spot_img
11.9 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Sar în aer prețurile până de Paște: carnea de miel ar putea ajunge la 40 lei kilogramul!

- Advertisement -
SCUMPIRI… Anul trecut, carnea de miel s-a vândut cu 13 lei/kilogram sau 20 – 23 de lei kilogramul de carcasă, anul acesta unii fermieri vorbesc chiar de o dublare a prețurilor.

CREȘTERI… A mai rămas aproximativ o lună până când ortodocșii vor sărbători Paștele. Ca de fiecare dată, pe masa fiecăruia nu ar trebui să lipsească mielul. Din păcate, anul acesta, mulți vasluieni nu-și vor permite asemenea delicatese, ținând cont de faptul că prețul unui kilogram de carne, în viu, poate ajunge la 18-20 de lei. Cât privește prețul carcasei, acesta este estimat că va depăși 40 de lei/kilogram.

După doi ani petrecuți în pandemie, vasluienii s-au lovit acum de scumpiri fără precedent, atât la energie electrică sau gaze naturale, dar și la alimentele de bază. Se apropie Paștele și ne vom lovi, curând, de noi scumpiri. Pe lângă legumele românești, sunt anunțate majorări semnificative pentru tradiționala carne de miel. Astfel, pentru anul acesta, fermierii anunță 18-20 de lei kilogramul de miel în viu, sau 40-45 de lei/kilogramul de carcasă. În comparație, anul trecut carnea de miel s-a vândut cu 13 lei/kilogram sau 20 – 23 de lei kilogramul de carcasă. De asemenea, unii fermieri vorbesc chiar de o dublare a prețurilor, comparativ cu cele de anul trecut și nu se tem că vor rămâne cu marfa nevândută. Mieii nevânduți vor merge la export. „Prețurile la miei sunt în prezent la 18,5 lei plus TVA. Nu știm cât va ține prețul. La Paști, un kilogram va fi de 40-45 de lei sau poate chiar mai mult. Majorarea costurilor este principala cauză pentru această problemă. S-au scumpit și grâul, și porumbul, și furajele, toate s-au scumpit. Au crescut prețurile și la motorină, benzină, toate au crescut. Prețul la carnea de miel va fi 40 și 45 de lei tăiat, carcasă, și în jur de 20 de lei la viață. Așa preconizăm, altfel nu o să putem să ne acoperim cheltuielile de peste iarnă”, a declarat un crescător de animale din județul Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. E simplu: nu cumpărați! Asta e! La cerere mare sar preturile! Dacă nimeni nu cumpără atunci ce o sa facă? O sa i dea la export? Sa i dea! „Succesuri!” Si se ce sa creasca prețul la carnea de miel? Pentru c au crescut preturile la motorina? Bea cumva motorina? Ori asa ….fiindcă s au mărit toate? Sa fiți sănătoși și sa vindeți când va voi cumpara eu!

  2. Cât privește carnea de miel, dacă animalele astea lacome care vând miei se vor lăcomi ca de obicei, ar trebui, vorba unuia de mai la deal, să vă pisați pe mieii lor , să rămână cu ei sau să-i dea la export, dacă tot se laudă așa. Auzi, 40-45 de lei. Și ziariștii pooolii nu fac decât să le cânte în strună idioților astora nesătui, pregătind populația pt preturi nesimțite. Proastă nație!

  3. Îl tăiem pe retardul de Buzatu jr, ca arată ca un porc de lapte. O fi având jegul de Buzatu senior avere dar i-a dar Dumnezeu un bou retard, pe masura vacii de nevastă să și a caracterului său infect.

  4. Sa ma cac în carnea voastră. O sa mănâncam carne de caine ca si asa ca aceste animale de companie a început să manance din oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.