spot_img
30 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

Douã profesoare din Vaslui, premiate la Gala MERITO

- Advertisement -

PREMII… Douã cadre didactice din Vaslui au fost premiate la Gala MERITO 2024. Este vorba despre Anca Enache-Coatu, profesoara de limba si literatura românã la Liceul Tehnologic Puiesti si Aurelia Curelaru, profesoarã de limba francezã la Scoala Gimnazialã Dimitrie Cantemir Vaslui. Acestea au fost recunoscute în categoria dascãlilor României care îsi fac meseria cu pasiune si profesionalism, alãturi de alti nouã colegi din toatã tara. „Titlul de Profesor Merito 2024 mã onoreazã, îmi aduce nespus de multã bucurie si mã responsabilizeazã. Sunt recunoscãtoare tuturor elevilor mei si colegilor profesori pentru cã m-au inspirat si mi-au oferit sansa de a învãta sã devin un profesor tot mai bun. În activitatea mea didacticã, am dat aripi elevilor mei, încurajându-i, provocându-i sãsi descopere potentialul, pasiunile si interesele. De asemenea, am oferit elevilor mei contexte prin care sãsi dezvolte creativitatea si sã aprecieze cultura francofonã, a spus doamna profesor Aurelia Curelaru.

Si pentru profesoara Anca Enache-Coatu premiul obtinut reprezintã o responsabilite: „Aceastã distinctie Merito mã onoreazã, mã emotioneazã si mã responsabilizeazã, în acelasi timp. Sunt foarte constientã cã nimic din ceea ce am realizat, pânã acum, nu ar fi fost posibil fãrã contributia si influenta celor care mi-au fost aproape, au sustinut si încurajat micile noastre initiative, toate motivate de dragostea pentru copii si educatie. Prin ceea ce fac, încerc sã pun în luminã fiecare copil, cu tot ce are el mai bun, sã-l împuternicesc si sã-i facilitez drumul spre cea mai bunã versiune a sa. Recunoasterea din partea Merito este, pentru mine, dovada faptului cã, niciun efort nu rãmâne nerãsplãtit si cã, pentru a avea impact la clasã si în comunitate, e nevoie de multã rezilientã, de o atitudine proactivã si de disponibilitatea de a crea contexte de învãtare cât mai variate si mai adaptate nevoilor copiilor, atât în clasã, cât si în afara ei. Le sunt extrem de recunoscãtoare colegilor si copiilor alãturi de care lucrez în fiecare zi, precum si celor care, asemenea Proiectului Merito sau Teach for Romania, vin alãturi de noi si contribuie la accesibilizarea educatiei, din convingerea cã scoala creeazã viitorul”, a spus profesoara Anca Enache-Coatu.

„Prin MERITO, ne-am propus sã contribuim la transformarea meseriei de profesor în România”

La Gala MERITO 2024 au fost premiati 11 profesori din toatã tara, din mediul rural, comunitãti dezavantajate sau scoli de oras, cu performante deosebite. Profesorii laureati au fost selectati din peste 400 de recomandãri procesate (Î3% dintre candidati), validate online si în teritoriu, de cãtre un juriu format din membri RBL si ai echipei MERITO, în urma unui proces de selectie de aproape 1 an de zile. Criteriile avute în vedere, printre altele, au fost: gradul de inovatie la clasã si în afara acesteia; mãsura în care contribuie la învãtarea altor cadre didactice; impactul pe care îl au în comunitatea în care activeazã sau pentru beneficiari din zone dezavantajate si în cultura de învãtare si colaborare a scolii. „Prin MERITO, ne-am propus sã contribuim la transformarea meseriei de profesor în România. O recredibilizãm prin recunoasterea si promovarea dascãlilor valorosi. O profesionalizãm prin dezvoltarea acestora ca experti si propagarea expertizei lor cãtre majoritatea profesorilor din România. În timp, prin reuniunile comunitãtii, am dezvoltat proiectul în tarã, crestere ce a accelerat odatã cu „scoala online”. Profesorii din comunitatea MERITO au organizat si desfãsurat, din proprie initiativã si voluntar, suplimentar activitãtii lor, cu sprijinul nostru, interventii de învãtare colaborativã si schimb de bune practici, cercetãri, demersuri de educatie remedialã sau dezvoltarea standardelor de evaluare. Toate acestea au contribuit la o îmbunãtãtire a colaborãrii între profesorii din sistem si a nivelului de calitate al metodelor pe care le folosesc. Investim continuu în profesorii laureati, parteneri si invitati MERITO si îi conectãm la cele mai avansate tendinte ale meseriei în lume, iar împreunã avem încredere cã am început sã transformãm meseria de profesor”, au transmis organizatorii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Felicitari doamnelor profesoare! E mare pacat ca in Vaslui nu v-a remarcat si promovat nimeni. Poate dupa ce se vor termina alegerile va fi timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.