spot_img
13.1 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Serviciul Pașapoarte, luat cu asalt: oamenii își fac documente pentru a părăsi țara în caz de război!

- Advertisement -
CERERI… Serviciul Pașapoarte Vaslui înregistrează, zilnic, sute de cereri pentru eliberarea de pașapoarte, atât de la vasluieni, cât și de la moldovenii cu dublă cetățenie…

TEAMĂ… Războiul din Ucraina are ecouri puternice și la Vaslui, acolo unde sute de persoane au luat cu asalt, în ultima perioadă, Serviciul de Pașapoarte. Vasluienii dar și moldovenii cu dublă cetățenie solicită documentele cu ajutorul cărora s-ar putea pune la adăpost în cazul în care luptele ar depăși granițele Ucrainei. De vineri, Serviciul Pașapoarte înregistrează, zi de zi, aproximativ 300 de cereri, situație atipică, comparativ cu aceeași perioadă a anilor din urmă.

Sute de vasluieni și moldoveni cu dublă cetățenie au luat cu asalt, în ultimile zile, Serviciul de Pașapoarte și sute de cereri ale acestora sunt procesate zilnic. Astfel, de la începutul războiului din Ucraina și până acum, Serviciul Pașapoarte înregistrează o situație mai puțin obișnuită și sunt asaltați, zilnic, de sute de cereri ale celor care doresc să-și procure un pașaport sau să-l schimbe pe cel vechi. De teama a ce ar putea urma, mai ales ca urmare a amenințărilor venite din partea rușilor, vasluienii și moldovenii își iau măsuri de prevedere în eventualitatea în care vor fi nevoiți să plece în grabă. “De vineri am început să înregistrăm un număr tot mai mare de solicitări pentru eliberarea de pașapoarte venite atât de la vasluieni cât și de la moldovenii cu dublă cetățenie. Eram obișnuiți cu un aflux mai mare de cereri mai ales în perioada aceasta a anului dar nu atât de mare. Am ajuns să primim, într-o singură zi, și 300 de cereri, de aceea spunem că e o situație atipică, comparativ cu aceeași perioadă a anilor din urmă, excepând anul trecut, dând pandemia și-a spus cuvântul », spun oficialii Serviciului de Pașapoarte Vaslui. De asemenea, este bine de știut că Serviciul are program cu publicul, de marți până vineri, în intervalul orar 8.30 – 16.30 și luni, în intervalul orar 8.30 – 18.30. Creșterea numărului de cereri pentru eliberarea de pașapoarte vine, se pare, și ca urmare a temerilor legate de ultimile amenințări ale președintelui Putin. “Cu nebunul nu te pui și nici nu poți să știi ce are în minte. Eu cred că amenințarea asta cu rachetele nucleare nu este făcută chiar degeaba. De aceea prefer să fiu pregătit să plec la orice oră. Am depus actele pentru pașaport să pot ajunge la rude, în Anglia. De asemenea, la sfatul unor prieteni, am căutat, prin farmacii și mi-am cumpărat, pastile cu iodură de potasiu. Am înțeles că sunt foarte bune în cazul radiațiilor”, spune un vasluian solicitant de pașaport.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

    • Așa este! Șmecherii pleacă și fraierii rămîn !
      Atîta doar că șmecherul o lăsă pe mă-sa in” paza” fraierului !
      Ar fi singurul lor regret ! Iar dacă mai vin și rușii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.