spot_img
10.6 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Campanie de colectare a deşeurilor electrice în ţară

- Advertisement -

Asociaţia Environ şi Ministerul Mediului şi Pădurilor au pornit ieri campania naţională “Alungă fantomele electronicelor vechi”, care se va desfăşura de luna viitoare în toate judeţele ţării, succesiv.

Astfel se încearcă implementarea la nivelul întregii populaţii a unui program funcţional de conştientizare şi colectare selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Campania “Alungă fantomele electronicelor vechi” a fost extinsă la nivel naţional ca urmare a rezultatelor înregistrate în urma derulării programului pilot în Sectorul 1 al Capitalei în noiembrie 2010. Atunci au fost colectate 8.000 kg de deşeuri electrice şi electronice. În plus, au fost informate peste 100 de asociaţii de locatari şi 100 de instituţii şi companii.

„În acest moment situaţia este foarte simplă: angajamentul României este de a strânge o cantitate de 4 kg de deşeuri electrice pe cap de locuitor, iar noi în acest moment suntem destul de departe de acest rezultat”, a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely.

Mai mult, campania se va desfăşura succesiv în toate judeţele ţării, angrenând atât cetăţenii cât şi autorităţile locale în procesul de colectare selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Campania se adresează în egală măsură asociaţiilor de locatari, instituţiilor de stat, companiilor private şi cetăţenilor, care se pot înscrie în campanie prin intermediul site-ului www.environ.ro.

Cei care vor să se informeze despre campanie şi colectarea DEEE, pot apela numărul 031.831.3333.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.