de personalul care se ocupa de căminele unor licee confesionale unde majoritatea elevilor iau bacalaureatul și urmează o facultate. Necesita resetare totala la aceasta instituție, schimbat personalul pe criterii de competenta.

      • Am fost acolo și cunosc bine situația, mergeți dvs personal și vedeți cum cerșesc beneficiarii la poarta când vine un vizitator și cât de prost sunt îmbrăcați, numai din material sintetic, haine care nu se vând la second-hand, vizitatorii nu au voie sa între cu telefoane mobile sau sa viziteze camera unde sunt cazate rudele cum se procedează în spital, e mai rău decât la pușcărie.

        • Se prostituează că să facă bani de țigări, alcool și droguri de care aveau parte din belșug înainte de a fi instituționalizate. Ce au văzut acasă asta continua să facă și în centr. De ce nu îi vedeți pe ceilalți 99%din copiii instituționalizați care au terminat licee, scoli profesionale ori facultăți și acum sunt bine?

  12. Continuind sa aratsti adevarul acesta – si bine faceti, numai bine ii faceti loc lui Stativa la Protectie. Vine de la Parlament, nu mai prinde loc pe liste si il plaseaza partidul in locul lui Cazacu. Beleaua va fi si mai si.

  13. Cereți fisele de concurs prin care cele doua doamne au ajuns șefe de centru! Va spun eu ca nu exista , ele au fost numite nu ca urmare a unui concurs poate tocmai pentru ca asigurau carne de tun!

    • Ce mai trebuie concurs…. Nu trebuie. Trebuie sa i ții trena lui dom director, sa i faci o cafea, sa stai la taclale cu el ore în șir, sa i spui cât e de minunat! Numai valori doamnele astea.

  14. Cum naiba de la lipit afise pentr-u Buzatu ajungi Director de institutie,voi nu va uitati ca nici fata nu il ajuta pe acest betivan,dar cum de mai ramine in functie dupa atitea nenorociri ale minorilor, in ce Tara traim ??? Cit va fi PSD-ul la putere nu o sa fie schimbat,asta e.Votati Ciolacu,futui in gura de jeguri ordinare.

  15. Important e ca ramane aceeasi conducere si se intampla astfel de orori… Cele mai multe dintre ele se fac cu stirea lor…
    Oameni fără scrupule si zero demnitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.