spot_img
21 C
Vaslui
16-sept.-2024
spot_img

Situația șomerilor din județul Vaslui, pe localități: Bârladul conduce pe urban, la rural Voineștiul este lider (TABEL)

- Advertisement -
ȘOMERI…În județul Vaslui sunt înregistrați 9744 șomeri, dintre care 4098 femei.

CLASAMENT… Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că Vasluiul are printre cei mai mulți șomeri din țară, însă foarte puțină lume știe și care sunt localitățile din județ care “contrbuie” la această clasare mai puțin onorantă. Comuna Voinești, de exemplu, cu o populație de aproximativ 3800 locuitori, are un număr de 405 șomeri, peste municipiul Huși și orașul Murgeni, la un loc. Primarul Mădălin Popa cunoaște situația și spune că nu prea are ce face pentru a o îmbunătăți, atât timp cât tineretul nu e prea dornic de muncă. “Mulți dintre acești tineri pleacă să muncească în străinătate. Trag tare 3-4 luni acolo, în munci agricole, și se întorc cu suficienți bani cât să trăiască până la următoarea campanie”, ne-a declarat edilul localității cu cei mai mulți șomeri din județul Vaslui.

Datele furnizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), arată că la sfârșitul lunii iulie a acestui an, în județul Vaslui erau înregistrați 9744 șomeri, dintre care 4098 femei. Așa cum era de așteptat, județul nostru ocupă printre primele locuri pe țară în ceea ce privește rata șomajului. Doar patru județe – Teleorman (9931 șomeri), Suceava (11.982 șomeri), Iași (9970 șomeri) și Dolj (18.919 șomeri) stau mai prost ca Vasluiul în acest clasament. La polul opus se află județul Ilfov, care la o populație de 542.700 de locuitori, avea, la sfârșitul lunii iulie, doar 921 de șomeri, asta în condițiile în care în județul Vaslui, o singură comună, Voinești, cu aproape 3.800 de locuitori, avea 405 șomeri. 

Situația, pe localități 

ANOFM-ul a pus la dispoziția celor interesați datele pentru fiecare localitate în parte, iar în județul nostru doar două comune se pot lăuda că au un număr aproape insesizabil de șomeri. Este vorba despre Viișoara și Blăgești, fiecare cu câte șase șomeri. În ceea ce provește urbanul, clasamentul este condus de municipiul Bârlad, cu 404 șomeri, urmat de municipiul Vaslui – 309 șomeri și Huși – 243 șomeri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Nu vor să muncească, ne spune Sanda, boieroaică la buget, taie frunze la câini 🤫 ia să treacă la privat, pe minim pe economie, iar când vine vremea pensiei, sa ia pila in brațe, că a avut contribuția mica!! Asta fac scarbele, că sa le ajungă lor de pensii speciale. Putin, daca ai inima mare, aruncă o nucleara peste Romania, că asta merita prostimea de aici

  2. Sanda, dacă mergi in Ardeal, Maramureș, Arad , Timișoara, etc (vest) sunt salarii în agricultură,creșterea vitelor , cablaje auto, etc . Salarii de peste 4000/5000 lei. De exemplu un cioban câștigă de la 5000 la 7000. La noi în Vaslui un cioban câștigă minim pe economie. Fă calculul și după scoate pasarelele din gură. Ai să zici că acolo este infrastructură, normal că ăia țin cu dezvoltarea iar la noi cu panseluțe și spectacole iar lumea aplaudă că maimuțele la circ. Rahatul de oraș Vaslui, dacă nu ar fi vamă la Albița și reședința de județ să adune banii altora, ar fi un oraș că Negrești. Așa cum spune Valeriu: Hai sictir.

  3. Vin acu alegerile, da ? Nu trebuie să fii baba Vandra, să ghicești cine va ieșii să voteze „continuitatea”, perpetuarea sărăciei si sărăcirii nației. Tot unii care pt 1 leu la pensie și o sticlă de oțet, că uleiul s-a gătat, vor pune ștampila tot pe ei. Mamaie ! Cu oțet nu poți prăjii ceapa, cartofi. Lasă mamă, că-i bun și asta.

  4. Nu vor să muncească, sau vor dar pe cel puțin o mie de euro pe lună,locuri de munca sunt câte vrei, sunt sute de mii de străini care lucrează în România, ai noștri s-au fudulit, vor bani multi pe munca puțină.. Cine vrea să muncească, găsește, evident,unii vor în fața curții,nu știu ce înseamnă navetă,nu au auzit, și culmea culmilor, sunt idioți care regretă comunismul,unde te lua de pe stradă și te pubea să speli veceurilor, pe nimic.. Iar acum !?????

  5. Articol de 💩!Nu vor sa muncească sau nu au unde datorita politicii PSD de a săraci judetul ,de a nu atrage investitori ,implicit de a genera locuri de munca ,iar la stat angajarile se fac doar pe pile așa încât tinerii care absolvă o forma de învățământ sunt nevoiți sa ia calea străinătății !

  6. Tinerii nu vor să muncească, auzi la jegosul ăla😡 pai normal, când tu ca primar iei 100 de milioane fara sa faci nimic, iar ei muncesc pentru 3000 de lei pe lună. Se duc în străinătate, sa muncească pe bani buni, nu bătaia de joc a voastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.