spot_img
18.5 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă

- Advertisement -

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat, joi, din viaţă la ora 9,30, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Valentin Calu. Deputatul a intrat în stop cardiac la ora 8.45, apoi s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute, fără reluarea activităţii cardiace.

Deputatul Liana Dumitrescu a fost internată în stare extrem de gravă ca urmare a unei boli acute vasculare cerebrale cu evoluţie foarte rapidă, de câteva ore, ceea ce a făcut imposbil transferul în altă clinică.

„Tot ceea ce s-a făcut este conform protocoalelor şi ghidurilor internaţionale confirmate de specialiştii din ţară şi din străinătate. Toate consultaţiile sunt consemnate în foaia de observaţie, dosarul său medical având 150 de pagini. Confirmarea naturii bolii s-a făcut prin investigaţii în afara spitalului, în ţară, şi în străinătate”, a explicat managerul Spitalului de Urgenţă „Elias” prof. dr. Doina Dimulescu.

Oficialul Elias a subliniat că a dorit să facă aceste precizări pentru că, în presă, au apărut acuzaţii extrem de grave la adresa personalului medical care o îngrijeşte.

Preşedintele Societăţii Române de Neurologie, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, a afirmat că, de-a lungul carierei sale, de peste 30 de ani, a întâlnit numai patru sau cinci astfel de cazuri.

Ovidiu Băjenaru a spus că se întâmplă să apără astfel de cazuri cu o evoluţie atât de neprevăzută sub tratament. Prof. Băjenaru a subliniat că diagnosticul a fost corect ca şi tratamentul instituit, confirmate şi în străinătate.

Deputatul Liana Dumitrescu a suferit, pe data de 20 ianuarie, o intervenţie neurochirurgicală, la Spitalul Elias din Capitală.

***
Deputatul Liana Dumitrescu s-a născut la 20 ianuarie 1973, la Craiova (judeţul Dolj). A absolvit Facultatea de Drept în anul 1996, iar ulterior a urmat studii postuniversitare în cadrul Institutului român de diplomaţie (2008).

Timp de doi ani a lucrat ca jurist (1995-1997), după care a fost angajată ca expert (1997-2000) şi consilier (2000-2004) în cadrul Camerei Deputaţilor.

Liana Dumitrescu se află la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României, fiind aleasă, la nivel naţional, deputat de Neamţ din partea Asociaţiei Macedonenilor din România, la 30 noiembrie 2008. Este membru permanent al comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, al Comisiei pentru regulament şi al Comisiei pentru tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor. În mai 2009 a devenit preşedinte al Subcomisiei pentru Spaţiu, formată din cinci membri. Liana Dumitrescu a fost deputat şi în legislatura 2004-2008.

A ocupat funcţia de director al publicaţiei şi editurii ‘Macedoneanul’ (2001-2004). Din anul 2003 este vicepreşedintele Asociaţiei Macedonenilor din România. În perioada 2001-2004 a fost membru din partea acestei Asociaţii în cadrul Consiliului Minorităţilor Naţionale.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.