spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Focuri de arma la granita cu Ucraina

- Advertisement -

Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare in noaptea de miercuri spre joi, la granita cu Ucraina, pentru prinderea a doi contrabandisti, care intentionau sa introduca ilegal in Romania 2.000 de pachete de tigari.

In baza unor informatii detinute de angajatii Sectorului Politiei de Frontiera Darabani in privinta contrabandei, politistii de frontiera au luat masuri pentru intensificarea supravegherii frontierei de stat. Astfel, in jurul orei 01.30, pe timpul executarii unei misiuni, politistii de frontiera au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, in apropierea granitei, pe teritoriul Romaniei, doua persoane care transportau mai multe colete voluminoase.

Au ignorat somatiile politistilor, incercand sa scape in intuneric

Persoanele in cauza au fost somate verbal de politistii de frontiera, insa acestea au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga, profitand de intuneric si terenul impadurit. Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de arma in plan vertical, reusindu-se astfel retinerea celor doi cetateni romani. Ulterior, cei doi au fost identificati, fiind Constantin H, in varsta de 41 ani, din Botosani si Romica T., in varsta de 50 ani, din localitatea Darabani. Cu ocazia cercetarilor la fata locului, in zona respectiva s-au descoperit patru colete ce contineau 2.000 pachete de tigari marca Monte Carlo, cu timbru de Ucraina, in valoare de 18.000 lei, care au fost retinute in vederea confiscarii, precum si o barca pneumatica, folosita la transportul tigarilor peste raul Prut.

„Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat, contrabanda si evaziune fiscala, acte ce urmeaza sa fie inaintate Parchetului”, a mentionat inspector Minodora Racnea, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.