spot_img
12.1 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Procurorii ÎCCJ au reluat ancheta crimei pentru care Marcel Ilie Ţundrea a fost condamnat pe nedrept la 25 de ani de închisoare

- Advertisement -

Cercetările în cazul unei crime produse în urmă cu 19 ani în localitatea Pojogeni, pentru care presupusul vinovat, Marcel Ilie Ţundrea, a făcut 12 ani de închisoare pe nedrept, au fost reluate luni de procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Marius Iacob, în baza probelor ADN care au demonstrat că acesta nu este autorul faptei.

Procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe ÎCCJ, alături de o echipă de procurori din Bucureşti au reluat, începând de luni, audierile în acest dosar, urmând ca zilele următoare să facă public numele adevăratului criminal. În vara lui 2010, anchetatorii au făcut public faptul că Marcel Ţundrea, presupusul vinovat al violării şi uciderii Mioarei Gherasie, în vârstă de 14 ani, a fost condamnat pe nedrept pentru această faptă. Acest lucru a fost posibil după ce expertiza privind profilul genetic al autorului violului a arătat că aparţine altei persoane decât Marcel Ţundrea, adevăratul criminal fiind identificat în judeţul Gorj.

În anul 1992, Mioara Gherasie de 14 ani din localitatea Pojogeni a fost violată şi apoi ucisă. Anchetatorii din judeţul Gorj l-au reţinut atunci pe Marcel Ţundrea ca autor al faptelor, el fiind condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a efectuat 12. În anul 2004, în baza unei cereri de revizuire formulată de Ţundrea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Emil Moţa, a cerut efectuarea testului ADN. Rezultatul i-a fost favorabil lui Marcel Ţundrea, care a reuşit să iasă din puşcărie, el susţinându-şi mereu nevinovăţia şi indicându-l pe adevăratul autor încă de la începutul anchetei.

În anul 2007, Marcel Ţundrea a murit din cauza bolilor contactate în închisoare, decesul său survenind înainte ca judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să pronunţe sentinţa definitivă de nevinovăţie.

Anul trecut, anchetatorii au cerut compararea profilelor ADN din dosar cu cele ale persoanelor indicate de Marcel Ţundrea pe parcursul anchetei, rezultatul fiind pozitiv pentru cel pe care Ţundrea l-a nominalizat de la început.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.