spot_img
23.8 C
Vaslui
10-oct.-2024
spot_img

Axa Neamului la Husi

- Advertisement -

INEDIT „Axa Neamului” a ajuns la Husi! Reprezentantii acestui partid politic în devenire, aflati într-un turneu prin tarã, dupã cum ei însisi au anuntat, au sustinut ieri, la Biblioteca Municipalã „Mihail Ralea”, o dezbatere publicã pe tema „Traditia. Nationalism vs. Patriotism”.

INTENTII „Dezbaterea s-a axat pe ideea cã multe concepte folosite astãzi au fost deturnate de la întelesurile proprii lor. Între acestea, concepte precum <<traditie>>, <<nationalism>> si <<patriotism>> se folosesc tot mai des, cu sensuri denaturate – fie impregnate de caracteristici peiorative, fie tributare unui entuziasm care nu poate tine locul adevãrului. Axa Neamului considerã cã aceste trei concepte sunt vitale, atât pentru întelegerea corectã a problemelor cu care se confruntã societatea româneascã contemporanã, cât si pentru gãsirea unor solutii proprii la aceste probleme – iar pentru a gãsi solutii reale, trebuie mai întâi sã cunosti adevãratele probleme. Astfel, Axa Neamului încearcã sã defineascã corect aceste trei notiuni, pentru a schita solutiile potrivite situatiei în care ne aflãm. Pentru acest demers, Axa Neamului organizeazã întâlniri publice în toatã tara, întâlniri la care asteaptã participarea celor interesati”, a spus Mugur Vasiliu, cel care, alãturi de Dragos Nicu, redactorul sef al revistei „Axa” si Ionut Ruse au reprezentat „Axa Neamului” la întâlnirea cu husenii. „Noi strângem si semnãturi, pentru a putea intra în campania electoralã din 2012. Probabil cã partidul acesta nu va avea mai mult de 500 de membri, dar noi îi cãutãm pe acei 500”, a mai adãugat Mugur Vasiliu. De altfel, pe site-ul formatiunii politice, într-un asa-numitul „manifest al partidului Axa Neamului”, initiatorii aduc lãmuriri pentru cei interesati de ideile lor: „Axa Neamului este o organizatie politicã (partid) neparlamentarã, exterioarã sistemului politic din ultimii 70 de ani si a apãrut ca o necesitate de a exprima dreptul românilor la autoconservare si totodatã la constructia unei Românii pe baze românesti. Astfel, noi credem cã România este a românilor, a tuturor românilor si doar a românilor”.

Nu s-a fãcut politicã la dezbatere si asta le-a plãcut husenilor!

HUSENII, GAZDE BUNE! Evenimentul de la Husi a durat câteva ore si, in final, participantii au avut cuvinte de laudã pentru dezbaterea în sine. Au fost prezenti, între altii, criticul literar prof. dr. Theodor Codreanu, prof. Costin Clit, prof. Stefan Plugaru si prof. Vicu Merlan, bibliotecarul Constantin Donose, col. Mihai Gheorghiu, poetul Valentin Rãdulescu, col. Lucian Petrescu. „A fost o atmosferã frumoasã, dupã-amiazã foarte plãcutã, pot sã spun. Oameni acestia nu au venit sã facã politicã, desi stiu cã sperã sã strângã niste semnãturi pentru a deveni partid si a intra în campania electoralã din 2012. Dar au fost eleganti si nu au cerut nimic în acest sens, aproape cã nici nu au amintit prea mult despre asta. Am vorbit deschis despre ideea de neam, de patriotism si vreau sã vã spun cã au fost câteva interventii extraordinar de frumoase din partea celor prezenti. Am schimbat impresii cu totii si a fost atât de interesantã dezbaterea, cã a durat câteva ceasuri, desi se planificase sã fie mult mai scurtã. Am apreciat cã nimeni nu a fãcut politicã. Au fost doar idei expuse public, în fata unor oameni interesati sã asculte si sã înteleagã opiniile celor din jur”, a precizat bibliotecarul Constantin Donose.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

25 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.