Un liceu de la ţară din judeţul Botoşani a devenit o adevărată pepinieră de masterchefi. Zeci de elevi, mai ales din mediul rural, învaţă să gătească ca pentru marile restaurante, beneficiind de dotari de top, dar şi de stagii cu profesionişti din ţară şi străinătate.
Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă“, din comuna botoşăneană Şendriceni, este una dintre cele mai importante şcoli tehnice şi profesionale din România. Aici vin sute de elevi de la ţară, pentru a învăţa a meserie şi a-şi câştiga pâinea, mai ales că liceul are doar profile care se caută pe piaţa muncii.
Unul dintre cele mai căutate domenii este cel de alimentaţie publică şi gastronomie, unde sunt pregătiţi viitorii bucătari şi ospătari profesionişti.
Astfel, liceul din Şendriceni a devenit o adevărată pepinieră de viitori bucătari, care beneficiază de condiţii de top pentru practică şi învăţarea artei culinare, dar şi de stagii cu masterchefi din ţară dar şi din străinătate. Elevii s-au remarcat inclusiv la olimpiadele naţionale de gastronomie.
Citeste mai mult: adev.ro/rbiy2m