spot_img
7.7 C
Vaslui
26-oct.-2024
spot_img

În județul baronilor locali, teroarea e regină!

- Advertisement -

LA LOC COMANDA… Deși alegerile locale s-au finalizat, luptele politice se poartă, în continuare, pe toate fronturile, iar cei care atacă acum la baionetă sunt primarii câștigători. După ce s-au văzut cu sacii în căruță, cum s-ar spune, aceștia au început să se răzbune pe toți cei care în timpul campaniei electorale au avut alți favoriți. Și o fac prin tot felul de metode scandaloase, care ar trebui să pună în alertă instituțiile statului. Zilele acestea, am primit semnale că în mai multe comune din județ, oamenii au fost amenințați că vor fi scoși de la ajutorul social, crescătorii de animale vor fi lăsați fără pășune, iar angajații din primării și școli vor rămâne fără serviciu. Motivul este unul halucinant: acești oameni sunt terorizați pentru că au avut curajul ca pe data de 9 iunie să pună ștampila pe cine nu trebuie. S-a ajuns la această formă mai soft de teroare pentru că primarii cu mandate multe s-au transformat în niște mici baronei locali, care după ce s-au îmbogățit peste măsură în toți acești ani, au mai rămas cu o singură satisfacție: să câștige alegerile cu procente cât mai apropiate de 100%. Totul pentru a da bine în fața conducerii județene a partidului, și a fi dați exemple de performanță în administrație prin tot felul de conferințe de presă regizate, așa cum s-a întâmplat zilele trecute cu primarul comunei Gîrceni, care a câștigat alegerile cu 94%. Acolo unde teroarea verbală nu a funcționat, s-a trecut direct la corecții fizice. Exemplul cel mai bun este comuna Poienești, unde, la câteva zile după alegeri, primarul Nelu Caragață ar fi intrat într-un conflict cu un consilier de la AUR. Martorii spun că cei doi s-ar fi lovit, iar la fața locului a ajuns și poliția, însă cei doi nu au mai dorit să facă plângeri, așa că scandalul s-a stins din fașă. Numai că Poienești nu e singura comună unde cei din opoziție sunt bătuți la propriu de cei de la putere. Și în comunele Pușcași și Ștefan cel Mare ar fi avut loc incidente asemănătoare, înainte de alegeri. La Gherghești, oamenii reclamă că de câteva zile, asistații sociali de 416 care nu au pus ștampila pe cei trei trandafiri au fost puși să muncească în gospodăria primarului, să se învețe minte ca de alte alegeri să nu mai facă aceeași prostie.

În edițiile viitoare ale ziarului nostru, vom încerca să prezentăm, cu dovezi, toate aceste metode de sclavagism pe care unii primari încă le mai practică și în anul 2024, însă azi ne vom opri doar asupra cazului de la Poienești, pentru că el exprimă foarte bine aroganța și autosuficiența celor care vremelnic se află la conducerea primăriei. Trebuie spus că de ani buni, Poienești este o comună PSD-istă, primarul Nelu Caragață reușind, de fiecare dată, să câștige alegerile la pas. Asta cu siguranță și datorită muncii depuse de-a lungul anilor și a aprecierii de care se bucură în rândul consătenilor săi. Numai că, din când în când, Nelu Caragață mai are și niște ieșiri care nu fac deloc cinste unui primar de comună. În 2020, de exemplu, după ce și-a câștigat noul mandat de primar, acesta a împăcat o fanfară cu care a terorizat un sat întreg. În anul 2024, edilul Poieneștiului a trecut într-o altă etapă, iar în zilele de după alegeri a început să-și urmărească adversarii politici prin comună, doar pentru a-i tachina.

De la vorbe, la îmbrânceli și pumni, doar un singur pas

Pe 9 iunie, PSD a câștigat, fără drept de apel, atât Primăria Poienești cât și Consiliul Local Poienești. La primărie, Nelu Caragață și-a zdrobit adversarii electorali, acesta reușind să strângă 990 de voturi din partea locuitorilor comunei, în timp ce candidatul AUR, clasat pe poziția a două în preferințele votanților, a acumulat doar 281 de voturi. Ecartul s-a menținut și la Consiliul Local, unde PSD a reușit să obțină 8 mandate de consilieri din 11 posibile, iar AUR, doar trei. În loc să se bucure, cu decență, de victoria obținută, mai ales că era și foarte previzibilă, Nelu Caragață a început să-i caute pe consilierii de la AUR, propunându-le, evident în glumă, funcția de viceprimar. A încercat acest lucru cu Constantin Pârgaru, liderul AUR Poienești, și-a încercat norocul și cu colegul acestuia de partid, Nelu Ursu, care, de asemenea, a prins Consiliul Local pentru viitorul mandat. Întâlnirea dintre Ursu și Caragață a avut loc în ziua de Înălțare, la un bar din comună. “Eu eram la masă cu pădurarul, când a intrat și el în bar. A venit direct la mine și mi-a spus că vrea să mă pună vice. M-a luat în râs, pentru că el are majoritate în Consiliul Local. I-am spus să mă lase în pace, să nu ne mai tachineze, pentru că am înțeles că a făcut aceeași propunere și domnului Pârgaru. M-am enervat, i-am zis să plece, moment în care primarul Caragață m-a făcut pedofil. L-am întrebat dacă măcar știe ce înseamnă cuvântul ăsta, însă imediat am dat să plec, iar el a sărit în spinarea mea, cu scopul să mă provoace. Am reușit să scap, am ieșit afară, m-am urcat pe bicicletă să plec acasă, însă el venea spre mine. I-am zis să mă lase în pace, că nu vreau să se ajungă la lucruri mai urâte. Nu a înțeles, motiv pentru care am chemat poliția. Am zis că îl dau în judecată pentru că m-am simțit de-a dreptul hărțuit de primarul Caragață, însă până la urmă nu am mai făcut nici plângere. Am încercat tot timpul să-l evit pe acest om pentru că mi-am dat seama că nu ai cu cine vorbi. Înțeleg să te bucuri că ai câștigat alegerile, înțeleg să vrei să sărbătorești acest lucru, însă nu bătându-ți joc de consilierii celorlalte partide. Asta arată câtă pregătire ai și cât de mult îi respecți pe cei din jurul tău. După data de 9 iunie, Nelu Caragață e primarul tuturor celor din Poienești, inclusiv al meu, fie că ne place sau nu. Eu recunosc acest lucru, îl felicit pentru victorie, însă aș dori ca și el să arate același respect, nu să ne ia în râs”, a declarat consilierul AUR, Nelu Ursu, pentru Vremea Nouă.

Nelu Caragață: “Exclus așa ceva”

L-am contactat telefonic și pe primarul comunei Poienești, Nelu Caragață, pentru a-i acorda dreptul la replică. Edilul a negat, cu vehemență, conflictul pe care l-a avut cu consilierul din opoziție. “Exclus așa ceva. Gândiți-vă că eu am 8 consilieri locali, AUR are doar trei. Am majoritate absolută, de ce să fac așa ceva? Ei au pierdut lamentabil, iar acum caută tot felul de motive să mă denigreze, la fel cum au făcut și înainte de campanie. Locuim în același sat cu toții, e imposibil să nu ne întâlnim din când în când pe la magazin. Vă spun că eu nici în campania electorală nu am avut treabă cu ei, nu am răspuns atacurilor, de ce să fac ce zic ei că aș fi făcut după campanie? N-are logică. Am câștigat alegerile cu 990 de voturi, de ce să fiu supărat pe unul care a luat 281 de voturi? Nici nu l-am atins pe domnul Ursu, nici nu l-am făcut pedofil. E dureros pentru ei, îi înțeleg, dar ei trebuie să înțeleagă că o primărie se câștigă prin munca depusă în cei patru ani de mandat, prin disponibiltiatea de a ajuta oamenii, de a-i sprijini și de a le fi alături când au nevoie, prin proiecte implementate, nu prin atacuri și minciuni scornite”, a declarat primarul comunei Poienești. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, incidentul nu a fost înregistrat la Poliție deoarece niciuna dintre părțile implicate nu a dorit să depună plângere. Mai mulți martori ne-au declarat că în seara respectivă, echipajele de poliție au fost solicitate la barul respectiv, dovadă că între consilierul AUR și primarul PSD, într-adevăr, a avut loc un conflict. Un conflict asemănător a avut loc, în urmă cu aproximativ o lună, și în comuna Pușcași, unde un alt susținător al partidului AUR ar fi fost bătut de un angajat al primăriei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  1. Veniți la Deleni să vedeți ce și cum….. Oameni mai proști ca aici nu ve-ți intâlni…. Acest cetățean care ocupă, vremelnic, funcția de primar îi jignește, îi umilește cu tot felul de invective, gen tractorist, țăran, etc. și tot votează cu el……. Au răsuflat ușurați cei de la pompieri când au scăpat de el, râdeau subofițerii de el fiindcă comanda suplimente de putut pe adresa de la serviciu…🤣🤣🤣

    • Ai vrea tu sa fii colonel ma prostane. Neam de neamul tău nu o sa puteți ajunge la nivelul lui Esanu. Prostii votează PSD.

      • Stai liniștit, ăsta a ajuns colonel la apelul bocancilor…. Toată viața lui a trăit din combinații, a făcut studii superioare cu plocoane venite prin natura serviciului. Dar Bunul Dumnezeu nu bate cu parul !!! Tic tac, tic tac, vezi prostule că ți se apropie judecata de apoi 🙏

  2. Numai Mosailov poate sa mai facă dreptate in judetul asta…singura noastră șansă de a scăpa de PSD. Mosailov prim ministru💪💪💪

  3. Pe 9 iunie s-a demonstrat din nou cu toate ca nu mai era nevoie faptul ca majoritate cetățenilor din jud. Vaslui sunt sub limita sărăciei mintale. În judetul unde se fura bani cu portbagajul oamenii votează tot pe hoți și analfabeti. Începând cu Trifan președinte CJ ,și cu cei 53 de primari psdisti din județ care nu au măcar nici diploma de bacalaureat JUD. Vaslui este condamnat la sărăcie lucie.

    • Își permite fiindcă este medic! Tu ce esti? Un lingău pesedist! Si nu ia spaga ci își se oferă! Nu cere ca Buzatu portbagaj!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.