spot_img
9.3 C
Vaslui
02-oct.-2024
spot_img

Mâncarea sãnãtoasã – tema proiectului “Gastrotur”

- Advertisement -

SLOW FOOD… Proiectul “Gastrotur” îsi propune sã popularizeze traditiile culinare în zona de frontierã si desfãsurarea de festivaluri de artã culinarã. Proiectul este implementat de Asociatia pentru Tineret “Emil Racovitã 2000” Vaslui în parteneriat cu Asociatia Obsteascã “Femeia partener egal” Hâncesti. Bugetul alocat pentru “Gastrotur” este de 98 de mii de euro. Cei 20 de participanti din Vaslui si Hâncesti vor prepara si expune retete culinare sãnãtoase, în dorinta de a promova identitãtile culturale din aceste zone si de a transmite traditiile culturale si retete de mâncãruri sãnãtoase.

Pe fondul consumului mare de alimente de tip fast food, un proiect implementat de Asociatia pentru Tineret “Emil Racovitã 2000” Vaslui doreste sã creascã interesul tinerilor privind mâncarea sãnãtoasã. Proiectul “Gastrotur” va contribui la dezvoltarea relatiilor si schimburilor culturale dintre tinerii din Hâncesti si Vaslui. “În urmã cu doi ani, aveam de gând, împreunã cu profesorul Daniel Hulubei de la Liceul Toeretic “Emil Racovitã”, sã ne îndreptãm atentia asupra tinerei generatii. “Gastrotur” este un proiect de stimulare în vederea unei conduite alimentare sãnãtoase. Încercãm sã reorientãm, în principal, tinerii de la alimentatia tip fast-food la alimentatia tip slow-food. Acest proiect l-am initiat în parteneriat cu Republica Moldova, cu asociatia “Femeia partener egal”. Vom încerca sã cooptãm tineri ce doresc sã realizeze lucrãri si retete sãnãtoase”, a afirmat Gelu Bichinet managerul proiectului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.