spot_img
14.5 C
Vaslui
25-sept.-2024
spot_img

Directorul general al TAROM şi-a dat demisia

- Advertisement -

TAROM va avea, începând din data de 1 aprilie, un nou director general, după ce actualul director general, Ruxandra Brutaru, şi-a dat demisia, au declarat marţi, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Potrivit sursei citate, actualul director şi-a exprimat încă de la sfârşitul anului trecut dorinţa de a renunţa la funcţie din motive personale, Gabriela Bordea, în prezent director marketing si vânzari, urmând să fie numită în funcţia de director general.

Ruxandra Brutaru a preluat, pe 27 decembrie 2008, atribuţiile fostului director general al companiei, Gheorghe Bîrlă, demis de ministrul Transporturilor de atunci, Radu Berceanu.

Compania a reuşit în ultimii ani, chiar dacă nu a obţinut profit din cauza efectelor crizei, să-şi majoreze cota de piaţă şi numărul de pasageri, în ciuda contexului nefavorabil pentru industria aeronautică.

TAROM a raportat un profit brut de 53,56 milioane lei în 2010, potrivit bugetului companiei propus pentru 2010. TAROM a realizat venituri totale de 1,65 miliarde lei în 2010, iar cheltuielile totale au ajuns la 1,59 miliarde lei. În 2009, compania a înregistrat pierderi de peste 45 milioane lei.

TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Începând cu data de 5 iunie 2010, TAROM a trecut la programul de fidelitate Flying Blue – program creat şi operat de Air France şi KLM. În prezent, acest program numără peste 15 milioane de membri, din întreaga lume.

În sezonul de iarnă 2010 – 2011, compania operează în 49 de destinaţii, acoperind ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

În anul 2010, compania TAROM s-a situat pe primul loc la creşterea numărului de pasageri şi pe locul 3 la creşterea gradului de încărcare, în clasamentul publicat de Asociaţia Europeană a Companiilor Aeriene – AEA (Association of European Airlines).

Compania TAROM este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din anul 1993 şi Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din anul 2000.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.