spot_img
21.1 C
Vaslui
16-sept.-2024
spot_img

O nouă parcare va fi construită în municipiul Vaslui: iată câte locuri va avea

- Advertisement -
INVESTIȚIE… Parcarea va avea 22 de locuri și va fi construită într-o zonă în care erau foarte multe solicitări din partea locatarilor.

INVESTIȚIE… O nouă parcare urmează să fie construită în municipiul Vaslui, pe strada Mareșal Constantin Prezan – în incinta fostei unități militare. Prin realizarea acestei parcări, se urmărește eliberarea străzilor Vasile Alecsandri și Mareșal Constantin Prezan de mașinile parcate neregulamentar, având ca scop final fluidizarea traficului și reducerea evenimentelor neplăcute.

O nouă parcare va fi amenajată în municipiul Vaslui. Aceasta va avea 22 de locuri și va fi construită într-o zonă în care erau foarte multe solicitări din partea locatarilor. Parcarea respectivă va fi construită pe strada Mareșal Constantin Prezan, pe un teren ce aparține Primăriei Vaslui, dar care mai mulți ani s-a aflat în administrarea Ministerului Apărării. Vorbim de fosta unitate militară a Vasluiului, care a adăpostit vechiul regiment al orasului. MApNA a anunțat încă din 2016 că fosta cazarmă, plus terenurile de acolo, în jur de 17 hectare, vor reveni municipalitătii vasluiene. După mai mulți ani pierduți din cauza birocrației, zona a început să se schimbe, iar prima construcție ridicată pe acel teren a fost Creșa 13 Decembrie, o clădire de referință pentru învățământul vasluian. Conform datelor de pe SEAP, proiectul privind realizarea parcării a fost atribuit societății Viacons Rutier, care are termen șase luni de zile să finalizeze lucrările. Zona unde va fi realizată parcarea este una extrem de aglomerată, iar cererile numeroase pentru un loc de parcare au determinat administrația locală să folosească o parte din terenul respectiv și pentru astfel de investiții.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. D-lor edili, asumati-va odata menirea si puneti-va realmente pe treaba, nu mai lungiti boala ignorand realitatea!
    Gandind putin, aprox pe aceeasi supraf de teren (poate un pic mai mare) ati fi putut initia o parcare cu doua niveluri (subteran si la suprafata) de
    capacitate dubla. Evident, investitia ar fi mai ciostisitoare, dar s-ar fi meritat de incercat chiar si din perspectva unei parcari cu plata pt rezidenti, mai ales ca zona este pretabila. Poate ganditi si realizati un proiect pilot in acest sens, solicitand chiar inscrieri in prelabil pt a avea garantia ca investitia este viabila . Implicati-va odata in acest sens pt ca altfel, mobilitatea urbana in acest oras va fi tot mai dificila.

    • N-o sa vezi in vecii vecilor parcare supraterana publica in Vaslui. Un loc de parcare supraterana costa enorm, in jur 40-50 de mii de euro. Chiar si cu abonament de 1000 de euro pe an, investitia in parcare o recuperezi in minim 50-60 de ani. Suna ca naiba sa dai 50 de mii de euro sa faci un loc de parcare pentru niste cazane de 2-3 mii de euro. Pentru o parcare supraterana de 200 de locuri trebuie sa scoti 8-10 milioane de euro. Astea sunt preturile in orasele din Romania in care se fac parcari supraterane.

  2. Ce glumă! Autoritățile vor să elibereze strada V. Alec Șandru și C-tin PREZAN! Serios? Dar ce alte străzi au mai reușit autoritățile să elibereze? Cum îl convingeți pe GEO să nu mai parcheze pe trotuar în fața pensiunii să rămâi fără vizibilitate când vrei să ieși în V Alecsandri? Acea parcare nouă va fi imediat ocupată de cei care stau în zona respectivă. Nu vine nimeni de la Profi să parcheze la unitatea militară și nu se va elibera nicio stradă. Dar pentru cei din zona unității militare, parcarea este binevenită.

  3. Creșa este o clădire de referință pentru învățământul vasluian….. vedeți că a fost construită fără a se ține cont de destinație, iarna este frig iar vara insuportabil de cald. Din păcate cei care suferă sunt copiii noștri, dar ce să facem atâta pot duce aleșii noștri…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.