spot_img
18.5 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Oamenii din Vrancea, speriați de căutătorii de trufe care se vând și cu 3.000 de euro/kg: „M-am trezit cu o invazie de mașini”

- Advertisement -

Trufele, considerate alimente „de lux”, se găsesc și în pădurile de foioase din România. Un soi superior de trufe costă 3.000 de euro kilogramul. Totuși, cei care scotocesc după ele, intră pe proprietățile oamenilor și lasă în urma lor gropi. Este cazul localnicilor din Gura Caliței, din județul Vrancea, care spun că sunt depășiți de situație.

Localnic: Vin noaptea, vin ziua și noaptea cu lanternele, umblă pe aici, îi vezi prin pădure cu lanterne și cu câinii după ei, cu toate.

Localnicii din Gura Caliței spun că sunt din ce în ce mai speriați de prezența căutătorilor de trufe din zonă. Oamenii sunt reținuți atunci când vorbesc despre cei care le încalcă proprietățile în căutarea ciupercilor atât de apreciate.

Localnic: Când îi vedem cu săbiile alea, cu toate alea pe la brâu. Ne e frică de ei, nu? Par, așa, fioroși…

Localnic: Mulți, mulți. Mașini, peste 30 de mașini pe zi, 40 de mașini.

Gică Grosu, primar Gura Caliței: În anul anterior, 2021, m-am trezit cu o invazie de 20-30 de mașini, într-o singură zi, care au intrat pe proprietăți.

Edilul comunei spune că a primit sesizări din partea localnicilor…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/oameni-dintr-o-comuna-vranceana-speriati-de-cautatorii-de-trufe-care-se-vand-si-cu-3-000-de-euro-kg-vin-ziua-noaptea-si-40-de-masini-1810227

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.