spot_img
21.1 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Reorganizarea teritorială se amână

- Advertisement -

Reorganizarea teritorială se amână, anunţă Realitatea TV. UDMR şi PDL nu s-au înţeles în privinţa numărului de regiuni şi s-a decis amânarea discuţiilor până în toamna acestui an.

UDMR şi PDL îşi menţin poziţiile în ceea ce priveşte reorganizarea şi nu au ajuns la nicio înţelegere. În timp ce democrat-liberalii vor opt regiuni la care pot fi adăugate maximum două judeţe, Harghita şi Covasna, UDMR nici nu vrea să audă de această variantă.

“Eu nu am participat la şedinţa Coaliţiei însă înţeleg că există un parcurs pe care l-am agreat. Oricât ar dori să facem această reorganizare până la 1 iulie dacă nu ai vot în parlament, nu se poate face”, a declarat luni Elena Udrea.

De altfel, UDMR a decis, încă de sâmbătă, să ceară PDL să amâne discuţiile pe această temă până după alegerile locale de la anul.

„Noi recunoaştem faptul că trebuie să continuăm procesul de descentralizare, să avem o reformă administrativă şi că trebuie să gândim în continuare reforma regiunilor de dezvoltare. Nu suntem în măsură să fim pentru hotărârea 8 plus 2. Dacă partenerul nostru nu e în măsură să fie pentru recomandările noastre făcute, atunci recomandarea noastră este să luăm aceste probleme de pe ordinea de zi a Parlamentului, pentru că altfel vom ajunge la o criză politică pe care noi nu dorim deloc s-o demarăm pentru că acea criză ar readuce România şi în ce priveşte problemele economice la nivelul la care ţara a fost în 2010, iar cel care ajunge la guvernare va trebui să înceapă din nou din momentul în care am început noi în 2010”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în debutul lucrărilor CRU.

În ciuda neînţelegerilor, Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, duminică seara, în exclusivitate pentru Realitatea TV, că reorganizarea administrativ-teritorială se va face „oricum” până în 2012.

„Eu cred că regionalizarea se va face până la alegerile locale din 2012. Reorganizarea are două aspecte importante: unul legat de decupajul judeţelor, mai mari, mai mici şi altul, mult mai important, care mi-a atras atenţia încă de la început, cel legat de descentralizare”, a declarat Sebastian Lăzăroiu la „România politică”, la RTV.

REALITATEA.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.