spot_img
12.4 C
Vaslui
30-sept.-2024
spot_img

Goscomloc Husi, la un pas de faliment

- Advertisement -

PUNCT SI DE LA CAPÃT! Existenta societãtii Goscomloc Husi se pare cã a intrat în linie dreaptã, la Tribunalul Vaslui urmând sã se ia o decizie peste doar câteva zile, în privinta falimentului acesteia. Datoriile mari pe care societatea le-a acumulat de-a lungul timpului, dar si „sfãrâmarea” activitãtii complexe cu care s-a înfiintat, au prevãzut cumva aceastã situatie. Husenii, dependenti ani la rând de serviciile de apã si cãldurã, ar trebui sã stie cã o parte din vina greutãtilor Goscomlocului le revine si lor, în urma neplãtii datoriilor de miliarde de lei vechi.

GESTIUNE Împovãratã de datorii imense si lãsatã fãrã o serie de activitãti care, probabil, i-ar fi putut asigura continuitatea încã o vreme, societatea Goscomloc e la un pas de faliment. Deja s-a depus o solicitare în acest sens la Tribunalul Vaslui, iar magistratii urmeazã sã se pronunte pe 13 aprilie. Situatia era oarecum previzibilã, din cauza datoriilor mari acumulate mai ales în ultimii 7 ani. La acestea, s-a adãugat si faptul cã tot ce tine de furnizarea apei în oras i-a fost luat si dat societãtii vasluiene Aquavas, la fel si agentul termic, de care se va ocupa SC Urbancalor Husi. Cum nici îngrijirea spatiilor verzi din oras nu mai face demult obiectul sãu de activitate, Goscomlocului nu i-au mai rãmas prea multe lucruri de fãcut, din care sã scoatã bani.

Sã asteptãm ca Tribunalul sã se pronunte

PRECIZARE Întrebat ce ar trebui sã înteleagã huseanul de rând din acest faliment al Goscomlocului, directorul institutiei, Neculai Bugeag, s-a rezumat sã dea un rãspuns scurt, dar cuprinzãtor: „Huseanul ar trebui sã înteleagã faptul cã apa în oras va fi asiguratã pe viitor prin intermediul societãtii Aquavas, cãldura va ajunge la abonati prin intermediul noii societãti Urbancalor, iar Goscomlocul va rãmâne cu prestãri de servicii. Spun asta pentru cã eu cred cã e mai bine sã nu ne grãbim cu pronosticurile si sã asteptãm ca Tribunalul sã se pronunte. Nu mai e mult pânã sãptãmâna viitoare. Apoi vom sti exact cum stau lucrurile si vom sti si ce mãsuri se vor lua”, a precizat directorul Bugeag.

Goscomlocul, o societate care a fãcut ani la rând protectie socialã pentru huseni!

CONSECINTE Un lucru este cert, în cazul Goscomlocului: aceastã societate, desi a fost înfiintatã cu scopuri comerciale, a fãcut mai multã… protectie socialã în „orasul dintre vii”! Ani la rând, a dat husenilor rãu-platnici apã si cãldurã degeaba, în ciuda datoriilor acumulate. Totul, din dorinta de a nu lãsa oamenii în frig pe timp de iarnã sau fãrã apã potabilã. Abia în ultimii ani, conducerea unitãtii, dupã zeci de somatii publice, a trecut la actionarea datornicilor în instantã, însã chiar si când magistratii au decis executarea silitã, niciun rãu-platnic nu a fost lãsat fãrã acoperis deasupra capului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.