spot_img
27.4 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Iohannis, în război cu aleşii. Pensiile speciale, retrimise în Parlament

- Advertisement -

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului, spre reexaminare, proiectul de lege privind pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor.

Președintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea legii prin care se instituie indemnizația specială pentru parlamentari la pensionarea acestora.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a retrimis Parlamentului, vineri, 10 iulie, spre reexaminare, Legea pentru completarea Legii nr. 96/2006 prin care se instituie o indemnizație pentru limita de vârsta ce se acorda, la momentul împlinirii vârstei standard de pensionare, atât deputaților și senatorilor aflați în exercitarea mandatului, cât și celor care au avut calitatea de parlamentar anterior instituirii acestui drept”, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului motivează că reexaminarea este necesară în contextul caracterului excesiv și arbitrar al noii indemnizații de care ar urma să beneficieze deputații și senatorii, dar și pentru că acest drept ar urma să se acorde tuturor parlamentarilor care au săvârșit fapte de corupție potrivit vechiului Cod penal, precum și celor al căror mandat a încetat pentru incompatibilitate.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/iohannis-in-razboi-cu-alesii-pensiile-speciale-retrimise-in-parlament_1742854.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.