spot_img
30 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

Dumitru Buzatu scapă de arestul la domiciliu, dar nu are voie să se apropie de Consiliul Județean Vaslui și nici să participe la ședințe de partid

- Advertisement -

LIBER… După o lungă perioadă petrecută în arest preventiv și arest la domiciliu, Dumitru Buzatu se bucură, în sfârșit, de libertatea oferită de măsura controlului judiciar. Decizia aparține Tribunalului Vaslui dar nu este definitivă. Curtea de Apel este instanța care va spune dacă măsura va rămâne definitivă pentru următoarele 60 de zile sau Buzatu se va întoarce în locuința sa din comuna Zăpodeni, în arest la domiciliu. Dacă decizia Tribunalului Vaslui va rămâne definitivă, Dumitru Buzatu are de respectat o serie de obligații. Printre acestea se numără faptul că nu are voie să se apropie de clădirea Consiliului Județean Vaslui sau la ședințele de partid ale PSD Vaslui. Iată dispozitivul instanței: “Impune inculpatului Dumitru Buzatu următoarele obligații: să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanța cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat. Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului Buzatu Dumitru, următoarele obligații: să nu depășească limita teritorială a județului Vaslui, decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței, să nu comunice cu inculpatul Judele Radu, precum și cu martorii din dosar (…), să nu exercite profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență, să nu participe la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic direct sau indirect”, se arată în decizia Tribunalului Vaslui. Mai trebuie spus și faptul că măsura controlului judiciar ar putea fi o măsură mai puțin convenabilă inculpatului Buzatu ținând cont de faptul că, dintr-o eventuală pedeapsă, fie ea cu executare sau doar cu suspendare, doar perioada petrecută în arest preventiv sau arest la domiciliu este scăzută.

Iată lista martorilor de care Dumitru Buzatu nu are voie să se apropie: Țuțuianu Mircea, Agafiței Emilian, Asandei Vasile, Koti Emeric, Pleșca Gabriela, Popescu Petru Bogdan Victor, Popa Petru, Antohi Bogdan Manuel, Caraiman Raluca Iuliana, Humă Andrei, Crețu Bogdan Andrei, Ciobotaru Daniel Dorel, Iordan Mitica, Obreja Ana Maria, Moraru Mihai, Zaharia Laurențiu, Munteanu Mona Maria, Tulbure Nelu, Moga Alexandru Cristian, Oglan Viorel, Diaconu Elena Aurelia, Buruiană Ioan, cu colaboratorii cu identitate reală Bârzu Iulian și Savin Emil, cu numiții Caragață Valeriu și Toma Cătălin Alexandru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣…….🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.