spot_img
30 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

UPDATE: VIDEO | Fără emoții pentru Dumitru Buzatu. Încă o lună de arest la domiciliu (FOTO)

- Advertisement -

UPDATE: DECIZIE… Pentru Dumitru Buzatu, prezența, lună de lună, în fața judecătorilor de drepturi și libertăți, a devenit deja o formalitate. Așa s-a întâmplat și ieri când, adus în fața magistraților, la Tribunalul Vaslui, a pierdut aproximativ 15 minute în sala de judecată apoi a plecat liniștit acasă, alături de unul dintre apărătorii săi. Câteva ore mai târziu, Buzatu a aflat că judecătorii vasluieni au decis să-l păstreze în arest la domiciliu. “Verifică și constată legalitatea și temeinicia măsurii arestului la domiciliu, luată față de inculpatul Buzatu Dumitru, rămasă definitivă la data de 17.04.2024. Menține măsura arestului la domiciliu luată față de inculpatul Buzatu Dumitru. Măsura arestului la domiciliu va fi verificată în termen de 30 de zile. Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Constată că inculpatul a fost asistat de avocat ales. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată prin punerea minutei la dispoziția inculpatului și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței azi, 31.05.2024», se arată în decizia instanței.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Dumitru Buzatu, îmbrățișare cordială în fața Tribunalului Vaslui, cu un alt inculpat, din dosarul „mita din frigider”

EMOȚII ȘI OPTIMISM… Dumitru Buzatu a venit astăzi la Tribunalul Vaslui, pentru o nouă verificare a măsurii arestului la domiciliu, în dosarul de corupție instrumentat de procurorii DNA Iași. Însoțit de același consilier personal, Alexandru Barbu, fostul președinte Buzatu a apărut, elegant și zâmbitor, pe aleea care duce spre intrarea în Tribunal, semn că libertatea, fie ea și limitată la arestul din vila de la Cănțălărești, i-a redat tonusul de altădată. Ochiul vigilent al cârcotașilor însă a observat că, spre deosebire de data trecută, fostul președinte al PSD Vaslui nu a mai venit la pantaloni cu dungă, semn că lucrurile au devenit mai lejere și nu mai e nevoie de atâta… sobrietate.

O îmbrățișare cordială, ca de la inculpat la inculpat! Dumitru Buzatu, emoționat de revederea cu un alt inculpat, omul de afaceri care i-a dat mita ex-directorului SC Reiser

Aproape de intrarea în sediul instituției însă, Dumitru Buzatu a dat cu ochii de nimeni altul decât de Gicu Călin, omul de afaceri inculpat într-un alt dosar de corupție. Călin este cel acuzat că i-a dat mita lui Daniel Buzamăț (fostul director de la SC Reiser Bârlad). Surpriza pentru cei care se aflau acolo a fost când cei doi, Dumitru Buzatu și Gicu Călin, s-au salutat neașteptat de cordial, ba s-au și îmbrățișat, așa, ca de la inculpat la inculpat. După urarea de succes al lui Călin, Dumitru Buzatu i-a făcut cu degetul semnul „Ok”, semn că numai cei care trec prin astfel de suferințe… penale, pot înțelege cel mai bine cum este să fii înhățat de anchetatori, pentru dare sau, după caz, luare de mită. Întâlnirea cu Gicu Călin a avut un efect benefic asupra lui Dumitru Buzatu, astfel că, urcând scările Tribunalului, le-a spus ziariștilor că a venit la Tribunal „cu aceleași gânduri bune”. A intrat în sediul instituției, mergând direct la celebrul său avocat, prof. univ. Daniel Atasiei, care îl aștepta, la o masă din holul Tribunalului. Ședința de judecată a fost, ce-i drept, una formală, dovadă fiind că nu a durat mai mult de 15 minute. Evident că apărătorul lui Dumitru Buzatu a cerut o măsură preventivă mai blândă (controlul judiciar) pentru fostul șef de la CJ Vaslui și tocmai de aceea este foarte interesant de văzut dacă instanța de judecată va fi de acord cu această solicitare, care ar veni, iată, ca o surpriză inedită, taman în toiul campaniei electorale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. Vai ce măsură, încă o lună de arest la domiciliu… Și pentru a cea babă de pe la Iași pentru câteva sute 4 ani de închisoare. Legea e pentru toți sau pentru unii????

  2. Cat de penibil este cățelușul în lesă…ce o fi în sufletul lui când își freca mâinile de bucurie acu un an ca vin alegerile și se visa mare om și acum merge pe la tribunale ca și însoțitor …așa pățesc ăștia încrezuți și șmecheri baiete

  3. ..nea Mitică s-a reprofilat.
    Și-a înfiripat o turnătorie mică, de familie, pentru prieteni și cunoscuți..
    Și cu toate că n-are anvergură industrială, s-ar părea că are căutare..
    „Sorcova, vesela ! Pe toți câți i-a sorcovit..”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.