spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Minileaks de Modova. Cum s-a răzbunat un blogger pe fiscul de la Chişinău

- Advertisement -

Grigore Diviza, un specialist în IT din Republica Moldova a fost angajat, în urmă cu câteva luni, să se ocupe de sitemele informaţionale ale Fiscului de la Chişinău. După ce acesta a lucrat timp de trei luni la gestionarea informaţiilor, când a venit momentul să-şi ceară banii, responsabilii moldoveni s-au făcut că plouă. Drept răzbunare, Grigore Diviza a preluat exemplul celebrului site Wikileaks şi a postat o bună parte din informaţiile de care s-a ocupat pe blogul personal – pustiulsinguratic.weblog.ro. Astfel, blogul tânărului, umplut până la acel moment cu poezii personale sau consideraţiuni despre politicienii republicii, a devenit gazda unor şiruri interminabile de date despre firmele oamenilor de afaceri moldoveni, ba chiar şi ale oamenilor politici.

Grigore Diviza spune că nu a avut până în prezent probleme cu autorităţile, având în vedere că informaţiile se rezumă doar la numele firmelor şi adresa lor. Printre numele care apar pe blogul moldoveanului se numără şi cel al preşedintelui Vladimir Nicolae Voronin, însă nu figurând în dreptul vreunei afaceri, ci doar în dreptul sediului Partidului Comunist.

Alte date arată nume de firme şi adrese aparţinând altor oameni cu numele de familie Voronin, nefiind însă vorba de rudele preşedintelui. De altfel, nu există precizări că o anumită firmă ar aparţine unuei persoane importante din viaţa politică, sau doar cuiva care are acelaşi nume.

Acest lucru nu este nici intenţia lui Grigore Diviza, care spune că a făcut publice informaţiile doar pentru a le arăta celor de la Fiscul din Chişinău ce angajat bun au pierdut. De altfel, blogul acestuia conţine şi un CV în care Grigore Diviza îşi declară intenţia de a lucra pentru cei care sunt dispuşi să-l şi plătească.

gandul.info

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.