spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Investiții anunțate de CFR în zece stații din județul Vaslui

- Advertisement -
INVESTIȚII… Proiectul prevede instalații de semnalizare feroviară în 48 de stații de cale ferată, incluzând 10 stații din județul Vaslui. (foto: gara Bălteni)

MODERNIZARE… Guvernul României a aprobat, zilele trecute, indicatorii tehnico-economici pentru centralizarea instalațiilor de semnalizare feroviară în 48 de stații de cale ferată, incluzând 10 stații din județul Vaslui. Proiectul, cu o valoare totală de 1,79 miliarde lei, face parte dintr-un plan mai amplu de modernizare destinat îmbunătățirii siguranței și eficienței în circulația feroviară.

Indicatorii tehnico – economici pentru centralizarea instalațiilor de semnalizare feroviară în cele 48 de stații de cale ferată, de pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Galați și Cluj, aprobați în ședința de Guvern vizează următoarele 3 loturi: Lot 4. Sucursalele Regionale Iași și Galați, Lot 5 Sucursala Regională Galați – 16 stații și Lot 3 Sucursala Regională Cluj – 6 stații. Pe Lotul 4, sunt vizate 26 de stații, și anume: pe secțiunea Vaslui – Iași (7 stații) – Bălteni, Buhăiești, Rebricea, Scânteia, Grajduri, Bârnova, Ciurea; pe Bârlad – Vaslui (5 stații) – Zorleni, Banca, Crasna, Muntenii de Jos, Vaslui; pe Tecuci – Bârlad (6 stații) – Tecuci, Frunzeasca, Berheci, Nichișeni, Tutova, Bârlad; pe Verești – Botoșani (3 stații) – Bucecea, Leorda, Botoșani; pe Bacău – Piatra Neamț (5 stații) – Gârleni, Buhuși, Podoleni, Roznov, P Neamț. “Menționăm faptul că programul de centralizare a instalațiilor de semnalizare și integrarea acestora în centre de management ale traficului rezolvă în primul rând problema deficitului de personal și, de asemenea, contribuie la îmbunătățirea siguranței circulației feroviare”, se precizează în comunicatul remis de conducerea CFR. Proiectele fac parte din lucrările cuprinse în capitolul I.1. Modernizarea și reînnoirea infrastructurii feroviare din Pilonul I – Tranziția verde, componenta C4 – Transport sustenabil din PNRR. Finanțarea se realizează din Planul Național de Redresare și Reziliență al României, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA., precum și din alte surse legal constituite.

foto: gara Buhăiești
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.