spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Ultima luna cu salarii marite in scoli

- Advertisement -

Cadre didactice cu salarii marite pe ultima suta de metri, pentru luna trecuta. Demersurile facute de Sindicatul Invatamantului Preuniversitar (SIP) la Tribunalul Botosani, de urgentare a emiterii hotararilor judecatoresti in locul certificatelor constatatoare, nu au ramas fara rezultat.

La nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), pana ieri la amiaza au venit cu statele de personal la avizat, cu aceste hotarari judecatoresti, doua unitati scolare. Din cele declarate de Daniel Botezatu, inspector scolar general adjunct al ISJ, vor primi salarii marite in aceasta luna, in urma emiterii hotararilor judecatoresti, cadrele didactice de la Scoala Generala Nr. 6 din municipiu si cele de la Scoala Ibanesti.

„Pana acum doar de la aceste doua scoli au venit cu hotararile. Pentru cadrele didactice este cu atat mai important ca primesc aceasta crestere, cu cat, in mod sigur, aceasta este ultima luna in care salariile vor fi achitate cu marirea de 33 la suta”, a declarat Daniel Botezatu.

«Mai sunt doar trei scoli fara hotarari judecatoresti»

La nivelul judetului au fost zece unitati scolare care, la inceputul saptamanii trecute, aveau certificate constatatoare.

Din cele declarate ieri de Maria Tiprigan, liderul SIP, mai sunt doar trei unitati scolare unde nu sunt emise aceste hotarari, dar acestea urmeaza sa fie eliberate in cursul zilei de marti.

„Pentru Scoala «Leon Danaila» Darabani, Gradinita 15 si Liceul «Alexandru Vlahuta» Sendriceni nu au fost redactate inca hotararile judecatoresti. Acest lucru va fi posibil marti. In rest, pentru toate unitatile care aveau certificate constatatoare s-au eliberat hotarari judecatoresti”, a declarat liderul SIP.

Premierul Emil Boc a spulberat insa orice iluzie de salarii marite pentru cadrele didactice in acest an, dar si in 2012. Acesta a precizat ca salariile profesorilor nu vor fi majorate cu 50 la suta nici in 2012, asa cum nu se va intampla acest lucru pentru nicio categorie de bugetari.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.